Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

Eğitim kaynaklarına yapılan DDoS saldırıları arttı!

Ana sayfa / Haberler

Corona virüs nedeniyle değişen dünya düzeninden etkilenen bir alan da eğitim. Tüm dünyada yüz yüze eğitimler, pandemi nedeniyle çevrim içi eğitime dönüştürüldü. Ülkemizde de Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullar ve diğer eğitim kurumları 2020-21 eğitim yılında şu an için çevrim içi eğitime devam ediyor. Bu noktada Kaspersky Güvenlik Uzmanı Alexander Gutnikov, çevrim içi eğitimin popülerliğinin artması sonucunda eğitim kaynaklarına yapılan DDoS saldırıları artış gösterdi.

16 yaşındaki hacker uzaktan eğitimi çökertti!

Amerika'da yaşayan 16 yaşındaki hacker okulunun sunucularını hedef alarak uzaktan eğitim sistemini bir süre devre dışı bıraktı.

Eğitim kaynaklarına yapılan DDoS saldırıları arttı!

Kaspersky Güvenlik Uzmanı Alexander Gutnikov’un açıkladığı verilere göre bu yılın ilk yarısında, geçen yılın aynı dönemine göre çevrim içi eğitim kaynaklarına yönelik DDoS (Distributed Denial of Service/Dağıtık Hizmet Engelleme) saldırıları yüzde 350 arttı.

Reklam
Reklam

Yapılan açıklamada DoS (Denial of Service/Hizmet Engelleme) saldırılarında siber suçlular, ağ sunucusuna çok fazla sayıda hizmet talebi göndererek, sunucunun çökmesine ve kullanıcıların hizmete ulaşamamasına neden oluyor. Tekil bilgisayar kullanan DoS saldırısından daha çok DDoS saldırısına daha çok rastlanıyor. Özellikle bu saldırı türünün yarattığı hasar birkaç gün ya da hafta sürmesi, eğitimin zorunlu olarak ertelenmesini ve öğrencilerin eksik eğitim görmelerine yol açıyor.

Ocak-Haziran 2020 döneminde 168 bin 550 tekil Kaspersky kullanıcısı, popüler çevrim içi eğitim platformlarını ve video konferans uygulamalarını (Moodle, Zoom, edX, Coursera, Google Meet, Google Classroom, Blackboard) taklit eden çeşitli tehditlerle karşılaştı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kaspersky uzmanları, DDoS saldırılarından korunmak için şu önerilerde bulundu:

“Web kaynakları operasyonlarını DDoS saldırılarına nasıl müdahale edeceğini bilen uzmanlara bırakın. Bu uzmanların gece ve hafta sonu gibi zamanlarda da müdahaleye hazır olmasını sağlayın. İnternet servis sağlayıcıları da dahil olmak üzere üçüncü taraflarla yaptığınız sözleşmeleri ve bunların iletişim bilgilerini kontrol edin. Bu sayede, bir saldırı anında bunlara hızlıca erişebilirsiniz. Profesyonel çözümler uygulayarak kurumunuzu DDoS saldırılarından koruyabilirsiniz.”

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam