Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

En iyi online kitap okuma siteleri!

Ana sayfa / İnternet

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte dijital dünyaya yönelik talep de arttı. Bu durum ise basılı medyanın dijitale yönlenmesiyle sonuçlandı. Günümüzde binlerce eser e-kitap olarak satışa sunuluyorken, bu yazımızda online ve ücretsiz kitap okuma sitelerini ele alacağız.

Online ve ücretsiz kitap okuma siteleri (2023)

Online kitap okuma siteleri günümüzde milyonlarca kullanıcıya hizmet veriyor. Bu sitelerin her birinin kendi avantajları ve dezavantajları bulunuyor. Örneğin, bazıları daha geniş bir kitap yelpazesine sahipken, bazıları ise kolay bir kullanıcı arayüzüne yer veriyor.

Aşağıda yasal olarak kitap okuyabileceğiniz siteler bulunuyor. Bu platformlardaki kitaplar çoğunlukla İngilizce olsa da, İBB Atatürk Kitaplığı ve e-Kitap gibi Türkçe kaynakları da sizler için listeledik.

Reklam
Reklam

e-Kitap okumak için ücretsiz uygulamalar – 2023

Gelişen teknolojiyle birlikte kitap okumak dijital hale geldi. İşte ücretsiz bir şekilde e-kitap okuyabileceğiniz uygulamalar!

e-Kitap

Kültür ve Turizm Bakanlığı Bilgi Sistemleri Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen e-Kitap; çoğunlukla halk bilimi, halk kültürü ve kültürel miras eserlerine yer veriyor. Sitede ayrıca Anadolu Destanları da sunuluyor. e-Kitap, Türk diliyle ilgili kaynaklar için oldukça önemli bir kaynak.

İBB Atatürk Kitaplığı

Cumhuriyet döneminin ilk kütüphanelerinden biri olarak kabul edilen İBB Atatürk Kitaplığı; günümüzde 100 binden fazla kitap ve belgeye ev sahipliği yapmaktadır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında kütüphanedeki eserler dijital dünyaya transfer edilmektedir. Özel koleksiyonları ve tarihi eserleri bu siteden inceleyebilirsiniz.

Project Gutenberg

Matbaayı keşfeden Johannes Gutenberg’in adına yönelik başlatılan Project Gutenberg, telif hakkı olmayan kültürel eserleri dijital ortama aktarmayı hedefliyor. 1971 yılında başlatılan proje, başta İngilizce olmak üzere her dilden içeriği barındırıyor. Platformun amacı ise basılı her eseri dijital dünyaya ücretsiz olarak aktarabilmek.

Altkitap

2000 yılından beri sadece internet üzerinden hizmet veren Altkitap, ücretsiz e-kitap yayınlayan bir yayınevidir. Yayınevinin 1000’den fazla içeriğe sahip mağazasından tamamen ücretsiz şekilde faydalanabilirsiniz.

Internet Archive

İnternetteki tüm medyayı, siteleri ve eserleri toplamayı planlayan Internet Archive, aynı zamanda büyük bir koleksiyona yer veriyor. ABD’nin kuruluş anayasasından Lozan Anlaşması’na kadar birçok resmi belgeyi barındıran Internet Archive, her dilden içeriğe sahip.

Google Kitaplar

Google tarafından 2002 yılında başlatılan Kitaplar, şirketin taradığı ve görüntülenebilir dosya olarak sunduğu eserleri barındırıyor. Bazı kitaplar ücreti olarak sunulsa da, devasa bir koleksiyona yer veriyor.

Peki siz bu online kitap okuma siteleri ve e-kitap okuma hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlardan bizimle paylaşmayı ihmal etmeyin.

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam