Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

Dünyanın en başarısız 6 Android telefonu! Neden?

Ana sayfa / Akıllı Telefon

Dünyanın en kötü Android telefonları için hazırlanan listelerde hangi modellerin bulunduğunu merak ediyor musunuz? Bu yazıda daha önce karşılaşmış olabileceğiniz verimsiz telefonlar yer alıyor. Peki bu modeller neden başarısız oldu?

20 gün önce yayımladığımız “Dünyanın en başarısız 7 telefonu! Beklenen olmadı” başlıklı yazımızda genel bir değerlendirme yapmıştık. Bu yazımızda ise yaptığımız araştırmaların Android sınırları içerisinde kalmasına özen gösterdik.

Günümüzde Android sistemini kullanan akıllı telefonların yaygınlığı inkâr edilemez bir boyuta geldi. Burada yer alan modeller ise Android’in popülerliğine zarar veren cihazlar olarak anılmaya devam ediyor.

Reklam
Reklam

Buradan hareketle başarısızlık kriterini insanlığa sağlanan yarar ile yatırım – performans üzerinden değerlendirmeyi uygun bulduk. Size göre en başarısız olan Android tabanlı telefon modellerini merakla bekliyoruz!

Dünyanın en başarısız 7 telefonu! Beklenen olmadı

Aralarında günümüzde gördüğümüz telefonların ataları yer atıyor! Peki dünyanın en kötü telefonları listesinde kimler var? Neden kötüler?

Dünyanın en kötü Android telefonları arasında hangi cihazlar var?

Dilerseniz en kötü Android telefonlar arasında yer alan Motorola DROID Bionic ile bir başlangıç yapalım. 8 Eylül 2011 tarihinde piyasaya sürülen bu cihaz 3 kez baştan tasarlandı. Bu telefon, Samsung ve Verizon ikilisinin fikriydi.

Kendisini bekleyen kullanıcıları erteleme haberleri ile üzen DROID Bionic, ne yazık ki “Keşke çıkmasaydı!” dedirtmeyi başardı. Zira bu ürünü satın alan kullanıcılar, sistem hataları ile dolu olan bir cihazı satın aldığını fark etti.

Bazı teknoloji yayınları, dünyanın en sabırlı insanının bile Motorola DROID Bionic karşısında sabırlı olamayacağını iddia etti. Bir prototipten farkı olmayan DROID Bionic, piyasaya sürüldüğü ilk gün Verizon’ın en iyi telefonları arasında gösterildi.

Kendisine yapılan bütün güncellemelerde sorun yaşayan bu telefon tarihin tozlu raflarında yer alıyor. 4G LTE teknolojisine sahip olan Bionic’in ağırlığı 158 gram. Kendisinin boyutları şu şekilde: 127.5 mm uzunluk ve 66.9 mm genişlik.

Android 2.3 Gingerbread ile birlikte satışa sunulan Motorola DROID Bionic, Android 4.1 Jellybean sürümüne kadar desteklendi. Günümüzde kendisini, resmî olmayan yollar ile, Android 7.1 Nougat sürümüne kadar güncelleyebiliyoruz.

Kendisinin özellikleri şu şekilde:

— İşletim sistemi: Android 2.3 Gingerbread
— Ekran büyüklüğü: 4.3 inç
— Ekran çözünürlüğü: 960 x 540 | 256 PPI
— Ön kamera: 8 Megapiksel
— Video kaydı kalitesi: 1080p HD ve 30 FPS
— RAM: 1 GB
— İşlemci: ARM Cortex-A9 | 1000 MHz hızında çalıştırılan çift çekirdek
— Depolama: 16 GB
— Batarya: 1735 mAh
— Ekran – kasa oranı: Yüzde 59.84

Motorola CLIQ

Motorola ailesinin Android tabanlı ilk telefonu olan CLIQ, Android tarihinde çok önemli bir yer kaplıyor. Küçük tasarımı ile birçok kullanıcıyı memnun etmeyen bu cihaz, MotoBLUR isimli bir arayüze sahip.

Android’in altyapısını kullanan MotoBLUR, milyonlarca kişi için dünyanın en kötü Android tabanlı arayüzlerinden birisi olarak biliniyor. Bu sistemin yavaşlığı, Android’i temsil etme konusundaki beceriksizliği ve yararlı olmayışı CLIQ’in sonunu getirdi. Motorola, CLIQ’i 2009 yılında satışa sundu.

Bünyesinde 3G teknolojisini barındıran bu telefon, 3.1 inç büyüklüğünde olan bir ekrana sahip. Kendisinin ekran çözünürlüğü 480 x 320 formatında tasarlandı. Ekran – kasa oranı yüzde 43.33 olan Motorola CLIQ, gücünü Qualcomm MSM7200A işlemcisinden alıyor.

Kendisinin özellikleri şu şekilde:

— İşletim sistemi: Android 1.5 Cupcake
— Ekran büyüklüğü: 3.1 inç
— Ekran çözünürlüğü: 480 x 320 | 186 PPI
— Ana kamera: 5 Megapiksel
— Video kaydı kalitesi: 320 x 240 QVGA | 25 FPS
— RAM: 0.25 GB
— İşlemci: Qualcomm MSM7200A | 528 MHz hızında çalıştırılan tek çekirdek
— Depolama: 0.256 MB
— Batarya: 1420 mAh
— Ekran – kasa oranı: Yüzde 43.33

Garmin-Asus Garminfone

Bilgisayar ve tablet piyasasında popüler olan Asus, ne yazık ki telefon piyasasında istediği başarıya ulaşamadı. Bu ürünün tasarımına göz attığımızda kişisel bir medya oynatıcısı ile bir navigasyon cihazının birleştirildiğini görüyoruz.

Asus, Garminfone’un yer bulma özelliğine güveniyordu. GPS tabanlı bu telefon, Android tabanlı bir arayüz kullanıyordu ancak bu arayüz neredeyse Android’i tanınmaz bir hale getirmişti.

Asus; Android’in kısayollarını, dosyalarını ve ana ekran öğelerini öyle bir değiştirdi ki bu telefona dikkatli bir şekilde bakmayanlar Android’i göremeyebilir. Birçok kullanıcıyı şaşırtan bu arayüz neden başarılı olamadı?

2010 yılında piyasa sürülen bu cihaz, Google Haritalar’ın popüler olmaya başladığı bir dönemde piyasaya sürüldü. Bu bağlamda, talihsiz bir şekilde, Google’ın rakibi olan Garmin-Asus Garminfone ne yazık ki pek fazla tutunamadı.

İnternete ihtiyaç duymayan bir navigasyon sistemine sahip olan Garmin-Asus Garminfone, Android 1.6 ve Android 2.0 ikilisinden beslenen melez bir arayüz kullanıyor. Peki ağırlığı 136 gram olan bu cihazın özellikleri neler?

— İşletim sistemi: Android 1.6 Donut ve Android 2.0 Eclair
— Ekran büyüklüğü: 3.5 inç
— Ekran çözünürlüğü: 480 x 320 | 165 PPI
— Ana kamera: 3 Megapiksel (2048 x 1536 piksel)
— Video kaydı kalitesi: 480p (640 x 480) | 24 FPS
— RAM: 256 MB
— İşlemci: Qualcomm Snapdragon S1 MSM7227 | Tek çekirdekli: 600 MHz hızında çalıştırılıyor
— Depolama: 4 GB (32 GB’a kadar yükseltilebiliyor)
— Batarya: 1150 mAh
— Boyutlar: 116 x 62.2 x 12 mm

En hızlı Android telefon açıklandı! İşte ilk 10 model

AnTuTu tarafından, her ay olduğu gibi en hızlı Android telefonlar açıklandı. İşte en hızlı Android telefon unvanının sahibi ve diğer modeller!

Dünyanın en kötü Android telefonları: Kyocera Echo

“Dünyanın en başarısız 7 telefonu! Beklenen olmadı” başlıklı içeriğimizi okuyan kişiler bu telefon hatırlayacaktır. “Katlanabilir telefonların atası” olarak adlandırılan Kyocera Echo, istikrarlı bir şekilde en kötü telefonlar için hazırlanan listelerde yer almaya devam ediyor.

Pil ömrünün uzun olmayışı ve estetik olmayan bir tasarımı kullanması yüzünden bekleneni veremeyen bu model, daha önce de belirttiğimiz gibi, ZTE’nin Axon M modeli yüzünden piyasadan silindi. Echo, kendi kutusundan Android Gingerbread 2.3 ile birlikte çıkıyor.

