İlk bilgisayarın ortaya çıkmasında bu yana teknoloji inanılmaz bir derecede gelişim gösterdi. Hal böyleyken bilgisayarsız bir hayat artık düşünülemez oldu. Dünya üzerinde yapılan neredeyse her işin içerisinde artık bilgisayarlar kullanılıyor, bu noktada güvenlik durumu da önemli bir konu haline geliyor. Bilgisayarın yaygınlaşmasından itibaren bilgisayar korsanları da kendini bu yönde geliştirdi. Gelin, hep birlikte dünyaca ünlü 10 bilgisayar virüsü nedir ve gelecekte bizi neler bekliyor, hep birlikte bakalım.
En iyi antivirüs programları (2020)
En iyi antivirüs programları listelerinin en güncelini mi arıyorsunuz? En iyi antivirüs programları 2020 isimli liste sizlerle birlikte!Dünyaca ünlü 10 bilgisayar virüsü
Söz konusu siber güvenlik olduğunda adı “bilgisayar virüsünden” fazla bilinen çok az terim vardır. Ancak bu tehditlerin ve etkisinin yaygınlığına rağmen çoğu kullanıcı, virüslerin temel yapısını bilmez. Makalenin devamında bilgisayar virüsünün kısa geçmişinden ve bu yaygın siber tehdit konusunda gelecekte beklenenlerden bahsedeceğiz.
Creeper
Kabul edilen ilk bilgisayar virüsü “Creeper”, 16 Mart 1971’de BBN için Bob Thomas tarafından yazılan deneysel bir bilgisayar solucanıydı. Verilere hiçbir zarar vermediğinden tehditkâr bir yazılım olmayan Creeper’ın tek etkisi; internetin atası ARPANET’i (Amerikan Gelişmiş Savunma Araştırmaları Dairesi Ağı) kullanarak, TENEX işletim sistemli PDP-10 bilgisayarlar arasında ilerleyip ekranlara “I’m the creeper, catch me if you can!” mesajı yollamasıydı. Ayrıca hemen ardından 1972’de Ray Tomlinson tarafından ARPANET üzerinden Creeper’ı silmek için benzer bir program olan “Reaper” yazılmıştır.
İlk kontrol dışı geliştirilen virüs “Elk Cloner” ise, 1982 yılında 15 yaşında bir lise öğrencisi olan Rich Skrenta tarafından Apple DOS 3.3 işletim sistemine sahip bilgisayarlar için şaka amaçlı geliştirilmiş olup, bulaştığı bilgisayarların her 50. açılışında ekrana kısa bir şiir göndermiştir.
CIH veya çernobil virüsü bu listede olmalıydı.
Çok güzel bir haber olmuş, bununla aynı bağlamada Antivirüs programları ve Amaçları! hakkında da haber bekliyoruz
Alman nab 32?
Recycler virüsü de olabilirdi listede.
Bunların çoğu zararsız virüslermiş
Malvare virüsü bu listede olmalıydı bence
MUSALLAT ? En önemli ve gerçek MİLLİ bir program. O kadar kötü virüs ki yapan adam kendi antivirüs programını yazmış nasıl koymazsın.
Musallat zararsız bir bilgisayar virüsüdür.
yaw he he bir şey bilmeden konuşma
musallat fazla zararlı değildir zaten yazar dünya çapında unlu olan demiş bide musallatın yapımcısı musallat virüsunden pişman olduğu için Facebook da musallat virüsü kaldırıcı yaptı.
Şuan piyasada en sıkıntılı olan dosya şifreleme yapan fidye virüsü
bence şu an en ünlü virüs coronaaaa
Ulan ne virusmüş ebemizi edecekler ben creepermış beni yakalabiliyorsan yakalaymış doğrudur inanıyorumda nasıl ağzımıza edecekler çözemedim
çernobili nasıl olurda atlarsiniz. Derhal eklenmeli ivedilikle hatta başına konmalı. 🙂
WANNACRY?
Evet wannacry nerde
Bence anti-virüsleri de koymalıydınız
evt çok güzel hakı ab furkan abi selam
Bende rsimlerim kılasöründe brontok a 10 vardı sildim ama yine gelebilir
Pc virüsleri bi değişikmiş.
İyide diğer 9’u nerede?
teşekkürler💖
üzgün üz
virüslerden 10 tanesinin 7’si zararsız ve çernobil ünlü bir virüs
bir sey sorucam kardes benim yorum gitmiyor ne yapicam
kardes benim yorum gitmiyor ne yapmam gerek soylersen eywwww
güzel site ise yaradi masallah eywwww
guzel site yazılıdan once baktim not alıp kopya cektim eywwww
c u
31
huuuuu