Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net

Dünyanın en teknolojik futbol stadyumları

Ana sayfa / Haberler

EURO 2020’de A Milli Takımı’mızın da yeşil sahalarda boy göstermesi son günlerde herkesi ekranlara kilitledi. Çoğu kişiye göre futbol stadyumları demode ve birbirlerine benzer tasarıma sahip olsalar da aralarından bazıları bu doktrini ezip geçiyor. İşte teknoloji meraklılarını futbol aşığı yapacak dünyanın en iyi stadyumları…

E3 2021’de tanıtılan tüm Square Enix oyunları

Bugün Square Enix Presents etkinliği gerçekleşti. Square Enix çatısı altındaki stüdyolar yeni oyunlarını duyurdular.

Dünyanın en teknolojik stadyumları

Levi’s Stadium – Santa Clara, Kaliforniya

Her işini otomatik halletmeyi sevenler bu stadyuma bayılacak. Levi’s ücretsiz ve yüksek süratli Wi-Fi bağlantısı sunmasının yanı sıra, en gelişmiş stadyum mobil uygulamasına da sahip. Stadyumun uygulamasıyla yerinizi, tuvaletleri, ve otoparkta aracınızı kolayca bulabiliyorsunuz. Ayrıca, isterseniz direkt olarak uygulamadan yemek siparişi verebiliyorsunuz. Maçı canlı izlemek ve 4 defaya kadar tekrarları izlemek de uygulamanın marifetlerinden.

Wembley – Londra, İngiltere

5 yıldan fazla sürede inşa olunan ve Avrupa’nın 2., İngiltere’ninse en büyük stadyumu olan Wembley, EURO 2020’nin finaline de ev sahipliği yapıyor. Levi’s stadyumu gibi Wembley’in de bir uygulaması bulunuyor ve buradan birçok işinizi halledebiliyorsunuz. Ayrıca Sisli Albion’da seyircilerin ıslanmaması için stadyum gerektiği zaman tam kapanabiliyor.

National Stadium – Kaohsiung, Tayvan

Futbol denince çoğu insanın aklına ilk batı gelse de, doğu bloku da hem yetenek hem de stadyumlar açısında geri kalmıyor. Bir ejderhayı andıran National Stadium tüm elektrik ihtiyacını dışını kaplayan güneş panelleri ile karşılıyor. Ayrıca dünyada ilk yenilenebilir enerji ile işletilen stadyum unvanını da taşıyor.

Sapporo Dome – Sapporo, Japonya

21. yüzyılda teknolojinin kalbi diye nitelendirdiğimiz Japonya, bu sevdasını stadyumlarda da gösteriyor. Saporro Dome, dünyada tek sabit sabit çatılı değiştirilebilir zemini olan stadyum. Hem beyzbol hem de futbol müsabakalarının oynandığı bu stadyumun zeminini her iki spora özel olarak değiştirmek mümkün.

Allianz Arena – Münih, Almanya

Bayern Münih’in ana stadı yüksek teknolojik özellikleriyle ön plana çıkıyor. Allianz Arena dünyanın ilk tüm dış cephesi aydınlatılabilir stadyumu olarak biliniyor. Aynı zamanda stadyumun EURO 2020 maçlarına da ev sahipliği yapacağını hatırlatmakta yarar var.

Tottenham Hotspur Stadyumu – Londra, İngiltere

Tottenham Hotspurs Stadyumu adeta teknoloji ve otomasyonun nirvanası. İnteraktif mobil uygulama, 1600’den fazla Wi-Fi noktasından ziyade stadyumda teknoloji şirketlerini aratmayacak sunucular bulunuyor. Sunucular her maç zamanı kullanıcı verilerini analiz ederek, bir sonraki oyun için hazırlıkların yapılmasını kolaylaştırıyor.

Johan Cruyff Arena – Amsterdam, Hollanda

Listemizdeki bir diğer çevreci stadyum, EURO 2020’nin oyunlarına da ev sahipliği yapacak Johan Cruyff Arena. 3 kere Baloon d’Or almış Holland efsanesi Johan Cruyff’un şerefine adlandırılan stadyum, 4.200’den fazla güneş enerji paneline, kendisine ait bir rüzgar türbini çiftliğine ve zemin sulanmasında kullanılması için bir yağmur toplama sistemine sahip.

Zenit Arena – Sankt-Peterburg, Rusya

Tasarımıyla adeta bir uzay gemisini andıran ve Finlandiya körfezine açılan eşsiz manzarasıyla Zenit Arena’ya yer vermezsek olmazdı. EURO 2020’ye ev sahipliği yapacak stadyum, özellikle de güvenlik teknolojileri açısından öne çıkmayı başarıyor. Stadyum video gözletme ve tanıma sistemlerine, robotik yangın söndürme sisteme ve görme engelliler için sesli detaylı yorum sistemine sahip.

Parken Stadyumu – Kopenhag, Danimarka

Türk taraftarlarının yakından tanıdığı ve 2000 yılında Galatasaray’ın UEFA Süper Kupa’yı kazandığı Parken Stadyumu’nu listeye eklemezsek olmazdı. EURO 2020’nin bazı maçlarına ev sahipliği yapacak stadyum, geri çekilebilir alt sıra oturakları ve kapanabilen tavana sahip.

Peki siz en çok hangisinde maç seyretmek isterdiniz?

Yorum Ekleyin