Bilgisayarınızı verimli bir şekilde kullanmak için birçok yazılıma ihtiyacınız var. Ancak İnternet denen uçsuz bucaksız okyanusta, bu programları bulmak hiç de kolay değil. Hele ki kaliteli ücretsiz yazılımlar arıyorsanız, epey ince eleyip sık dokumanız gerekiyor. Sizler için en iyi ücretsiz PC uygulamalarını derledik.
Bu yaklaşık 400 KB’lık dosyayı indirip kurduğunuz takdirde, tüm İnternet alemi parmaklarınızın ucuna geliyor. Artık bulduğunuz torrent dosyalarını kolaylıkla sisteminize indirebileceğiniz yazılım sayesinde, geniş bir dosya arşivine sahip olabilirsiniz. Zaman ve hız ayarları sayesinde, işinizi aksatmadan download’a imkan veren uTorrent’i indirmek için (Türkçe dil desteği de mevcut) tıklayın.
{pagebreak::ImgBurn}
ImgBurn
CD/DVD yazma programları, hiç beklemediğiniz bir anda epey gerekli hale gelir. Ne yazıktır ki, o sırada ücretsiz ve kaliteli bir yazılım asla bulunmaz. İşini son ana bırakmayanlardansanız, ImgBurn’ü size tavsiye ederiz. CD, DVD, HD DVD ve Bluray yazabileceğiniz ImgBurn’ü indirmek için tıklayın. Türkçe desteği için de ekstra dil dosyasını download etmeniz gerekiyor.
{pagebreak::CCleaner}
CCleaner
Bilgisayarınızı yavaşlatan gereksiz dosyalardan kurtulmak mı istiyorsunuz? Öyleyse size ücretsiz bir çözümümüz var. CCleaner’ı bilgisayarınıza kolayca kurup çalıştırdığınızda, sisteminizdeki kullanılmayan dosyalar tespit ediliyor. Onları temizleyerek işletim sisteminize büyük bir iyilik etmiş olacaksınız. CCleaner’ı indirmek için tıklayın.
{pagebreak::Paint.Net}
Paint.Net
Yetenekli resim düzenleme yazılımlarından biri olan Paint.Net, yalnızca 3.3 MB olmasına karşın birçok özelliği bir arada sunuyor. 20 civarı efekt verme imkanıyla neredeyse ücretli rakipleriyle boy ölçüşebilen yazılımı indirmek için tıklayın.
{pagebreak::Firefox}
Firefox
Internet Explorer’dan sonra en çok kullanılan tarayıcıların başında gelen Firefox, Mozilla tarafından geliştiriliyor. Açık kaynak yapısı sayesinde geliştirilmeye bir hayli müsait olan uygulama, binlerce eklenti alternatifi sayesinde zenginleştirilebiliyor. Firefox versiyon 3.6’yı indirmek için tıklayın.
{pagebreak::TeamViewer}
TeamViewer
Uzak masaüstü bağlantısı yapmak için en popüler yazılım, şüphesiz TeamViewer’dır. Basit yapısıyla programı kurduğunuz bir diğer bilgisayara kolaylıkla bağlanabileceğiniz TeamViewer, ücretsiz olmasıyla da dikkat çekiyor. Türkçe dil desteği de sağlayan yazılımı indirmek için tıklayın.
{pagebreak::Panda Cloud Antivirus}
Panda Cloud Antivirus
Bilindiği üzere İnternet alemi virüslerden geçilmiyor. Hangi link’in güvenli olduğunu bilmek çok zor. Neyseki antivirüs yazılımlarının bu konuda bize büyük yardımı dokunuyor. Ücretsiz alternatifler arasında en iyilerden biri olan Panda Cloud Antivirus’ü indirmek için tıklayın.
{pagebreak::Orbit Download Manager}
Orbit Download Manager
Myspace, YouTube, Imeem, Pandora ve Rapidshare’den download desteği veren Orbit Downloader, popüler tarayıcılar Internet Explorer, Firefox, Opera, Netscape gibi belli başlı yazılımlarla da uyumlu çalışıyor. Orbit’in bir başka artısı da, benzerlerinden daha kullanışlı ve basit arayüzü. 2.47 MB’lık yazılımı indirmek için tıklayın.
{pagebreak::WinRAR}
WinRAR
Dünyanın en bilindik dosya sıkıştırma ve arşivleme programı WinRAR, alanında en kuvvetli aday olmayı sürdürüyor. Hemen hemen her (sıkıştırılmış) dosya biçimiyle işlem yapabilen WinRAR, kolay kurulum ve kullanım gibi özelliklerinin yanında, ayrıca Türkçe dil desteği de veriyor. Programı indirmek için tıklayın.
{pagebreak::VLC Media Player}
VLC Media Player
Size bir de medya oynatıcı lazım. VLC Media Player, hemen hemen her video formatını oynatabildiği gibi, codec hatalarına da mahal vermiyor. Bir görüntü oynatıcıdan aradığınız her şeyi bulabileceğiniz VLC Media Player’ı (18 MB) indirmek için tıklayın.
:: Bu programlardan hangilerini kullanıyorsunuz? Önereceğiniz başka yazılımlar var mı?
{{user}} {{datetime}}
{{text}}