Geçtiğimiz hafta ilk bölümünü yayınladığımız en iyi iPhone oyunları yazı dizimize devam ediyoruz. İkinci bölümde de birbirinden eğlencelş, bağımlılık yaratan oyunlara yer verdik.
Yazımızın ilk bölümünü buradan okuyabilirsiniz.
Temple Run
Benim favori oyunum olan Temple Run, tam bir hastalık. Oyunda amaç koşarak maymuna benzeyen yaratıklardan kaçan karakterimizi olabildiğince kaçmasını sağlayıp yoldaki puanları toplamak. Bunu yaparken birçok engel bulunuyor. Bu engelleri parmak hareketlerimizle aşmaya çalışıyoruz. En ileri giden ve en çok puanı toplayan olmaya çalıştığımız oyun bir hayli zor. Çok fazla refleks isteyen oyunda ayrıca puanı arttırmanızı sağlayan çeşitli bonuslar da bulunuyor. Benim şu ana kadar ulaşabildiğim en yüksek skor 4.9 milyon. Ya sizin?
Fiyat: Bedava
Boyut: 19.5 MB
Game Center: Var
{pagebreak::2}
Kelime Avı
Kelime avı, gençliğimizde herkesin oynadığı oyunların başında yer alıyor. iPhone versiyonu da toplamda 400 bini aşkın kayıtlı oyuncusuyla en çok oynanan oyunların başında. Tamamiyle yenilenen tasarımla tekrardan piyasaya çıkan Kelime Avı, online oyun modlarıyla da kendini oynatmasını biliyor. Eğer kelime avının havasına kapılırsanız saatlerinizi harcayabileceğinizi şimdiden belirtelim. Puan tutma özelliği sayesinde de arkadaşlarınızla yarışabilirsiniz.
Fiyat: Bedava
Boyut: 18.1 MB
Game Center: Yok
{pagebreak::3}
Plants vs. Zombies
Facebook olsun, PlayStation olsun, Xbox olsun artık her yerde olan Plants vs. Zombies tabii ki iPhone’da da yer alıyor. Amaç çeşitli bitki silahlarımızı alanımıza düzgün bir şekilde yerleştirip bahçemize akın akın gelen zombileri öldürmek. İlk bölümler kolay olsa da ilerledikçe oldukça zorlaşan bir yapıya sahip. iPhone kıran oyunlar arasında yerini alabilen Plants vs. Zombies, herkesin seveceği türden bir oyun değil ama seveni de tam seviyor, oynamadıysanız baştan belirtelim.
Fiyat: 2.99 dolar
Boyut: 72.3 MB
Game Center: Var
{pagebreak::4}
World of Goo
Birçok medya tarafından iPhone’un en iyi oyunlarından biri olarak gösterilen World of Goo’yu tanıtmadan geçmek olmazdı. Belirli sayıdaki Goo’yu hedeflenen borunun içine yerleştirmek amaçlı oyunun ilerleyen bölümlerde pek de kolay olmadığını belirtelim. Birçok ödülü bulunan World of Goo en iyi bağımsız oyunlardan biri olarak gösteriliyor. İlk başlarda sinir stres atmak için birebir olsa da daha sonra sinir kaynağı haline gelebilir.
Fiyat: 2.99 dolar
Boyut: 80.6 MB
Game Center: Var
{pagebreak::5}
Tiny Wings
Geçen yılın iTunes Rewind ödüllerinde en iyi iPhone oyunu seçilen Tiny Wings’i atlamak olmazdı. Bir kuşu, gece olmadan mümkün olduğunca en uzak adaya götürmeye çalıştığımız oyun çok basit ama oynaması da keyifli. Belki diğer oyunlar kadar çok fazla bir bağımlılık yapmasa da ilk zamanlar sizi epey oyalayacaktır. Tepelerle dolu adalarda küçük kanatlı kuşumuza ivme kazandırıp bulutlara kadar uçmasını sağlıyoruz. Gece olana kadar da çok kısa bir süreniz var.
