Geçtiğimiz günlerde Türkiye’de yaşanan bir dizi üzücü olay, birçok kişinin dikkatini Discord ve Telegram gibi platformlara çevirdi. Bu uygulamalar üzerinde örgütlenen bazı grupların, çocuklar başta olmak üzere birçok insanı taciz ettiği ve kötü amaçlarla kullandığı ortaya çıktı. Ardından bu platformların tamamen kapatılabileceği konuşulmaya başlandı. Yetkililerden yapılan açıklamalara göre, böyle bir adımın atılması gündemdeydi ancak kesin bir karar alınmamıştı.
Fakat 9 Ekim 2024 tarihinde Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla Discord’un erişime engellenmesine karar verildi. Bu gelişme, milyonlarca kullanıcının bu platformdaki topluluklarına ve gruplarına erişemeyeceği anlamına geliyor. Özellikle oyun toplulukları ve sosyal gruplar için büyük bir darbe olan bu karar, kullanıcıların alternatif platformlar arayışına girmesine neden oldu.
Biz de Discord alternatifi olabilecek 16 uygulamayı detaylı bir şekilde ele alarak, hangi platformun sizin ihtiyaçlarınıza en uygun olduğunu keşfetmenize yardımcı olacağız.
https://shiftdelete.net/discord-erisim-engeli-getirildi
1. StoryPrompt: Video iletişimi için ideal
StoryPrompt, video bazlı bir iletişim platformdur. Discord’da yazılı ve sesli sohbetler popülerken, StoryPrompt video odaklı bir platform sunarak farklı bir yaklaşım sergiliyor. Farklı gruplar veya bireyler için asenkron video mesajları gönderme olanağı sunuyor. Böylece kullanıcılar zaman farkı olmaksızın iletişim kurabiliyorlar.
- Öne çıkan özellikler: Grup veya bireysel alanlar, markalı video içerikleri oluşturma,
- Kullanım alanı: Video odaklı topluluklar, içerik üreticileri.
- Fiyat: Ücretsiz. Gelişmiş özellikler için ücretli planlar mevcut.
2. Slack: İş yeri iletişimi için en iyisi
Slack, iş yerleri ve profesyonel topluluklar için tasarlanmış güçlü bir işbirliği platformudur. Discord’a benzer olarak kanal bazlı iletişim sağlıyor. Ancak iş ortamında daha profesyonel iş akışlarına olanak tanır. Bu platformda ekipler arası işbirliğini artırabilir, dosya paylaşımı yapabilir ve güçlü bildirim kontrolleri ile projelerinizi takip edebilirsiniz.
- Öne çıkan özellikler: İş yerinde iletişim için organize kanallar, video ve sesli görüşme, entegrasyonlar (Google Drive, Zoom, Asana vb.).
- Kullanım alanı: Profesyonel topluluklar ve iş yerleri.
- Fiyat: Ücretsiz. Gelişmiş özellikler için ücretli planlar sunuluyor.
3. TeamSpeak: Oyuncular için
Teamspeak, özellikle oyuncular ve e-spor toplulukları için sesli iletişim sunan bir VoIP platformudur. Discord’dan farklı olarak düşük gecikme süresi ve yüksek güvenlik standartları ile profesyonel turnuvalarda kullanılan bir platformdur. Oyuncular için optimize edilmiş bu platform eko iptali ve arka plan gürültüsünü azaltma gibi özellikler sunarak oyun sırasında kesintisiz iletişim sağlıyor.
- Öne çıkan özellikler: Düşük gecikme süresi, yüksek ses kalitesi, askeri düzeyde güvenlik.
- Kullanım alanı: Profesyonel oyuncular, e-spor turnuvaları.
- Fiyat: Ücretsiz. Kendi sunucunuzu açmak istediğinizde ücretli planlara geçmelisiniz.
4. Chanty: Ekip işbirliği için
Chanty, özellikle uzaktan çalışan ekipler için tasarlanmış bir işbirliği platformudur. 4K video konferans, ekran paylaşımı ve görev yönetimi özellikleri ile Discord’a kıyasla daha fazla verimlilik sunuyor. Bu platform mesajları görevlere dönüştürme ve iş akışlarını takip etme imkanı sunarak iş yerinde verimliliği artırır.
- Öne çıkan özellikler: 4K video konferans, ekran paylaşımı, görev yönetimi
- Kullanım alanı: Uzaktan çalışan ekipler, ofis içi ekipler
- Fiyat: Ücretsiz. Gelişmiş özellikler için ücretli planlar sunuluyor.
Listenin devamı için 2. sayfaya geçebilirsiniz.
Panelciler için çok güzel bir rehber olmuş elinize sağlık.
Aynen sadece onlar kullanıyor değil mi? Aptal!
evt teknolji hakkında ne kadar bilgisiz olduğun anlaşılır suan discorda vpn ile kolaycana girebilirsin ve vpnide panel kullanmasını bilen bir idiot bilir ne olduğunu sorarsan söyle açiklim senin internet üzerindeki konumunu değistiriyo böylece sen türkiyede olsan bile o uygulama seni hpllandada ,amerikada, japonyada veya almanya gibi ülkelerde gösteriyo internet karmaşık bir alan ve bu tarz alanlar hakkında bilgin olmadan konuşma derim çünkü ağır linç yersin
Panel işi yapan uygulama mı bulamıcak bilader ne kadar düşük zeka seviyesine sahipsiniz siz ya
arkadaşlarımla sohbet edebildiğim tek platform o ve onuda aldılar zaten ne istiyon
saçmalık discord olamazlar
Guilded var, discord kadar iyi.
roblox yasaklı olduğu için giremiyorsun 😀
girersin kayıt olurken vpn açarsın sonra kapatırsın ve kullanırsın ben vpn açtım kayıt olurken guilded e şimdi vpnsiz kullanıyorum
bu programlari masum gibi gostermeyin , cocuklari nesilleri zehirliyen icerikler var alet olmayin !
Ya teknoloji çağında bu ne cahilce bi yorum. Sen o insanları engelleyebileceğini mi sanıyorsun iyice Çin olalım mı istiyorsunuz. Playstore ya da appstore’da bunun gibi yüzlerce uygulama var birini indirir yine o sapıklıklarını yaparlar tüm uygulamaları engelleyecek miyiz. Çözüm engellemek değil tüm o suçluları çaydıracak cezaları yürürlüğe koymak.
Teknoloji çağı ile önlemi, kanunları ayrıştıramayan senin gibi insanlar için özel eğitimler verilmeli..
HERO boşuna yaşıyorsun, oksijen sarf ediyorsun.
Discordun kapatılması sonucunda discord içerisindeki serseriler farklı platformlara yöneldi. Suçluların uygulama içinden tespit edilip yaptırım yapılması gibi önlem almak varken discordu kapatmak serserileri engellemek için bir çözüm müdür?
buradaki nadir doğru yorumlardan
Önlem alabilmek varken her uygulamanın kapatılmasını isteyenlere özel eğitim verilmeli…
kanun deyipte yasağı savunmak nasıl bir ilgi ve alaka? asıl senin kanunla anayasa ile alakan yok. madem lanun diyorsun suçluları savunmayı da bırakacaksınız artık bir zahmet.
Boşuna yaşıyorsun, Fuat. Yazık kafana. Koyunu kıskandıracak adamsın.
Cemaat ve tarikatlar neden kapatılmadı
masum gibi olmayan bir program söyliyim sana ” AKP”
Akıllı Fuat hadi çocukları düşünüyorsun iyi güzelde yav onun yerine hükümet DC ile birleşse yani abi Allah rızası için biz o çocuklara yapılandan biz mahrum kalıyoz yani
Dostum kaç yasındasın bilmiyorum ama discord bir içerik paylaşım merkezi felan degil. Kişisel kullanıma yönelik bir uygulama ha topluluk kanallarıda var oralarda belirli bir kural düzen oldugu için birşey diyemem ama sen sıkıntılı bir ortama girmediğin sürece yada kendi hastalıklı ortamını yaratmadıktan sonra discord masumluğunu kaybetmiyor? bu programlari masum gibi göstermeyin, cocukları zehirleyen içerikler dediğinizin discord ile alakası yok. Bu hastalıklı bireylerin sonucunda meydana geliyor. Eve ne yazık ki çoğu türkiyeden kendi neslimiz hastalıklı olduğu için hastalıklarını discord üzerinden saçıyorlar. Siz uzak durdugunuz sürece ne hastalıklı insanlar ne de her ne kadar alakası olmasa’da discord zarar verebilir. İyi günler kalın kafalı dostum mala anlatır gibi anlattım 🙂 Teşekkürler.
ne alaka? ben istediğime istediğimi istediğim yerden yazarım ne alaka? madem niyetiniz çocukları korumak çık sokakta koru? ne işin var burda? ama sizin tek işleviniz klavye delikanlılığı…
Devletin siber ekibinde çok yanlış ve işten anlamayan insanlar var, getirilecek 2-3 kanun ile bu tarz uygulamalar düzene sokulabilir..
Şu listede Guilded olmamasına şaşırdım. Discord kadar kullanışlı bir uygulama.
roblox kapalı olduğu için guilded a girilmiyor
kanka guilded’a bir kere vpn açıp girince sonra vpn açmana gerek kalmıyor mis gibi çalışıyor
Aralarından hangileri türkçe
hiçbiri dcnin yerinini tutamaz 🙁
Ya utanmıyor musunuz sapıklara neden yol gosteriyorsunuz yeni çet odaları çıkarıyorsunuz çocuk düşmanı mısınız be
çet odası ne ya asdasdasd
Ya abi şu roblox ve discord’un kapatılmasından sorumlu olan tayfanın iq seviyesi max 30 dur bi kere ben roblox oyuncusuydum şuan minecraft oynuyodum ama istediğim zaman roblox giriyorum yani bi kişi bişi yapmayı gercekde isterse engelleyemezsin
bunların alayı çöp bari kapatıyonuz kurun yerli milli diskzort onu klullanalım sonsuza kadar kapatın sonra dc watsap cartcurt ne varsa
Discord engellemenin hiç bir anlamı yok. Kötü niyetli kişiler zaten kimliğini gizlemek için buralara bir VPN Tunnel aracılığı ile giriyor. Yani onlar kullanmaya devam ediyor olan vatandaşa oldu. 🙂