Corona virüs pandemisi birçok alışkanlığımızı değiştirdi. Artık hemen hepimiz sık sık duymaya başladığımız ‘yeni normaller’e alışmak üzereyiz. Değişen alışkanlıklarımızdan biri de iş dünyasında kendini gösterdi. Uzun bir süre boyunca birçok şirket evden çalıştı ve bu sürede tüm toplantılar video konferans uygumaları ile birlikte dijitale taşındı. Zoom da bu dönemde adını en sık duyduğumuz uygulamaların başında yer alıyordu. Gerek güvenlik kaygıları gerekse sunduğu özellikler ile Zoom, teknoloji basınında kendine sık sık yer buldu. Tüm bunların sonucunda Zoom kazancı ile ilgili detaylar merak edilmeye başlandı.
İlk çeyrekteki Zoom geliri dikkat çekti
Yılın birinci mali çeyreği, 30 Nisan 2020 günü sona erdi. Şirketler yavaş yavaş bu mali çeyreğe ait verilerini açıklıyor. Son olarak Zoom gelirleri ile ilgili açıklamayı yapan şirketlerden biri oldu. Zoom güvenlik nedeniyle uzun süre gündemde kalmıştı. Hatta, bazı ülkelerde uygulamanın kullanılması da yasaklanmıştı. Açıklanan Zoom geliri ile uygulamanın ilk çeyrek karnesini aldığını söyleyebiliriz.
Birinci çeyrek toplam gelirini yıllık yüzde 169 oranında artıran şirket, toplamda 328,2 milyon dolarlık gelire ulaştı.
Son bir yıl içinde gelirlere 100 bin doların üzerinde katkıda bulunan 769 müşteriden elde edilen gelir geçen yılın aynı çeyreğine göre yaklaşık yüzde 90 artış gösterdi.
Zoom‘un açıkladığı diğer veriler ise şöyle:
– Geçen mali yılın aynı çeyreğini izleyen 12 aylık dönemde, 10’dan fazla çalışanı olan müşterilerde dolar bazında büyüme oranı, arka arkaya 8 çeyrek boyunca yüzde 130’u aştı.
– Nisan 2020 kullanım oranları baz alındığında toplam toplantı süresi yıllık 2 trilyon dakikayı geçti.
– Dünyanın dört bir yanında 100.000’den fazla K-12 seviyesinde okul, en iyi online eğitim deneyimi için Zoom’u seçti.
– Nisan 2020’de günlük 300 milyon toplantı katılımcısına ulaşıldı.
– Dünya genelinde Zoom çalışanlarının sayısı 2.800’ü aştı.
{{user}} {{datetime}}
{{text}}