“Büyüleyici” ve “heyecan verici” sıfatları ile pazarlanan bu ürün maalesef sınıfta kaldı. Bazı kullanıcılar tarafından “tuğla” olarak isimlendirilen Echo, bir günde sadece 7 saat boyunca kullanılabiliyor.

193 gram ağırlığında olan bu telefonda 1 adet 5 Megapiksel kamera bulunuyor. Mühendisler, Kyocera Echo’nun 3.5 inç büyüklüğünde olan 2 ekran ile 4.7 inç büyüklüğünde olan yeni bir ekran oluşturmasını sağlamak istedi.

“Tablet modu” olarak pazarlanan bu özellik, ne yazık ki işinde başarılı olamayan mühendislerin elinde hazırlandı ve  başarılı olamadı. İsterseniz Kyocera Echo’nun teknik özelliklerini inceleyebilirsiniz:

— İşletim sistemi: Android 2.3 Gingerbread
— Ekran büyüklüğü: 3.5 inç (LCD)
— Ekran çözünürlüğü: 800 x 480 | 267 PPI
— Arka kamera: 5 Megapiksel
— Video kaydı kalitesi: 1280 x 720 (HD)
— RAM: 0.5 GB
— İşlemci: Qualcomm Snapdragon S1 QSD8650 | Tek çekirdek: 1000 MHz hızında çalıştırılıyor
— Depolama: 32 GB’a kadar yükseltilebiliyor
— Batarya: 1370 mAh
— Ekran – kasa oranı: Yüzde 53.74

Motorola BACKFLIP ve Motorola FLIPOUT

2009 – 2010 döneminde uygun fiyatlı telefonları ile gündeme damgasını vuran Motorola, bu hususta art arda başarısız oldu. ABD’li şirket, buna rağmen, klavyeyi ekranın arkasına koyma fikrini savunmaya devam etti.

BACKFLIP ve FLIPOUT isimli bu iki model ile karşımıza çıkan Motorola, ilgili cihazlar için bir ekosistem yaratmak istedi. Arkaya ve yana doğru çevirme manevraları ile dikkat çekmeye çalışan ABD’li teknoloji şirketi, bir telefonun klavyesine bu şekilde ulaşmayı sağlayan hareketlerin ilgi çekici olduğunu düşünüyordu.

Elbette bu fikir başarısız oldu ve bu telefonlar tarihin tozlu raflarında kaybolup gitti. Sadece tek bir özelliğe odaklanan Motorola, bu modellerden istediği geliri elde edemedi. Ayrıca MotoBLUR arayüzünün verimsiz olması, BACKFLIP ve FLIPOUT ikilisinin şansını sıfıra indirdi.

Arzu ederseniz bu iki telefonun özelliklerini inceleyebilirsiniz. İlk önce BACKFLIP isimli ürünün teknik detaylarına göz attık. Ardından da FLIPOUT isimli modelin özelliklerine odaklandık. Bu modelleri “1” adet olarak sayıyoruz.

Motorola BACKFLIP:

— İşletim sistemi: Android 1.5 Cupcake ve Android 2.1 Eclair
— Ekran büyüklüğü: 3.1 inç
— Ekran çözünürlüğü: 480 x 320 | 186 PPI
— Arka kamera: 5 Megapiksel
— Video kaydı kalitesi: 320 x 240 QVGA | 25 FPS
— RAM: 0.25 GB
— İşlemci: Qualcomm MSM7200A | Tek çekirdek: 528 MHz hızında çalıştırılıyor
— Depolama: 0.256 GB
— Batarya: 1400 mAh
— Ekran – kasa oranı: Yüzde 49.93

Motorola FLIPOUT:

— İşletim sistemi: Android 2.1 Eclair
— Ekran büyüklüğü: 2.8 inç
— Ekran çözünürlüğü: 240 x 320 | 143 PPI
— Arka kamera: 3 Megapiksel
— Video kaydı kalitesi: 352 x 288 CIF | 25 FPS
— RAM: 0.5 GB
— İşlemci: TI OMAP3410 | Tek çekirdek: 720 MHz hızında çalıştırılıyor
— Depolama: 32 GB’a kadar yükseltilebiliyor
— Batarya: 1170 mAh
— Ekran – kasa oranı: Yüzde 53.99

Dünyanın en kötü Android telefonları: Freedom 251

18 Şubat 2016’da piyasaya sürülen Freedom 251, Hindistan’ı temsil ediyordu. Hindistan menşeli bu modelin fiyatı 251 Hindistan rupisiydi. O dönem sadece 4 dolar eden bu telefon, bir anda bütün dünyanın ilgisini çekmeyi başarmıştı.

