En iyi antivirüs programları konusunda bir arama yapıyorsanız, kesinlikle doğru yerdesiniz. Hem günlük işlerinizde hem de iş dünyasında kullanabileceğiniz bu yazılımlar, performans testlerine göre en iyi güvenlik yazılımları seçildi.
Zira güvenlik sorunları iş dünyası yaşamının bir gerçeğidir. Kötü niyetli hackerlar; şirket bilgilerinizi çalmak isterler. Ayrıca bu kişiler, hesaplarınıza veya müşterilerinizin hesaplarına ilişkin kimlik verilerini de ele geçirmeyi arzularlar.
Küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ) faaliyetlerini durdurmak ve onların işleyişlerini kilitlemek amacıyla saldırılar düzenleyen bilgisayar korsanları da mevcut. Bilgi hırsızlarından korunmak, işletmesinin zarar görmesini önlemek veya yalnızca bilgisayarını korumak isteyen kişiler adına derlediğimiz bu yazı, umuyoruz ki size çok yardımcı olur. Bu makaleyi okumadan önce geçen senenin en iyi antivirüs programları için hazırlanan içeriğe de şöyle bir göz atabilirsiniz.
En iyi antivirüs programları (2020)
Her sene yenilenen en iyi güvenlik programları listesinin bu seneki hali, tanınan markaları içeriyor. Bunun dışında, sağlam antivirüs yazılımı ve iyi bir güvenlik duvarı olmadan iş yapmak son derece risklidir. Peki, bu tehditleri durdurmak imkansız mı? Hayır, değil. Hazırladığımız listenin bir diğer güzelliği ise korunmaya ihtiyaç duyan ancak güvenlik çözümleri amacıyla bilişim teknolojileri departmanına yüksek bütçeler ayıramayan okuyucularımız için etkili bir savunma hattı sağlamasıdır.
En iyi antivirüs programları 2020: Norton AntiVirus Plus
Norton AntiVirus Plus; gelişmiş gizlilik güvenliği, finansal güvenlik sistemi ve küresel ağ izleme altyapısı sayesinde kullanıcılarını en verimli şekilde korumak için piyasada yer alıyor. Güncellenme konusunda istikrarlı bir yapıya sahip olan bu yazılım, kötü amaçlı internet sitelerinin ziyaret edilmesini engelliyor. Kendisi bu sayede kullanıcıları bünyesinde virüs bulunan kaynağı belirsiz yazılımlardan uzak tutuyor. “Zero Day” gibi çok tehlikeli olan atakları da ortadan kaldıran Norton AntiVirus Plus, bireyler ve şirketler için ideal çözümler sunuyor.
İlgili koruma projesinin resmi internet sitesine ulaşmak için “buraya” tıklayabilirsiniz.
Zero Day Nedir?
Zero Day, kısaca, daha önce hiç tespit edilmemiş ancak hackerlar tarafından fark edilene kadar kullanılmaya devam edilen sistem açıklarıdır. Ortaya çıkan bu açıklar, geç tespit edildikleri için çok tehlikelidirler. Yama ve benzeri güncellemeler ile yok edilirler.
Bitdefender Gravityzone Business Security
BitDefender GravityZone Business Security, ücretsiz deneme sürümüyle birlikte gelen başka bir kullanışlı çözümdür. Onu satın almadan önce kendisini size denettiren güvenlik sistemi, sizi kötü amaçlı yazılımlardan korur. Kimlik avı dolandırıcılığı, fidye yazılımı ve Zero Day gibi çeşitli tehditlere maruz kalmak istemiyorsanız Bitdefender’ı tavsiye ediyoruz.
Sorun yaratan uygulamaların ve internet sitelerinin engellenmesini sağlayan Bitdefender Gravityzone Business Security, işletmenizin / şirketinizin ağını iki katman ile izler. Bu iki katman, makine öğrenimi ve yapay zeka ile donatılmış bir şekilde hizmetinize sunulur. Bulut teknolojisini kullanan bu güvenlik sistemi, size saldıranlara hızlı cevaplar verir. Üç cihaza kadar kullanabileceğiniz bu sistemin tam sürümü 110 dolar. İnternet sitesine ulaşmak ve daha fazla bilgi almak için “buraya” tıklayabilirsiniz.
Telefon için güvenlik programı: Norton Security Standart
Norton Security Standard; tek bir PC’yi, tek bir Mac’i veya tek bir mobil cihazı güvence altına almak isteyen herkes için ideal bir seçimdir. Norton Security Deluxe ve Norton Security Premium isimli iki modeli daha bulunan güvenlik yazılımı, standart versiyonuyla bile üst düzey bir koruma sağlıyor. Özellikle telefon için bir güvenlik programı arıyorsanız, bu program sizin için üretilmiş.
Program; fidye yazılımlarını, sistem virüslerini, çökertici casus yazılımlarını ve kötü amaçlı bilgisayar yazılımlarını da engeller. Bu bağlamda, çevrim içi dünyada huzurlu bir şekilde iş yapmak istiyorsanız, Norton Security Standart’ı öneriyoruz. Buna ek olarak, Norton şirketinin uzmanları da size yardımcı oluyor. Normal şartlarda bir cihaz başına yıllık 70 dolar talep eden firma, memnun olmadığınız takdirde paranızı garantili bir şekilde iade ediyor. İlk yılı için sadece 40 dolar isteyen yazılım, kobiler için çok işlevsel değil. Serbest meslek ile uğraşanların veya normal bir bilgisayar kullanıcısının işini görebilecek olan bu programın Türkçe sayfasına ulaşmak isterseniz “buraya” tıklayabilirsiniz. Son olarak, Norton Security Standart’ın Türkiye fiyatı farklı.
Hackerlara tuzak kuran yazılım: Symantec Endpoint Protection 14
Symantec’in yazılımı, dünya çapında 175 milyondan fazla kişi tarafından kullanılıyor. Zero Day saldırıları yapanların, kötü niyetli yazılımlar kullananların ve fidye yazılımda usta olanların bu program karşısındaki şansı çok düşük. Buna ek olarak, kimlik bilgilerinizi çalmaya çalışan hırsızların saldırılarını durdurmakla kalmayan firma, ayrıca, onları teker teker avlıyor.
Symantec Endpoint Protection 14 sisteminin size sağladığı korumalar şu şekilde:
– Ağ için bir güvenlik duvarı ve izinsiz girişi önleme,
– Uygulama ve cihaz kontrolü,
– Bellek açıklarını önleme,
– İtibar analizi,
– Gelişmiş makine öğrenimi,
– Kötü yazılımları tespit eden emülatör ve
– Davranış İzleme
Saldırganlara bir tuzak hazırlayan firma, böylece, hackerların yapabileceği diğer potansiyel saldırıları da önceden tespit eder. Gelecek tehditlere karşı kullanılması adına işlevsellik sağlayan bu koruma, bir yıllığına ve lisans başına 54 dolar talep ediyor. Kobiler ve büyük şirketler için ideal bir güvenlik yazılımıdır. Daha fazla bilgi için: “Tıklayın”
Avast Business Antivirus Pro Plus
Avast Business Antivirus Pro Plus, güvenliği en üst düzeye çıkarmak amacıyla bulut teknolojisini kullanan ve küçük işletmeler için ideal olan başka bir programdır. 400 milyondan fazla bilgi kaynağından veri toplayan Avast, çok geniş bir ağ taraması yapar. Bu sistemlerle donanmış olan Avast’ın yazılımı Mac’lerde, PC’lerde ve sunucularda kullanılabilir.
Avast’a göre dört veya daha az cihaza sahip olan kişiler için en iyi güvenlik altyapısını barındıran yazılım, beş veya daha fazla cihazı tercih edenleri de düşünmüş. Bulut yönetim konsolu ismindeki bir sistemi tercih eden Avast, yerleşik güvenlik duvarına da sahip. Toplamda üç güvenlik kalkanı kullanan güvenlik programı, tehdit laboratuvarı sayesinde şüpheli gördüğü dosyaları derin bir inceleme altına alır.
“Davranış Kalkanı”, “Web Kalkanı” ve “E-Posta Kalkanı” isimli üç koruma katmanı sayesinde sizi kötü niyetli yazılımlardan koruyan Avast Business Antivirus Pro Plus, programlarınızı güncel tutar ve kurtarmak istemediğiniz dosyaları da kalıcı olarak siler. Otuz günlük bir deneme süresine sahip olan proje, tam sürüm için cihaz başına yıllık 48 dolar istiyor.
