İçeriğe geç
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Sinema Dizi Akıllı Ev Motosiklet Mikromobilite Kripto Para Sağlık Teknolojileri Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. İnternet

Elektronik Arabanıza Dikkat!

Otomobil dünyası teknolojiyi an be an takip ediyor. Eski model otomobillerin yanında günümüzde üretilen otomobiller, görünüşleriyle ve kullandıkları teknolojileriyle tamamen farklı bir çizgiye sahip. Günümüz otomobillerinin birçoğunda bilgisayar sistemleri bulunuyor.

Akhun Aktosun

okunma

Elektronik Arabanıza Dikkat!

Otomobil dünyası teknolojiyi an be an takip ediyor. Eski model otomobillerin yanında günümüzde üretilen otomobiller, görünüşleriyle ve kullandıkları teknolojileriyle tamamen farklı bir çizgiye sahip. Günümüz otomobillerinin birçoğunda bilgisayar sistemleri bulunuyor. Peki bu sistemler, güvenliği gerçekten de artırıyor mu?

Kaliforniya San Diego Üniversitesi ve Washington Üniversitesi‘nden iki ekibin ortaklaşa gerçekleştirdiği bir araştırma, bilgisayar sistemine sahip otomobillerin, hack saldırılarına oldukça açık olduğunun altını çiziyor. Araştırma kapsamında yapılan deneylerde, bu araçların kullandığı bilgisayar sistemlerine aşina uzmanların, araç güvenliğini 60 saniye içerisinde etkisiz hale getirebildiği açıklandı.

Kaliforniya San Diego Üniversitesi’nden Profesör Stefan Savage ve Washington Üniversitesi’nden Profesör Tadayoshi Kohno liderliğinde yapılan araştırma, Elektronik Kontrol Üniteleri (ECU) konusunda araçların aslında ne kadar saldırıya açık olduğunu dünyaya sunmuş oldu.

:: ECU donanımlı bir araca mı yoksa manüel sistem ile korunan bir araca mı daha çok güvenirsiniz?

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar

İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.

Reklam