En iyi ücretsiz VPN programları – 2023

26

Sanal Özel Ağ (VPN), şifreli bir bağlantı aracılığıyla internette anonim olarak gezinmenizi mümkün kılar. Ancak çoğu VPN uygulaması, ağlarını kullanmak için kullanıcılarından aylık ücret ister. Peki 2023 yılı için en iyi ücretsiz VPN programları nelerdir?

Ücretsiz VPN uygulamaları (Android, iOS, Windows ve Mac)

VPN’ler, kullanıcıların özel ağlara bağlanmasına izin veren bir teknolojidir. Engellenen veya sansürlenen web sitelerine ve hizmetlere erişmek için tercih edilir. Ayrıca internette anonim olarak gezinmeye izin verir. Fakat en popüler VPN uygulamaları belirli bir ücret karşılığında sunulur.

ücretsiz vpn nasıl kullanılır

Ücretsiz VPN seçerken dikkat etmeniz gereken ilk kriter, doğrudan veya dolaylı yoldan abonelik maliyetlerinin olmamasıdır. Ayrıca VPN’lerin müşteri verilerini üçüncü taraflara satmaması da önemlidir. Listemizde en iyi ücretsiz VPN uygulamaları şu şekilde sıralandı:

  • AdGuard VPN
  • Hapi VPN
  • Proton VPN
  • PrivadoVPN 
  • Windscribe 
  • TunnelBear 
  • Atlas VPN

Microsoft Edge’e VPN geliyor: Ancak sınırsız değil!

AdGuard VPN

Burayı tıklayarak ücretsiz olarak indirebileceğiniz AdGuard VPN, Windows, Mac, iOS ve Android işletim sistemlerini kullanan tüm cihazlarda uyumlu bir şekilde çalışıyor. Kişisel olarak en sevdiğimiz özelliği; hangi sitelerde veya uygulamalarda aktif hale gelmesi gerektiğini seçebiliyor oluşumuz.

Her ne kadar internette yaptığımız tüm gezintilerde arkamızda bir veri izi bırakıyor olsak da AdGuard VPN protokolü (65’den fazla konum mevcut) sizi gizlemeyi başarıyor. Ayrıca uygulamanın kendisi de verilerinizi toplamıyor ve paylaşmıyor.

Bu sırada da hızlı internet deneyimi yaşamanızın önüne geçmiyor. Nitekim halihazırdaki kullanıcılar da bizlerle benzer deneyimleri yaşamış olacak ki uygulamanın 5 üzerinden 4.7 puan ortalaması (9 binden fazla uygulama incelemesi) bulunuyor.

Hapi VPN

Yerli bir uygulama olan Hapi VPN, özellikle de güvenlik endilerimizin her geçen gün arttığı bu günlerde oldukça yararlı bir alternatif olarak karşımıza çıkıyor. Uygulama Google Play Store ve App Store üzerinden mobil cihazlarda kullanılabiliyor. En dikkat çeken özelliği ise ücretsiz sürümünde kullanım ya da hız sınırının olmaması.

Proton VPN

Proton VPN’in ücretsiz sürümünde veri veya hız sınırı yok. Diğer ücretsiz VPN hizmetleriyle karşılaştırıldığında bu önemli bir özellik olarak karşımıza çıkıyor. Proton VPN’in bir diğer artısı ise tüm platformlarda bulunması oldu. Uygulamayı Mac, Windows, Android, iOS ve Linux’ta kullanabilirsiniz.

Proton VPN ağlarında hız sınırı olmamasına rağmen, bağlantı hızı zaman zaman oldukça yavaşlayabilir. Sadece üç adet sunucu konumu olduğu için kullanıcı sayısına bağlı olarak bağlantı hızında düşüşler yaşanabilir.

PrivadoVPN 

Gizliliğinizi korumayı vaat eden PrivadoVPN; Windows, Mac, iOS ve Android’de bulunuyor. Hizmet, aylık 10 GB veri limiti dahilinde kaldığınız sürece sınırsız hız sunar. Aylık veri hakkınızı kullandıktan sonra da uygulamayı kullanabilirsiniz, ancak tek bir sunucu bağlantı noktası ve 1 Mbit hızla sınırlı olduğunuzu hatırlatalım.

Dokuz farklı ülkede 13 sunucuya sahip olan PrivadoVPN; Netflix, Disney+ gibi yayın hizmetlerinde sorunsuz bir deneyim yaşatıyor. Hızlı ve kullanımı kolay olan bu uygulamayı anonim olarak gezinmek için tercih edebilirsiniz.

Windscribe 

Üst düzey güvenlik önlemlerine sahip olan Windscribe, son yılların dikkat çeken VPN uygulamalarından biri olmayı başardı. Windscribe, ücretsiz paketi için dünya çapında farklı ülkelere yayılmış 11 sunucuya yer veriyor.

Windscribe’ın aylık 2 GB veri limiti bulunuyor. Ancak e-posta adresi ile giriş yapar ve doğrularsanız ayda 10 GB’a kadar kullanabilirsiniz. Aylık fazladan 5 GB veri almak için Windsribe hakkında Twitter’dan paylaşım yapabilirsiniz.

TunnelBear 

Ücretsiz VPN arayan kullanıcıların yıllardır kullandığı popüler seçeneklerden biri de TunnelBear’dir. Kolay bir arayüze sahip olan hizmet, hem tarayıcı eklentisi olarak hem de uygulama üzerinden kullanılabilir.

TunnelBear’ın ücretsiz sürümü hız sınırına sahip değildir ve ücretsiz seçeneğinde 20’den fazla sunucuya yer verir. Fakat ayda yalnızca 500 MB gibi oldukça düşük bir veri kısıtlaması sahip ve bu, çoğu kullanıcının günlük internet tüketimi için yeterli değil.

Atlas VPN

Windows, Android, MacOS ve iOS için kullanılabilir olan Atlas VPN, ücretsiz seçeneğinde avantajlı özelliklere sahip. 3 farklı ülkede sunucu ağına sahip olan hizmet, aylık 10 GB veri kullanmanıza izin verir. Atlas VPN’nin ücretsiz sunucuları P2P etkinliğini destekler. Hizmetin güvenlik ve günlük kaydı uygulamaları, dosya paylaşırken anonim kalmanızı sağlar.

Peki, siz ücretsiz VPN programları hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

26 YORUMLAR

  1. Benim anlamadığım bir konu var. Çok değerli hakkı abim yaşanan olay nedeniyle bant daraltılması yapıldığı, erişim kısıtlaması olduğu bilgisini veriyor. Konuya açıklık getiriyor. Sen gidip yasaklı sitelere nasıl girilir onu öne çıkartıyorsun. Kasıtlı mı yapıyorsun editör kardeşim? Yok kasıtlı yapmıyor isen özür diliyorum

    • Merhaba Hüseyin, sosyal medya platformlarının hiçbiri yasaklı site konumunda değil. VPN ise bant genişliği kısıtlamasının aşılması için doğal ve basit bir yol. Yasa dışı bir yönü olmamakla birlikte, içeriği kurumun haber müdürü olan ben yayına aldım.

  2. Vpn kullanmadan once butun bilgileri kontrol edin privacy gibi seyleri. Butun bilgileri aliyorlar gerci oncedende aliyorlarda bazi programlar bilgisayara siza bilirler kimlik bilgileri kredit kart bilgileri alabilirler.

  3. TunnelBear bugün konumu Türkiye olan kullanıcılara 10GB ek kota verdi, hala 500MB gözüKEn var ise kaldırıp yeniden kursun. 10240MB olACAKTIR.

  4. Bana göre ücretsiz olarak en iyisi ceyberghost vpn dir muazzam kalite harika hız süper ben onu kullanıyorum donma kasma hiç yok

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version