Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

Dyson, teknolojisini Corona virüsü için kullanacak

Ana sayfa / Teknoloji Haberleri

Dyson, Corona virüsü mücadelesine yardımcı olmak için Ulusal Sağlık Hizmeti NHS’ye yeni tip solunum cihazı geliştireceğini açıkladı. İngiliz mucit Sir James Dyson başkanlığındaki firma, hükümetin yardım talebine yanıt verdiğini söyledi.

Şirket iki tasarıma dayalı solunum cihazları kurmayı hedefliyor. Bazı endüstri uzmanları, Dyson’un, yeni bir model oluşturma yaklaşımının çok uzun zaman alacağını öne sürdü. Dyson yaptığı açıklamada, Cambridge merkezli bir tıp şirketi olan The Technology Partnership ile işbirliği içerisinde olduğunu söyleyerek üretim aşamasına hızla geçeceğini ifade etti.

Solunum cihazı

Dyson için zorlu bir proje süreci

Dyson, proje için “Son derece zorlu bir zaman diliminde üstlenilen oldukça karmaşık bir iş. Laboratuvarda ve insanlarda ayrı testler uygulamak üzere tamamen farklı dizayn edilmiş bir tıbbi cihaz geliştirmeyi amaçlıyoruz.” açıklamasını yaptı. Oxford Üniversitesi ve King’s College London’dan mühendisler, anestezistler ve cerrahlar yeni bir tip solunum cihazları üzerinde çalışıyor. Mevcut ticari modellerden daha az gelişmiş olsa da hızlı bir şekilde tasarlanıyor.

Reklam
Reklam

Dyson solunum cihazı yapım aşamasında

xVent ekibinin bir parçası olan Dr Federico Formenti, “Mevcut modelleri tamamlayabilecek yeni tasarımlar oluşturmak talebi karşılamaya yardımcı olabilir. Şirketler bir gecede farklı bir donanıma geçiş yapamaz. Örneğin bir Formula 1 bileşenini solunum cihazına koyamazsınız.” dedi.

Corona virüsü için Apple’dan uzaktan eğitim adımı!

Corona virüsü ciddiyetini hızla artırmaya devam ederken Türkiye dahil olmak üzere birçok ülke uzaktan eğitime geçiş yaptı. Altyapı konusu için de Apple uzaktan eğitim içerikleri yayınlayacak!

Yeni tip bir solunum cihazına sıcak bakılmıyor

Proje hâlâ hükümetten haber bekliyor. Yeni bir solunum cihazının tasarlanması ve piyasaya sürülmesi normalde iki ila üç yıl sürüyor. Ancak NHS’nin esas endişesi birkaç hafta içinde ekipmanın yetersiz kalacağı ihtimali. Biyomedikal mühendisi Dr. Marion Hersh, BBC’ye verdiği demeçte, “Mevcut prototipleri seri üretime sokmak acil taleple başa çıkmanın en hızlı yoludur. Denetleyici unsurlardan geçmek zorunda kalmayacakları için plan kısa sürede işlemiş olur. Ancak düzenlemenin yine de düzgün yapılması gerekir.” dedi.

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam