Silinen belgeler, fotoğraflar ve dosyalar nasıl geri getirilir? Sizlerle paylaştığımız en iyi ücretli ve ücretsiz dosya kurtarma programları sayesinde bilgisayarınızda, mobil cihazınızda veya depolama ortamınızda silinen dosyaları ve klasörleri kolay ve basit bir şekilde geri getirebileceksiniz.
En iyi 6 ücretli dosya kurtarma programı!
Dosya kurtarma programları, bilgisayarınızdaki veya başka bir cihazdaki silinmiş, kaybolmuş veya hasar görmüş dosyaları kurtarmak için kullanılan yazılımlardır. Bu programlar, çeşitli veri kaybı senaryolarında (silme, formatlama, disk hasarı, virüs bulaşması vb.) dosyaları geri getirebilmek için özel algoritmalar ve teknikler kullanır. Biz de en iyi kullanıcı geri dönüşüne sahip ücretli ve ücretsiz dosya kurtarma programları listemizi paylaşıyoruz.
Stellar Data Recovery
- Avantajları:
- Tüm cihazlardan veri kurtarabilirsiniz.
- Hızlı ve derin tarama seçenekleri sunuluyor.
- Dezavantajları:
- Rakiplerinden daha pahalı
- Derin tarama seçeneği yavaş çalışıyor.
Stellar Data Recovery, işletmeler için en popüler veri kurtarma hizmetleri arasında bulunuyor. Platformda birkaç farklı tarama seçeneği bulunuyor. Bu da taramayı meydana gelen veri kaybı türüne göre uyarlayabilmenizi sağlıyor. Örneğin önemli bir dosyayı sildiğinizde detaylı sistem taramasıyla uğraşmadan geri getirebiliyorsunuz.
Bu uygulamanın bir diğer önemli özelliği ise tüm dosya biçimlerine ve sürücülere olan desteğidir. Dahili ve harici sabit diskler, hafıza kartları, flash sürücüler ve CD’ler ve DVD’ler gibi optik ortamlardan da veri kurtarma işlemi yapabiliyor.
Dosya kurtarma başarısı ortalama yüzde 80 seviyesinde olan bu uygulamanın aylık ve yıllık satın alım seçenekleri buluyor. En avantajlı paketi olan Professional, yıllık 89 dolar gibi bir ücrete sahip. Bununla birlikte, Premium 99 dolar, Technician paketi ise 199 dolar.
EaseUS Data Recovery Wizard
- Avantajları:
- Hızlı derin tarama yapabiliyor.
- Yüksek seviyede veri kurtarma oranına sahip.
- Dezavantajları
- Mac ve Windows sürümleri farklıdır. Dolayısıyla ikinci bir satın alım gerekebilir.
EaseUS Data Recovery Wizard, kullanımı oldukça kolay ve sizi adım adım veri kurtarma sürecine götüren bir arayüzle geliyor. Dosyanızın başına bir şey geldiği anda çalıştırırsanız yanlışlıkla silinen bölümlerden virüs tarafından bozulan dosyalara kadar neredeyse her şeyi kurtarabilir.
Uygulamanın kendisi de oldukça hızlı ve akıcı çalışıyor. Sanal sürücüleri anında algılıyor ve saniyeler içerisinde kapsamlı taramaları gerçekleştiriyor. Formatlanan sürücülerden dosya kurtarma başarısı ise ortalama yüzde 76 seviyesinde. Aylık, yıllık ve ömür boyu gibi farklı paketleri olan uygulamanın başlangıç fiyatı 70 dolar.
Disk Drill
- Avantajları:
- Kullanımı kolay.
- Geniş bir medya türü ve dosya desteği bulunuyor.
- Dezavantajları:
- Pro seçeneği rakiplerinden daha pahalı.
- Klasör isimleri anlamsız.
Uzun zamandır macOS kullanıcılarının övgülerle kullandığı Disk Drill, bir süredir Windows tarafında da sunuluyor. Sabit disk sürücülerinden, katı hal sürücülerine, USB flash sürücülerine, SD/CF kartlara, dijital kameralara ve hatta akıllı telefonlara kadar birçok ortam türünden veri kurtarma yapabiliyor.
