Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

En İyi Sanal Sürücüler

Ana sayfa /

Bilgisayarımız üzerinde kimi zaman öyle bir durum ile karşı karşıya kalırız ki, donanımlarımız arasında olmamasına rağmen sanki ekstradan bir CD/DVD sürücüye sahipmişiz gibi hareket etmemiz gerekir. Bu gibi durumlarda tabii ki arkadaşımızın evine giderek, kullanmadığı bir optik okuyucuyu temin etmek mümkün, fakat tahmin edersiniz ki oldukça zahmetli bir iştir bu. Ayrıca arkadaşınızın nazını çekmek de işin cabası!

 

Reklam
Reklam

 

Çeşitli yazılım geliştiricileri, bizleri bu gibi sıkıntılardan kurtarmak için sanal sürücü adı verilen bir yazılım kategorisi oluşturdu. Sanal sürücüler, bilgisayarımıza yüklendiği andan sonra bizlere sanal bir sürücüye sahip olmamızı sağlıyor. Bu sayede işlerimizi kolayca halledebiliyoruz.

Peki piyasadaki en iyi sanal sürücü yazılımları hangileridir? Gelin o zaman bunlara bir göz atalım…

{pagebreak::Daemon Tools}

Daemon Tools

Tabii ki bu yazıya Daemon Tools ile başlıyoruz. Bu yazılım, en pratik sanal sürücü yazılımı olmasının yanında ayrıca bu kategorideki yazılımlar arasında en popüler olanı diyebiliriz. Birçok emülatörü tanıması sayesinde çeşitli güvenlik sorunlarını da atlatabilen yazılım, böylece elinizdeki optik CD‘yi sabit disk’inize atarak, o CD’nin içeriğini bir optik okuyucudan çalıştırıyormuş gibi davranır.

 

 

Daemon Tools’u yükledikten sonra birden fazla sayıda sanal sürücü oluşturabiliyorsunuz. Yazılımın ücretsiz ve ücretli olmak üzere iki farklı versiyonu bulunuyor. Ücretli olanın ücreti 35 Dolar. 20 günlük ise deneme süresi bulunuyor.

İndirmek için tıklayın

{pagebreak::Virtual Clone Driver}

Virtual Clone Driver

Slysoft tarafından geliştirilen Virtual Clone Driver, Daemon Tools’un çok daha az kaynak harcayan versiyonu denilebilir. Daemon Tools kadar popüler olmayan bu yazılım, belleği düşük olan sistemlere sahip kullanıcılar tarafından tercih ediliyor. Yazılımın en büyük avantajı ise ücretsiz olması.

 

 

İndirmek için tıklayın

{pagebreak::MagicISO}

MagicISO

Sanal sürücü yazılımınız ile oluşturduğunuz imaj dosyalarının birçok farklı formatları olabiliyor. Bunlar arasında en yaygın olanları .ISO, .BIN, .NRG gibi uzantılardır. MagicISO, sanal sürücü görevi görmesinin dışında bu uzantıya sahip imajları da birbirine çevirebiliyor.

 

 

Yazılımı bedava kullanabilmek mümkün. Fakat imaj dosyalarına 300MB sınır koyuyor. Ücreti ise 29.95 Dolar olarak belirlenmiş.

İndirmek için tıklayın

{pagebreak::Alcohol %120}

Alcohol %120

Karşınızda en pratik sanal sürücü yazılımlarından bir tanesi duruyor. Alcohol %120, Alcohol-Soft adı verilen bir firma tarafından geliştirilmiş bir yazılım. Pratik ve kolay kullanımı, yazılımı oldukça başarılı kılmış. Yazılımın performansı da bir hayli başarılı. Fakat tabii ki tüm bu güzel özelliklerin bir bedeli var; yazılımın fiyatı muadillerine göre hayli yüksek: 55 Dolar.

 

 

İndirmek için tıklayın

{pagebreak::UltraISO}

UltraISO

Ezbsystems adlı bir yazılım firması tarafından geliştirilen UltraISO adlı sanal sürücü yazılımı, hemen her sanal imaj dosyasını destekliyor. Sade bir arabirime sahip olması ise yazılımın en önemli avantajı. Bu yazılım ile, diğerlerinde olduğu gibi imaj dosyaları oluşturabilir, düzenleyebilir ve optik aygıtlara yazabilirsiniz.

 

 

UltraISO’nun fiyatı 29.95 Dolar. Denemesi ise ücretsiz. Fakat MagicISO gibi UltraISO da ücretsiz deneyenlere sınırlı kapasitede imaj dosyası işleme imkanı sağlıyor.

İndirmek için tıklayın

{pagebreak::BurnAware Free}

BurnAware Free

Ücretsiz bir diğer sanal sürücü yazılımı da BurnAware Free’dir. Ücretsiz olmasının yanı sıra kullanışlı yapısı ve Blu-ray desteğiyle de muadillerinin arasından sıyrılmayı başarıyor. Ses, müzik, data CD’leri oluşturmada bir hayli başarılı olan bu yazılımın, ücretli versiyonlarından hiçbir eksiği yok diyebiliriz.

 

 

İndirmek için tıklayın

:: Hangi sanal sürücü yazılmını tercih ediyorsunuz?

 

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam