Microsoft geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla Activision Blizzard şirketini 68.7 milyar dolara satın alacağını duyurdu. 2023 yılına kadar tamamlanması beklenen satın alma işlemi oyun dünyasında ses getirdi. Teknoloji devinin bu hamlesi ile Tencent ve Sony’den sonra dünyanın en büyük üçüncü oyun firması olacağı tahmin ediliyor.
İhtiyaç sahibi ülkelere kredi gibi finansal fırsatlar sağlayarak yoksulluğun önüne geçmeyi amaçlayan Dünya Bankası’nın Başkanı David Malpass, Microsoft’un Activision hamlesine ilişkin açıklama yaptı. Malpass, dünyanın birçok ülkesinin borçlarla ve yoksullukla boğuştuğu bir zamanda böylesine büyük bir anlaşmayı tasvip etmediğini belirtti.
Uluslararası Kalkınma Birliği’nin son bütçesinden daha fazla
Dünya Bankası Başkanı David Malpass, Peterson Uluslararası Ekonomi Enstitüsü’nde bir konuşma yaptı. Reuters’ın aktardığı bilgiye göre Malpass, Microsoft’un Activision Blizzard’ı satın almak için gözden çıkardığı 68.7 milyar doları, varlıklı ülkelerin yoksul ülkelere yardım etmek için ayırdığı bütçeyle karşılaştırdı.
Malpass, Microsoft’un Activision Blizzard’a sahip olmak için ödediği 68.7 milyar doların, varlıklı ülkelerin önümüzdeki üç yıl içinde Dünya Bankası’nın Uluslararası Kalkınma Birliği’ne bağışlamayı kabul ettiği 23.5 milyar dolardan önemli ölçüde yüksek olduğunu kaydetti.
Call of Duty, Warcraft gibi popüler oyunları bünyesinde barındıran Activison’a ödenen paranın, yoksul ülkelerin erişemeyeceği tahvil piyasasına gideceğini vurgulayan David Malpass, “Şunu sorgulamalısınız: Bu en iyi sermaye dağılımı mıdır?” ifadeleriyle endişesini dile getirdi.
“Gelişmekte olan ülkelere para akması gerekiyor”
2019’dan beri Dünya Bankası’nın başkanlığını yürüten David Malpass, bu anlaşmayla zenginlerin daha da zenginleşeceğini ve daha fazla fakir ülkeye para yardımında bulunulması gerektiğini söyledi. Malpass, “Mülteci akışını ve diğer sorunları çözebilmemiz için, gelişmekte olan ülkelere daha fazla para akışı sağlanması gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Peki ya sizler Dünya Bankası Başkanı’nın açıklaması hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorum alanında paylaşmayı unutmayın.
{{user}} {{datetime}}
{{text}}