Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

E- Kitap ve Dergiler Gelişiyor!

Ana sayfa /

Teknoloji hayatımızın her alanına girmeye başladı. Bir süredir e-kitap ve e-dergiler hiç olmadığı kadar gündemde. Uzun süredir var olan ancak bir türlü benimsenemeyen bu ürünler, doğru yatırım ve hamleler ile artık çok daha fazla benimseniyor. Animasyonlar, videolar, görsel ve işitsel ögeler ile zenginleştirilen bu yeni nesil medya ürünleri, ülkemizde de yerlerini sağlamlaştırmaya başladılar.

Okuyucularına çok daha kaliteli bir dergi/kitap deneyimi sunan e-dergi ve e-kitaplar, kağıt ve enerji tasarrufu da sağlayarak doğayı korumaya da destek oluyorlar. iPhone ve iPad için iBooks ve Gazete Bayi uygulamaları zaten harika işlev görüyor ancak Android cephesine baktığımız zaman bu tarz yerleşik uygulamalara çok rastlayamıyoruz. Yine de Google, uygulama marketinden Play Books ve Play Gazetelik uygulamalarını yayınlayarak bu açığı kapattı.

Reklam
Reklam

Epub ve PDF

PDF hayatımızın her yerinde bu formatı bilmeyen yoktur. E-kitaplar için en iyi format .epub formatı. İnternetten satın alabileceğiniz veya ücretsiz indirebileceğiniz yüzlerce epub yayın bulunmakta. Bu yayınları Google Play Books ve iBooks uygulamaları ile açabilir, normal kitap sayfalarını çevirir gibi kitabınızı okuyabilirsiniz.

Android için geliştirilmiş en iyi kitap okuma uygulaması olan Google Play Books eğer cihazınızda yüklü değilse (Bazı üreticilerin cihazlarında ön yüklü gelmekte) buradaki bağlantı aracılığı ile uygulamayı cihazınıza indirebilirsiniz. Peki e-dergi okumak için ne yapmalı? Bu sorunun cevabı ise sonraki sayfamızda.

{pagebreak:::: 2} E-dergi okumak için en iyi platform

Dergi konusuna geldiğimizde yayıncılar genelde kendi uygulamalarını hazırlamayı ve bu sayede kendilerine özel animasyonlar, efektler ile içeriklerini zenginleştirmeyi tercih ediyorlar. Buna en iyi örnek Shiftdelete.net ve Teknosa ortaklığında çıkartılan SDN Teknosa Magazin. Dergiyi iOS için buradan ve Android için buradan indirebilirsiniz. 

Cnbc-e‘nin her ay yayınlanan dergisi de geçtiğimiz ay itibariyle artık sadece e-dergi olarak yayınlanmaya başladı. Radikal‘in de önümüzdeki günlerde yayınlarına sadece online olarak devam edeceği söyleniyor. Durum böyleyken e-dergilerin okuyucu sayıları da her geçen gün artıyor.

Geçtiğimiz günlerde popüler online dergi platformu issuu.com‘un erişime engellenmesi e-dergicilik sektörüne darbe vursa da, platformun alternatiflerine gün doğdu. issuu‘nun şu an için en büyük rakibi Joomag platformu. Joomag‘de henüz Türkçe içerik konusunda sıkıntı yaşansa da, bazı e-dergiler platforma geçiş aşamasını tamamladı. Bu dergilerden birini ve Joomag platformunu incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

:: E-dergi ve e-kitaplar hakkında ne düşünüyorsunuz?

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam