Akıllı telefon pazarının tozunu Android ile atan Google, tablet dünyasına da kayıtsız kalmadı ve mobil dünyanın yeni gözdeleri için de özel bir mobil işletim sistemi geliştirdi. Android 3.0 Honeycomb ile Google, tümüyle tablet bilgisayar odaklı bir arayüzü ve tabletlere has özellikleri üzerinde taşıyan bir işletim sistemini kullanıcılara sunmuş oldu.
Honeycomb, tümüyle tablet odağında geliştirilmiş bir arayüze sahip.
Motorola, Samsung gibi mobil dünyanın dev isimleri tablet pazarına çekmeyi başaran Android’in en önemli rakibi hiç şüphesiz iOS‘li iPad. Google, Android 3.0 ile birlikte iPad’in bir adım önüne geçmiş gibi görünse de iPad hâlâ önemli ayrıcalıklara sahip diyebiliriz.
Hali hazırda AppStore içersinde 65.000’in üzerinde sadece iPad’e özel üçüncü şahıs yazılım mevcut. Android Market ise bu rakamın çok çok uzağında. Ancak biz yine de Android 3.0 Honeycomb için özel olarak geliştirilmiş en iyi yazılımları bir araya getirmeye çalıştık. Şimdi dilerseniz sözü fazla uzatmayalım ve sizleri o yazılımlar ile baş başa bırakalım.
{pagebreak::Pulse}
Pulse
Sık takip ettiğiniz online kaynaklara tek bir noktadan erişebilmek ister miydiniz? O halde doğru yerdesiniz. Pulse içerisinde barındırdığı binlerce web sayfasını kullanıcılarına hoş bir görsellikle sunarken, kullanıcıların kişisel olarak RSS kaynaklarını ekleyebilmesine de müsaade ediyor. Gayet faydalı bir yazılım olan Pulse hem zamandan hem de veri transferinden tasarruf sağlıyor.
Uygulamanın adresi: Android Market
{pagebreak::Google Sky Map}
Google Sky Map
Karanlıkta kafanızı gökyüzüne çevirdiğinizde gördüğünüz yüz binlerce parıltılı gök cismi arasından adlarını merak ettiğiniz oldu mu hiç? Yanıtınız evet ise bu uygulama tam size göre. Google’ın Android’li akıllı telefonlardaki çok sevilen yazılımı Google Sky Map, şimdi de Android 3.0 işletim sistemine sahip tabletlere konuk oluyor.
Bu keyifli yazılım, gökyüzündeki nesnelerin adlarını size zahmetsizce ayrıntılı bir şekilde listeleyecek. Ücretsiz olarak sunulan bu uygulamayı geniş ekranlı bir tablette kullanmak da ayrı bir keyif.
Uygulamanın adresi: Android Market
{pagebreak::Google Body}
Google Body
Vücudunuza dair derinlemesine bir yolculuğa ne dersiniz? Google’ın başarılı projelerinden biri olan Google Body tabletlerdeki yerini aldı. Google Body uygulaması, insan vücudunu haritalaştırmak odağında geliştirilmeye devam eden bir çalışma.
Uygulamanın adresi: Android Market
{pagebreak::Kindle}
Kindle
Tabletler ile birlikte gözden düşen teknolojilerden biri olan elektronik kitap okuyucular, çeşitli yazılımlar ile hayatta kalmaya devam ediyor. Daha önceden bir dönem Kindle kullanmış iseniz ya da Kindle Store üzerinden satın almış olduğunuz elektronik kitaplarınız mevcutsa, Market üzerindeki Kindle uygulamasını telefonunuza indirmenizde yarar var.
Uygulamanın adresi: Android Market
{pagebreak::Angry Birds Rio}
Angry Birds Rio
Tabletler iş özellikleriyle gelişmiş olduğu kadar eğlence yönleriyle de öne çıkıyor doğal olarak. Mobil platformların yaşayan efsanesi Angry Birds, en yeni sürümüyle Market üzerinde tablet kullanıcılarını bekliyor. Oyunu yüksek grafiklerle tablet bilgisayarınızda da denemelisiniz.
Uygulamanın adres: Android Market
{pagebreak::Dropbox}
Dropbox
Akıllı telefonların olduğu kadar tabletlerin de vazgeçilmezlerinden biri olacağından şüphe duymadığımız yazılımlardan birisi Dropbox. Kullanıcısına internet aracılığıyla her yerden bağlanabileceği bir alan sunan Dropbox, internete erişebilen tüm aygıtlar arasında bir çeşit köprü vazifesi görüyor.
Uygulamanın adresi: Android Market
{pagebreak::DocsToGo}
DocsToGo
Ücretsiz versiyonu, tabletler için en çok indirilen ofis belgeleri görüntüleme yazılımı olan DocsToGo, tablet bilgisayarınızdan Word, Excel, PowerPoint gibi birçok formatı açabilmenize olanak tanıyor. Ücretsiz sürümü dosyaları düzenleme olanağı tanıyor ancak Google Docs üzerinden işlem yapabilmenize olanak tanımıyor ne yazık ki.
Uygulamanın adresi: Android Market
{pagebreak::Weatherbug}
Weatherbug
Hava durumunu tablet bilgisayarınızdan takip etmek için kullanabileceğiniz işlevsel ve hatasız yazılımlardan birisi de Weatherbug. Hatasız diyoruz zira Market üzerinde yer alan birçok sürüm Honeycomb ile uyumlu olduğu belirtilmesine rağmen ya hata veriyor ya da donmalara sebep oluyor.
Bu başarılı uygulama hava durumu verilerini AccuWeather üzerinden çekerek ekrana getiriyor. GPS destekli çalışan yazılım aynı zamanda elle şehir ekleme imkanı da tanıyor.
Uygulamanın adresi: Android Market
{pagebreak::Cordy}
Cordy
Angry Birds Rio’nun ardından en başarılı Honeycomb oyunu olarak Cordy isimli yapımı gösterebiliriz. Cordy özellikle yüksek detaya sahip başarılı grafikleri ile dikkat çekmeyi başarıyor. Oyunda bir robotu kontrol ediyorsunuz ve çeşitli nesnelerin üzerinden atlayarak, hedeflere bir şeyler fırlatarak aşamaları tamamlamaya çalışıyorsunuz.
Uygulamanın adresi: Android Market
{pagebreak::Evernote}
Evernote
Söz konusu hangi mobil cihaz olursa olsun Evernote’dan bahsetmemek olmazdı. Aklınıza gelebilecek ve ihtiyacınız olabilecek her şekilde anlık notlar alabilmek olanağı tanıyan Evernote isimli mobil yazılım, Android 3.0 Honeycomb için de özel bir sürüme sahip.
Uygulamanın adresi: Android Market
:: Honeycomb sürümünün yayınlanmasını istediğiniz bir Android yazılımı var mı?
{{user}} {{datetime}}
{{text}}