Fiyat: 0.99 dolar
Boyut: 10.2 MB
Game Center: Var
{pagebreak::6}
Where’s My Water
Disney’in mobil oyun sektöründe tutunmasını sağlayan oyunu Where’s My Water, eğlenceli olduğu kadar zeka gerektiren ve bağımlılık yaratan bir oyun. Oyunda amaç yavru timsaha duş alabilmesi için yeterli miktarda su sağlayabilmek. Büyük kötü timsahlar boruları yemiş, bizim de amacımız suları düşgün bir şekilde fışkırtarak küvete ulaşmasını sağlamak. Bu sarede asitli su gibi birçok engelle de karşılaşıyoruz. Ayrıca başarılı bitirmek için sularla ördekleri de toplamamız gerekiyor. Zor ama eğlenceli, tavsiye ederiz.
Fiyat: 0.99 dolar
Boyut: 19.3 MB
Game Center: Var
{pagebreak::7}
UNO
Bizim pis yedilinin yabancı versiyonu olan UNO, yurtdışında olduğu kadar ülkemizde de popüler bir oyun. Xbox 360 versiyonu da bulunan UNO’nun iPhone’lar için geliştirilmiş mobil versiyonu da bulunuyor. UNO bildiğimiz kart oyunlarına göre çok daha hızlı ve eğlenceli geçen bir oyun. Çünkü oyunda birden ceza alabiliyorsunuz, renk değiştirebiliyorsunuz hatta oyunun yönünü bile değiştirebiliyorsunuz. Kart oyunlarını seviyorsanız UNO’yu tavsiye ederiz. Özellikle multiplayer modu bir hayli zevkli.
Fiyat: 0.99 dolar
Boyut: 110 MB
Game Center: Yok
{pagebreak::8}
Fruit Ninja
iPhone ile bir anda popüler olna Halfbrick stüdyosunun en önemli oyunlarından biri şüphesiz Fruit Ninja. Parmağımızla ekrandaki meyveleri kesmeye çalıştığımız, bunu yaparken de bombalara basmadan kombolar yaparak ekstra puanlar topladığımız bir oyun. Temelde basit gözükse de içindeki gizli formülü inanılmaz bağımlılık yaratıyor. Değişik modlarıyla da oyun sizi sıkmadan kendi içinde oyalamasını biliyor. Fruit Ninja, iddia ediyoruz ki her iPhone’da bulunması gereken oyunlardan biri.
Fiyat: 0.99 dolar
Boyut: 18.5 MB
Game Center: Var
{pagebreak::9}
Pişti II
Geleneksel kart oyunumuz piştinin iPhone uygulaması olan Pişti, ikinci versiyonuyla uzun bir süredir en çok indirilenler listesini meşgul ediyor. Oldukça basit bir oynanışa sahip olan Pişti II, özellikle online moduyla çok başarılı. Game Center desteği sayesinde ister arkadaş listenizdeki biriyle, ister de rastgele biriyle internet üzerinden pişti oynayabilirsiniz. Bu arada baştan belirtelim, istatistiğiniz tutulduğu için oynarken dikkatli olmaya çalışın.
Fiyat: Bedava
Boyut: 13.2 MB
Game Center: Var
{pagebreak::11}
Siege Hero
Siege Hero da geçtiğimiz sene ortaya çıkan, oynamadan önce üzerinde biraz düşünme gerektirip ardından aksiyona geçtiğimiz bir oyun. Düşmanlarımızın ayağını kaydırmamız gerekiyor, fakat bunu yaparken de meleklere asla zarar vermememiz gerekiyor. Bu yüzden de dikkat gerektiren bir oyun. Düşmanlarımızı da elimizdeki taş ve türevi malzemelerle ayağını kaydırmaya çalışıyoruz. Elimizdeki sınırlı malzemeyi düzenli kullanmamız gerekiyor. Aslında Angry Birds’ün ileri doğru oynanan hali diyebiliriz oyun için.
Fiyat: 0.99 dolar
Boyut: 28.2 MB
Game Center: Var
{{user}} {{datetime}}
{{text}}