Dosya kurtarma programları 2021
En iyi dosya kurtarma programları nelerdir? Yanlışlıkla sildiğiniz dosyaları, harici ve sabit diskinizdeki bir arıza oluşması durumunda silinen görselleri ya da sorun çıkartan bir USB bellekteki doküman, video dosyası gibi farklı içerikleri geri getirmek istediğinizde, yardımınıza dosya kurtarma programları koşar. İşte erişimini kaybettiğiniz bu dosyaları kurtarmak konusunda kendi alanında lider 2021 yılının dosya kurtarma programları.
Yanlışlıkla veya o an işimizin olmadığı bir dosyayı sildiğimiz ve geri getirmemiz mutlaka gerekmiştir, böyle bir durumda elimizin kolumuzun bağlandığı elbette çokça olmuştur. Silinen fotoğrafları geri getirme, silinen dosyaları geri getirme, aslında düşünüldüğü kadar kolay değil ve bu işin garantisi de yok. Bu yüzden dosyalarınızı, fotoğraflarınızı yani genel olarak verilerinizi düzenli bir şekilde yedeklemeyi unutmamanızın size büyük getirisi olacaktır.

Fakat, dosya, fotoğraf ve verilerini düzenli bir şekilde yedekleyen kişilerin bile olmadık veri kayıpları söz konusu olduğunda büyük sıkıntı yaşadıkları bir gerçek. Veri kaybının farkına vardığınız anda ilgili sürücünün kullanımını o an için durdurmanız, bir hayli önem taşıyor. Veri kurtarma işinde uzmanlaşmış kişilere para vermeden silinen dosyalarınızı geri getirme, başka bir söylemle silinen dosyaları kurtarma şansı için, ilgili sürücüyü, yapacağınız kurtarma işlemine kadar kullanmamanızı tavsiye ediyoruz.
Bu makalede, yanlışlıkla silinen veya kaybolan verilerinizi geri getirebilmenize yardımcı olacak 6 adet kaliteli veri kurtarma aracını, yani silinen dosyalarınızı geri getirme programını sizler için anlattık..
Dosya kurtarma programları 2021
– DMDE Free Edition
– Recuva
– TestDisk
– MiniTool Power Data Recovery
– Disk Drill Data Recovery
– EaseUS Data Recovery Wizard
Dosya kurtarma aracı: DMDE Free Edition
Düşünebildiğinizden farklı sürücü türlerinden dahi veri kurtarabilen, bilgisayarınızda kaybolan, silinen dosyaları geri getirme mevzusunda ileri seviye bir program olan DMDE Free Edition, ilgili sürücüyü saptayıp seçtikten sonra Windows Gezgini’ne benzeyen bir ara yüzde kurtarılabilecek dosya ve dosyalar arasında dolaşmanıza imkan sağlar. Ücretsiz sürümünde bazı kısıtlamalara maruz k alsanız dahi, kurtarabileceğiniz veri miktarının kısıtlanmaması bir avantaj.

DMDE Free Edition yazılımını buradan indirebilirsiniz.
Recuva
Silinen dosyaları kurtarma denildiğinde akla gelen yegane araçlardan birisi olan Recuva, daha tecrübeli olan kişilerin çabucak geçebileceği bir sihirbaz arayüzü ile karşımıza çıkıyor. Üstelik arama metodlarını , belirli bir konumu veya tüm driverları içerecek biçimde çalıştırabilme fırsatınız da var. Tarama işlemi bittiğinde kurtarabileceğiniz dosyalar, statülerine göre puanları ile birlikte ayrı ayrı listelenip önünüze sunuluyor.

Recuva yazılımını buradan indirebilirsiniz.
TestDisk
Kaliteli kategorisinde değerlendirebileceğimiz dosya kurtarma programları arasında olan TestDisk , 200’den fazla değişik ve farklı dosya türünü bulup kurtarabilme özelliğine sahip bir araç. Sabit disklerden USB ve CD/DVD’lerden veri kurtarabilen bu araç, disk bölümlerini eskiye getirebilmek için de kullanılabiliyor.
TestDisk’in büyük bir dezavantajı, komut satırından çalışması ve mouse ile kontrol edilememe özelliğidir. Ancak programımız, menüler yardımıyla size her safhada yardımcı oluyor ve dahası, diski salt-okunur olarak iletişim sağlattırdığından istemeden kurtarabileceğiniz verileri silme ihtimaliniz bulunmuyor.

TestDisk yazılımını buradan indirebilirsiniz.
MiniTool Power Data Recovery
En istenmeyen veri kayıplarından bir tane örnek versek, bütünüyle bir diski veya bölümü kaybetmek denebilir. Bu olay, çoğu zaman bölüm başlığının silinmesi veya bölümün tamamının yanlışlıkla silinmesinin getirisi olarak meydana gelir. Power Data Recovery aracı ile diskinizi rahatça tarayıp, kaybolan bölümleri geri getirebiliyorsunuz. Araç bazı zamanlarda yanıt vermeyi durdurmuş gibi gözükse de endişeye kapılmayın ve işlemin bitmesini bekleyin, işlemin sonunda size bulduğu tüm bölümleri verecek ve onları kurtarma fırsatı sunacak.

MiniTool Power Data Recovery yazılımını buradan indirebilirsiniz.
Disk Drill Data Recovery
Disk Drill Data Recovery, son zamanların özellikle günümüzün kuşkusuz en gözde veri kurtarma araçlarından biri olarak kabul görüyor. Bu program ile silinmiş olan verilerinizi ,videoları , dokümanları, müzik dosyalarını, fotoğrafları ve bunların çok daha fazlasını, dahili veya harici bir disk sürücüden, USB bellekten veya bellek kartından ulaşıp kurtarabiliyorsunuz.
Disk Drill, bunula birlikte ISO, IMG veya DMG formatlarında imaj dosyaları da oluşturabiliyor. Bu sayede kaybettiğiniz tüm dosyaları, oluşturduğu bu kopya bölümler içinde arayabiliyor.

Disk Drill Data Recovery yazılımını buradan indirebilirsiniz.
EaseUS Data Recovery Wizard
EaseUS Data Recovery Wizard, Windows Gezgini’ni anımsatan kullanıcı dostu arayüzü ile dikkatleri üzerine topluyor. Harici ve dahili disk sürücülerden veri kurtarma fırsatını bizlere sunan bu program, USB sürücülerden, bellek kartlarından ve optik medyalardan dahi veri kurtarma imkanını bizlere sunuyor.

EaseUS Data Recovery Wizard yazılımını buradan indirebilirsiniz.

1999 yılından bu zamana kadar en büyük tutkum olan teknolojiyi, ilk masaüstü bilgisayarımı kutusundan çıkarırken yaşadığım ilk günkü heyecanımla beraber ShiftDelete.Net ailesi içinde sizlere ulaştırmaya çalışıyorum.
Yazarın diğer haberlerine ulaşmak için tıklayın.
" Dosya kurtarma programları 2021 konulu haberimizde ShiftDelete.Net olarak sizlere Dosya kurtarma programları 2021 ile ilgili son gelişmeleri aktarmak istedik. Hemen yukarıda Dosya kurtarma programları 2021 ile ilgili yorum ve görüşleri inceleyerek sizlerde yorum bırakabilirsiniz. "
Popüler Haberler
- 1
Meizu 18 serisi 1 dakikada 15 milyon dolar kazandırdı
- 2
iOS 14.4.1 güncellemesi çıktı! Nasıl yüklenir?
- 3
Motorola 4K Android TV satışta: İşte özellikleri
- 4
OPPO Türkiye fabrikası için heyecanlandıran açıklama
- 5
Huawei P50 için çarpıcı iddia: Android çıkmayacak
- 6
Beklenen Marvel dizisinden yeni fragman geldi
- 7
Resident Evil Village'ın boyutu belli oldu
- 8
Oppo Reno5 K 5G fiyatı belli oldu
- 9
Türkiye'de kaç bilgisayar ve telefon satıldı?
- 10
The Division 2 oyuncuları için iyi haber
En yeni Videolar
- 1
AliExpress'te ihracat nasıl yapılır?
- 2
20 TL'lik Platoon Pars Bluetooth Kulaklık incelemesi
- 3
Scratch Cup 2021'de miniklerin kod eğitimine katıldık
- 4
C4U akıllı güvenlik kamerası incelemesi!
- 5
Xiaomi Mi 10T Lite kutusundan çıkıyor!
- 6
MSI Clutch GM41 Lightweight mouse inceleme
- 7
11 yıllık HTC Desire HD ne durumda?
- 8
9.000 TL'lik Vivo X51'i kutusundan çıkardık!
- 9
2.850 TL’ye en iyi sistemi topladık, size hediye!
- 10
Arzum Mixtech Multi Blender inceleme
Forumdan Son Başlıklar Tümü
En Yeni İncelemeler Tümü
- 1
20 TL'lik Platoon Pars Bluetooth Kulaklık incelemesi
- 2
C4U akıllı güvenlik kamerası incelemesi!
- 3
MSI Clutch GM41 Lightweight mouse inceleme
- 4
11 yıllık HTC Desire HD ne durumda?
- 5
Konuşmanızı size gösteren Sunny SeeTalk mikrofon!
- 6
600 TL'ye hangi oyuncu kulaklığını alalım?
- 7
Xiaomi Mi Watch UKT - Saat hakkında son sözler!
- 8
Kerem'in gözünden 8. Nesil iPad!
- 9
iPhone 12 mini UKT! - 2 ayda neler yaşadık?
- 10
Xiaomi Hutt akıllı cam temizleme robotu inceleme!
- 11
SteelSeries Aerox 3 Wireless incelemesi
- 12
Evin tek gözlü koruyucusu EZVIZ C6N incelemesi
- 13
Performans canavarı Monster Abra A7 V12.4 inceleme!
- 14
990 TL'lik bilgisayar Raspberry Pi 400 inceleme
- 15
Fiyatıyla öne çıkan Reeder P13 Blue Max'i inceledik