İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. İnternet

Dropbox Hack’lendi mi!

Başta Android olmak üzere, akıllı telefonların en çok kullanılan uygulamaları arasında yer alan Dropbox, korsanlar tarafından hack’lendiği iddia edildi.

Hakkı Alkan

okunma

Dropbox Hack’lendi mi!

Başta Android olmak üzere, akıllı telefonların en çok kullanılan uygulamaları arasında yer alan Dropbox, korsanlar tarafından hack’lendiği iddia edildi. Sosyal medya üzerinden, bu saldırının başarıyla gerçekleştiğini ve özel bilgilerin ele geçirildiğini belirten korsanlar, söz konusu güvenlik açığının kapatılmaması durumunda işi biraz daha ileri götüreceklerini belirtiyorlar.

Korsanların, saldırı duyurusundan sonra servisleri çalışamaz hale gelen Dropbox, zamanlanmış bir bakım çalışması yapıldığını belirten bir mesajı ana sayfasından paylaştı.

Dropbax, sorun yok diyor

Bir süre sonra yeniden hizmet vermeye başlayan Dropbox, korsanlar tarafından ele geçirildiği iddia edilen bilgilerin, Dropbox‘a ait olmadığını, geçen yıl paylaşılan veriler olduğunu, bugün hizmetlerde yaşanan aksamanın dış etkenler tarafından gerçekleştirilmediğini belirtti ve bu aksaklık için özür diledi.

Firma, resmi blogunda henüz konuya netlik kazandırmadı.

Bulutun en büyük derdi bu

Bulut bilişim hizmetleri, teknoloji kullanıcılarının hayatını kolaylaştırırken, bu hizmeti veren kurumlar için önemli sorumlulukları da beraberinde getiriyor. Bir merkezde toplanan tüm bu verilere, kötü niyetli kişilerin ulaşması ihtimali, milyonlarca kişinin kabusu olabilir.

:: Dropbox hesabınız çalınsaydı, sonuç ne olurdu? Tıklayın, SDN Forum’da tartışalım.

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar (27)

SDN Okuru

zaten bende dunyayi sarsacak fotograflar yok sadece telefon doldu diye mecburen oraya aktardim kim ne yapsin benim okulda chekilen resmimi? :D

SDN Okuru

Arkadaşlar Sizi Kim ne yapsında bilgilerinizle tehtit etsin. varmı içinizde büyük bi şirketi olan ? :D

Pikeas

Bulut hizmetlerine dosya yüklemeden önce şifrelemenin sonsuz derecede faydalı olduğu bir kez daha ispatlandı..

SDN Okuru

Benimde gitti neyapacagız

SDN Okuru

Uzun süredir kullaniyorum simdiye kadar sorun olmamisti bugün beni sasirtti

SDN Okuru

"Dropbax, sorun yok diyor" :D :D :D

SDN Okuru

google da habire cep tel dogrulama istiyor, tabi CIA hesap kimin diye bakacak...

SDN Okuru

Aile resimleri hep orda bizim milletin eleine gecse sorun yokta alip fake sekiller yapmazlar insallah el-insaf diyorum.

SDN Okuru

bütün bulut sitelerine güvenim gitti en iyisi flaş bellek şifre koycam en azından herkese açık değil dıropbaks çok kullanıcı kaybettin

arsenik

Public linklerim çalışıyor ama klasöre giremiyorum.

Daha fazla yorum (17 yorum daha)

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.