İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Teknoloji

En Çok Kazanan CEO Kim?

Rekabet, günümüzde her sektörün vazgeçilmezi halini aldı.

Erhan Kahraman

okunma

En Çok Kazanan CEO Kim?

Rekabet, günümüzde her sektörün vazgeçilmezi halini aldı. Kârlılığa önemli biçimde etki eden rekabet ortamında, CEO’suna en fazla ödemeyi yapan şirket hangisi dersiniz? CNBC araştırmalarına göre, henüz 18 ay önce merhum patron Steve Jobs’tan bayrağı devralarak, Apple’da CEO olarak göreve başlayan Tim Cook, şu an ABD’nin en çok kazanan CEO’su unvanına sahip.

Kazancı 95 milyon dolar olan Cook, en yakın rakibi olan Oracle CEO’su Larry Ellison‘ın 70 milyon dolarlık gelirini açık ara farkla geçiyor. Listede dikkat çeken ayrıntılardan biri ise, üçüncü konumdaki JC Penney CEO’su Ron Johnson dahil olmak üzere, listede yer alan ilk üç CEO’nun da Apple ile bir şekilde bağlantısının bulunması. Johnson, JC Penney’e geçmeden önce Apple’ın perakende departmanında 8 yıl boyunca başkan yardımcısı olarak çalışmıştı. Ellison’ın ise Apple kurucusu Steve Jobs ile yakın dost olduğu biliniyor.

http://static.shiftdelete.net/img/article_new/stevejobstimcook1351077886.jpg

Listede CEO’suna en çok kazandıran diğer şirketler arasında News Corp, Abercrombie & Fitch ve Honeywell International da bulunuyor.

:: Sizce 95 milyon dolarlık geliri, Apple CEO’suna yeter mi?

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar (16)

SDN Okuru

Maaşının yarısını kesip düzgün boyanmış bir telefon üretebilirler

SDN Okuru

Daha fazla Apple'ın parasını alsın ve bu yolda Apple'ı batırmaya devam etsin sevgili Cook :)

SDN Okuru

yıllıktır bu rakamlar !

haqy

Yaklaşık aylık 8 milyon dolar... Her gün 250,000 dolarlık yemek yese bile üste para kalıyor

kosasker

En zengini benim.

Kenpachi

IuTKuI Nickli Üyeden Alıntı @deatmania yapmayın hocam O kadar da değildir yani yeter elbet. Bir de bu rakamlar aylık değildir heralde yahu yıllık kazanç üzerinden hesaplanmıyor muydu ? Yıllıksa normaldir. deatmania Nickli Üyeden Alıntı Sanırım öyledir ama ben CEO olsam bana yetmezdi 200 dolar olsa bile fazla.Ama dediğim gibi yıllıksa normaldir.

deatmania

Sanırım öyledir ama ben CEO olsam bana yetmezdi

IuTKuI

@deatmania yapmayın hocam O kadar da değildir yani yeter elbet. Bir de bu rakamlar aylık değildir heralde yahu yıllık kazanç üzerinden hesaplanmıyor muydu ?

deatmania

Kenpachi Nickli Üyeden Alıntı O kadar para abartı.Kim ne yapar 95 milyon TL aylık.50 Bin TL'yi bile zor bitiririm 1 ayda. En basit örnekle, Senin akşam yemeğin 20 lira, o adamın ki 200 lira. Bence o para yetmiyordur bile

SDN Okuru

bunlar yıllık kazançlar diye biliyorum. ayda 95 milyonu apple verebilse bile cook bu parayla kafayı yer heralde ikinci ay :S

Daha fazla yorum (6 yorum daha)

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.