G-Data Antivirus
Windows, Mac ve Android tabanlı cihazlar geliştirilen G-Data Antivirus, Almanya’nın imzasını taşıyor. Evrensel seri veriyolu (USB) olarak adlandırılan donanımları otomatik bir şekilde tarayan bu yazılım, saatlik güncellemeler ile zamanın gerisinde kalmıyor. Özellikle banka işlemlerinde ve çevrim içi alışverişlerde oldukça aktif olan bu antivirüs programı, sizi kimlik avı saldırısı amacı ile yazılmış olan e-postalardan da koruyor.
Sade arayüzü ve kolay kullanımı sayesinde kullanıcılara vakit kazandıran G-Data Antivirus, istenmeyen mesajlar (spam) ve fidye yazılımları adına son derece güçlü bileşenlere sahip. Son olarak truva atlarına (trojan) ve şifreleri kaydeden yazılımlara (keylogger) geçit vermeyen bu programın internet sitesine ulaşmak için “buraya” tıklayabilirsiniz.
Kullanımı çok kolay: F-Secure Antivirus SAFE
Windows, Android, Mac ve iOS platformlarında hizmet veren F-Secure Antivirus SAFE, internette vakit geçirmeyi seven ve banka işlemleri ile meşgul olan kullanıcılar için piyasaya sürüldü. Ayrıca aile koruması programı ile de çocukların güvenliğini sağlayan bu yazılım, iOS ve Android tabanlı akıllı telefonunuz kaybolduğu takdirde size mobil cihazınızdaki verileri kontrol etmeniz için uzaktan kilitleme veya uzaktan silme seçeneği sunar.
Bu işlem için telefonunuzu ve bilgisayarınızı F-Secure Antivirus SAFE ile bağlamalısınız. Eğer telefonunuzdaki verilerin başkasının eline geçmesini istemiyorsanız veya cihazınızı kaybettiğinizde bu konu için endişelenmekten kurtulmak isiyorsanız bu yazılım tam size göre. Kendisinin internet sitesine “buradan” ulaşabilirsiniz.
Trend Micro Antivirus
Windows tabanlı cihazlarda çalışan Trend Micro Antivirus, yıllardır en iyi antivirüs programları listelerinde yer alıyor. Fidye yazılımlarına, banka işlemlerine yapılan saldırılara ve kötü amaçlı bağlantı adreslerine karşı taviz vermeyen bu program, çok basit bir yapıya ve anlaşılır bir dile sahip.
Kullanıcı odaklı bir arayüz ile piyasaya sürülen Trend Micro Antivirus, yaptığı derinlemesine taramalar sayesinde tek seferde birçok problemi ortadan kaldırabiliyor. Böylece siz daha şifrenizi yazarken onu kaydeden yazılımlardan (keylogger) bile kaçınabiliyorsunuz. Kendisinin internet sitesine “buradan” ulaşabilirsiniz.
Uygun fiyatlı: Sophos Home Premium
Fidye yazılımlarına karşı korunmak ve bilgisayar kameranızın (webcam) başkaları tarafından açılmasını engellemek istiyorsanız Sophos Home Premium tam size göre. Ev kullanıcılarının temel güvenlik ihtiyaçlarını karşılayan bu yazılım, internet tarayıcınızın indirme işlemlerinde daha seçici bir şekilde denetim yapmasını sağlar.
İndirilen dosyaları tek tek takip eden Sophos Home Premium, kötü niyetli internet sitelerine geçit vermiyor. Şifre kaydeden yazılımlara karşı oldukça güçlü olan bu uygun fiyatlı yazılım, bilgisayarınızın ön yükleme (boot) işlemlerine zarar veren virüsleri engelliyor.
Çocuklarını kötü niyetli internet sitelerinden uzak tutmak isteyen annelere ve babalara bir fırsat tanıyan bu yazılım, bünyesinde bir adet aile koruma programı bulunduruyor. Bu sayede çocukların internet deneyimi kontrollü bir şekilde yönetiliyor. Kendisine “buradan” ulaşabilirsiniz.
Bir yazımız daha burada sona erdi. Bu listede gördüğünüz antivirüs programlarından en iyisi sizce hangisi ve neden böyle düşünüyorsunuz? Bu güvenlik korumalarının dışında sizin de önerdiğiniz başka programlar var mı? Varsa, onlar neler? En iyi antivirüs programları isimli listeyi oluşturmak için, şimdi, sıra sizde!
{{user}} {{datetime}}
{{text}}