Bu programın başarı seviyesi, piyasadaki en iyi uygulama olabileceğine işaret ediyor. Zira bir sürücüdeki dosyalar silindikten sonra sürücü biçimlendirilmiş olmasına rağmen tüm dosyaları eksiksiz şekilde geri getirebiliyor. Ücretsiz sürümü yalnızca 500 MB veri kurtarmanıza olanak sağlıyor. Fazlası için aylık ve yıllık sunulan Pro paketini 118 dolardan başlayan fiyatlarla almanız gerekiyor.
AnyRecover
- Avantajları:
- Çoklu cihaz desteği.
- Ücretli sürümler için özel uzaktan destek sunuluyor.
- Dezavantajları:
- Yalnızca belirli dosya türlerini destekliyor.
Piyasada birçok veri kurtarma uygulaması olsa da AnyRecover kadar kapsamlı olanı çok azdır. Bu uygulama sadece Windows ve Mac’ten değil, aynı zamanda iOS ve Android cihazlardan da veri kurtarabiliyor.
Hatta uygulamanın sitesine girdiğimizde kendini 2 binden fazla farklı cihaz türü ve 500’den fazla veri kaybı senaryosu için en uygun araç olduğu yönünde tanıtıyor. Yapılan testlerde de silinen dosyaların yüzde 92’sini geri getirmeyi başararak kendini kanıtlıyor.
Bu uygulamayı satın almak istiyorsanız, aynı anda 3 cihaza ve 2 bilgisayara kurulabilen seçeneğinin aylık 49.99 dolar ücreti olduğunu söyleyelim. Fakat 20 dolar daha fazla vererek 69.99 dolara ömürlük lisansını da alabilirsiniz.
OnTrack EasyRecovery
- Avantajları:
- Güçlü bir arayüze sahip.
- Geniş özellik yelpazesi sunuyor.
- Kolay dosya sıralama yapılabiliyor.
- Dezavantajları:
- Bazı kullanışlı özelliklerin eksikliği.
Ontrack EasyRecovery, ücretsiz olarak 1 GB’a kadar ve dosya başı 25 MB’ı geçmeyecek şekilde ücretsiz bir kullanım sunuyor. Ancak bunun genellikle yeterli olmadığını belirtelim. Ücretli olan Home sürümü ise yalnızca yanlışlıkla silinen dosya ve klasörlerin kurtarılmasına olanak sağlıyor.
Öte yandan Profesyonel sürümü satın alırsanız, disk görüntüleri oluşturmanıza ve CD’lerden ve DVD’lerden veri kurtarmanıza olanak tanıyor. Premium versiyonu ise HDD’leri ve SSD’leri klonlamanın yanı sıra bozuk fotoğrafları veya videoları da onarabiliyor. Fiyatı ise 60 dolardan başlıyor.
CrashPlan
- Avantajları:
- Veri yedeklemesini kurtarma ile birleştirir.
- Rekabetçi fiyat.
- Dezavantajları
- Dosya türüne göre yedekleme yapmaz
Eskiden birçoğumuzun severek kullandığı ve tamamen ücretsiz olan CrashPlan, Small Business teklifiyle odak noktasını kurumsal alana kaydırdı. Veri kurtarmanın yanı sıra yedekleme imkanı da sunduğu için birçok şirketin ilk tercihi haline geldi.
Uygulamanın en iyi özelliği nedir diye sorulduğu zaman akıllara ilk olarak silinen dosyaları bile saklaması geliyor. Tabii bu özel hayatımızda istemeyeceğimiz bir şey olabilir. Ancak kurumsal şirketler için değeri sonradan anlaşılan bir özellik.
Yedeklemeler tamamen şifrelendiği için silinen dosyaları sizden veya istediğiniz kişiden başka kimse göremiyor. Ayrıca fiyat tarafında da büyük bir avantaja sahip. Zira küçük işletme planında 100 cihazı kapsayan paketinde aylık 10 dolar gibi bir ücret talep ediliyor.
En iyi ücretsiz dosya kurtarma programları listemizi görmek için diğer sayfaya geçiniz.
En iyi ücretsiz 11 dosya kurtarma programı
- Stellar Free Data Recovery Software
- DMDE Free Edition
- Recuva
- TestDisk
- PhotoRec
- UnDeleteMyFiles Pro
- Wise Data Recovery
- PC Inspector File Recovery
- EaseUS Data Recovery Wizard Free
- Disk Drill
- Ontrack EasyRecovery
Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!
{{user}} {{datetime}}
{{text}}