Bu fiyatın ön sipariş için tasarlanan bir kampanya olduğunu söyleyen Ringing Bells, Freedom 251 adına çok umutluydu. 18 Şubat 2016 – 21 Şubat 2016 tarihleri arasında geçerli olan bu kampanya tartışmalara yol açmıştı.

Bugün sadece 3.54 dolara satın alınabilen Freedom 251 için hazırlanan internet sitesi daha ilk günden çökmüştü. Ringing Bells, ilgili kampanya bittiğinde asıl fiyatın devreye gireceğini belirtmişti: 500 Hindistan rupisi (7.47 dolar).

Üretici firma, bu projeyi hayata geçirmek için Hindistan Hükûmeti tarafından verilecek olan yasal izne muhtaçtı. Ringing Bells, 2016 yılının haziran ayında satış konusunda 5 milyon adet barajını geçmeyi planlıyordu.

İnternet sitesinde yaşanan sistem arızası yüzünden sadece 30 bin adet ön sipariş alabilen firma, bu sipariş adetinin toplam 17.5 milyon Hindistan rupisi değerinde olduğunu söyledi. Bu miktar, o dönem 261 bin dolara tekabül ediyordu.

Ringing Bells, satışların başlatıldığı ilk günde Freedom 251’i önceden sipariş eden 30.000 müşteriye para iadesi sözü vermişti. Hindistanlı şirket, iade işlemlerinin Mart 2016’nın ilk haftasında başlayacağını açıklamıştı.

20 Şubat 2016’da Ringing Bells’e bir baskın düzenleyen hükûmet yetkilileri, bu modelin neden Hint Standartları Bürosu tarafından verilen üretim sertifikasına sahip olmadığını araştırdı. Bu telefon için yayımlanan ekran görüntülerinde görülen bazı simgelerin iPhone’dan kopyalandığı ortaya çıktı.

Buna ek olarak birçok kişinin bu telefonu sipariş ettiği ancak bu siparişi onaylayan herhangi bir e-posta alamadığı da tespit edildi. Hindistan Telekom Bakanlığı, bu telefonun en az 2300 Hindistan rupisi karşılığında satılması gerektiğini ifade etti.

Freedom 251 nasıl bir telefon?

O dönem yaklaşık 35 dolara denk gelen bu fiyat birçok kişi tarafından desteklendi. Sadece 4 dolara satılan bu ürün, Ringing Bells’in sahtecilik suçlamaları ile karşı karşıya kalmasına sebep oldu.

Freedom 251 için hazırlanan Geekbench 3 raporları

Ringing Bells, bir müşteri hizmetleri sağlayıcısı olan Cyfuture tarafından da dolandırıcılık ve iade işlemlerini yapmamak ile suçlandı. Bu olayların üstüne Ringing Bells’in direktörü Mohit Goel’in tutuklandığı açıklandı.

Freedom 251 için alınan alan adının süresi doldu. 24 Mart 2019’da yeni sahibine kavuşan bu alan adı şu anda başka bir amaca hizmet ediyor. Dilerseniz yazımızı Freedom 251 isimli telefonun özellikleri ile birlikte bitirelim:

Freedom 251 özellikleri

— İşletim sistemi: Android 5.1 Lollipop
— Ekran büyüklüğü: 4 inç
— Ekran çözünürlüğü: 540 x 960
— Arka kamera: 3.2 Megapiksel
— Ön kamera: 0.3 Megapiksel
— RAM: 1 GB
— İşlemci: 1.3 GHz hızında çalıştırılan dört çekirdekli işlemci
— Depolama: 8 GB | 32 GB’a kadar yükseltilebiliyor
— Batarya: 1450 mAh
— Kulaklık girişi: 3.5 mm

Sizce bu listede yer alan Android tabanlı en başarısız telefon hangisi ve neden? Son olarak sizin farklı fikirleriniz var mı? Değerli yorumlarınızı bekliyoruz. Bir sonraki yazımızda görüşmek dileği ile.

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam