Teknoloji Haberleri

    Döve Döve Öldürdüler

    Geçtiğimiz haftalarda Çin’de oyun bağımlılarını tedavi etmek için elektrik verildiği haberini sizlere duyrumuştuk. Bu haberin üzerinden daha birkaç hafta geçmedi ki Çinlilerin yeni tedavi yöntemleri(!) hakkında yeni bir haber daha geldi.

    Deng Senshan adlı 15 yaşındaki Çinli, ailesi tarafından İnternet bağımlılığının giderilmesi için Qihang Tedavi ve Eğitim Kampı’na gönderdildikten bir gün sonra hayatını kaybetti. Deng’in babası oğlunun kampa katıldıktan hemen sonra hücreye atıldığını, daha sonra çok yavaş koştuğu için öldüresiye dövüldüğünü iddia etti.

    {pagebreak::Kamp yetkilileri inkar ediyor}

    Kamp yetkilileri inkar ediyor

    Ölüm haberini aldıktan sonra kampın bulunduğu kentteki hastanede oğlunun bedenini bulan baba polise şikayette bulundu. Polis şüphelileri göz altına alırken, kamp yetkilileri Deng’in babasının iddialarını reddetti. Kamp yöneticileri Deng’in kesinlikle dövülmediğini, çok yüksek ateşlenmesi üzerine hastaneye gönderildiğini belirtti.

    İnsanları İnternet bağımlılığından kurtarmak amacıyla kurulan kamplar Çin’de son dönemde oldukça yaygınlaştı. Bu kamplara aileleri tarafından gönderilen küçük yaşlardaki çocuklar, askeri disiplinde, ağır şartlarda günler geçirmek zorunda kalıyorlar. Daha önce bu kamplarda elektrik şoku kullanıldığının duyulmasının üzerine Çin hükümeti bu uygulamayı yasaklamıştı. Son yaşanan bu olaydan sonra hükümetin nasıl bir tavır alacağı merak konusu.

    :: Yaşanan bu olay hakkında ne düşünüyorsunuz?

    Kamp yetkilileri inkar ediyor{pagebreak

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    4 Yorum

    1. SDN Okuru

      kalan sağlar bizimdir 😀

    2. SDN Okuru

      ben bu kadar saçma bir şey görmedim. Resmen bunun adı adam öldürmek baştakilerin bence kafası basmıyor

    3. SDN Okuru

      Bir gün herkes internet/oyun bağımlısı olucak ! Yaşasın Asosyallik

    4. SDN Okuru

      Çinliler çok kötü bir millettir bunu kimse aklından çıkarmasın.İşte böyle pis bir millet çinliler.Çinlilerden asla ve asla hiçbir zaman dost olmaz.!!!Herkes bunu aklının bir köşesine yazsın ve unutmasın.

    Diğer yorumları gör (3) Yorum Yap

    Yorum Yaz