Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net

En Kullanışlı Twitter Uygulamaları!

Ana sayfa /

Twitter, giderek artan popülaritesini beraberinde kullanılan uygulamarla birlikte arttırmaya devam ediyor. Artık sadece Twitter‘ı kullanan bir kullanıcı, Twitter’ı etkin bir şekilde kullanıyor denemez. Çeşitli internet siteleri, barındırdığı uygulamalar aracılığıyla kullanıcıların, Twitter’dan daha fazla keyif almasını sağlıyor. Üstelik bu uygulamaların neredeyse hepsinden ücretsiz olarak faydalanabiliyorsunuz.

 

Yazıda bahsettiğimiz uygulamaların kimisi kısa link edinme, kimisi istatistik, kimisi ise fotoğraf paylaşma üzerine kurulu. Dolayısıyla işlevsellikleri çok fazla. Eğer Twitter kullanıcısıysanız ve Twitter ile daha fazlasını yapmak istiyorsanız bu uygulamaları kesinlikle denemenizi tavsiye ediyoruz.

{pagebreak::Bit.ly}

Bit.ly

Bit.ly adlı internet sitesinin amacı, uzun linkleri kısa formlara sokup, kullanıcıya iletmek. Daha önce tinyurl.com gibi dünyaca ünlü örneklerini bildiğimiz bir hizmetten farklı değil yani. Fakat emsallerinden daha kısa bir domaine sahip olması dolayısıyla bir anda Twitter camiasında popülerliğe kavuştu. Bit.ly’nin yaptıkları arasında kaç kişinin o linke tıkladığı ve kullanıcıların nereden geldiğini göstermek de var.

 

Uygulama için: Bit.ly

{pagebreak::Twitpic}

Twitpic

Twitter kullanıcıları arasındaki en popüler uygulamalardan biri de Twitpic. Sitenin en yaygın özelliği, Twitter üzerinden fotoğraf paylaşım sitesi olması. Twitpic, ayrıca mobil yüklemelere de imkan tanıyor. Cep telefonuyla çektiğiniz fotoğrafı, Twitpic‘e başlık kısmına dilediğiniz Tweet’i yazarak elektronik posta olarak yolladığınızda, Twitter’a yeni ileti yazmış oluyorsunuz.

 

Uygulama için: Twitpic

{pagebreak::Tweetscan}

Tweetscan

Eğer daha önce Google Alerts kullandıysanız, Tweetscan‘e de anında alışırsanız. Tweetscan, Twitter’ı belirlediğiniz anahtar kelimelere göre tarayarak, bulduğu sonuçları günlük ya da haftalık olarak elektronik posta yoluyla size bildiriyor. Eğer kurumsal firmaların Twitter sayfalarını takip ediyorsanız bu uygulama sizin çok işinize yarayacaktır. Ne var ki uygulama ücretsiz değil. Yıllık $20’lık bir ücret karşılığında hizmetten yararlanabiliyorsunuz.

 

Uygulama için: Tweetscan

{pagebreak::Twitterfeed}

Twitterfeed

Twitter, özellikle blog yazarlarının yazılarını daha fazla kişiye yayabilmeleri açısından son derece faydalı bir site. Twitterfeed adlı uygulama sayesinde de blog’unuza her yeni yazı yazdığınızda, otomatik olarak Twitter‘a ileti olarak yazının linkini girerek blog‘unuzun daha fazla okunabilmesini sağlıyor. Ayrıca içeriğinde birkaç tane güzel özelleştirme seçeneği de mevcut.

 

Uygulama için: Twitterfeed

{pagebreak::TwInbox}

TwInbox

Eğer Microsoft Outlook‘un içine gömülmüş biriyseniz, daha doğrusu işleriniz dolayısıyla sürekli elektronik postalarınızla haşır neşir olmak zorunda kalıyorsanız, Twitter’a da Outlook üzerinden erişmek isteyebilirsiniz. TwInbox sizin için bunu yapabilir. Üstelik ücretsiz olarak. Daha önceki adı OutTwit olan uygulama, artık TwInbox olarak tanınıyor.

 

Uygulama için: TwInbox

{pagebreak::CoTweet}

CoTweet

Bu uygulama normal kullanıcıdan çok, Twitter’ı kurumsal anlamda kullananlar için hazırlanmış. Bilhassa Twitter hesabı olan özel şirketlerin tercih ettiği CoTweet, hem bir kullanıcının birden fazla Twitter hesabını yönetebilmesine hem de birden fazla kullanıcının aynı Twitter hesabını yönetebilmesine olanak sağlıyor. Böylece kurumsal olarak çalışan firmalar, Twitter hesaplarını tek bir kişinin değil, farklı bilgisayarlardan farklı kişilerin eş zamanlı olarak kullanabilmesini sağlıyor.

 

Uygulama için: CoTweet

{pagebreak::TweetStats}

TweetStats

TweetStats adlı site, birbirinden bağımsız olarak kullanıcılar için istatistik hazırlıyor. Sitenin anasayfasında yer alan metin kutusuna Twitter kullanıcı adınızı yazdıktan sonra bir süre beklemeye geçiyorsunuz. Akabinde bir istatistik sayfası açılıyor ve bu sayfada yazdığınız kullanıcı adına göre birçok istatistik yer alıyor.

 

Bu istatistikler arasında aylara göre ileti dağılımı, günlere döre ileti dağılımı, saatlere göre ileti dağılımı, cevapladığınız iletiler gibi bilgilere ulaşabiliyorsunuz. Ev kullanıcısından çok, kurumsal veya yüzlere ulaşan takip ve takipçi sayısına sahip olanlar için ideal bir uygulama.

Uygulama için: TweetStats

{pagebreak::Twtpoll}

Twtpoll

Twitter’da yapması en zevkli şeylerden biri de anket düzenlemek. Bu anketi sadece Twitter kullanarak da yapabilirsiniz ama hem zor hem de karışık olur. Onun yerine Twtpoll adlı uygulamayı kullanarak kendi anketinizi oluşturabilir ve daha katılımcıları da yormadan daha rahat bir anket düzenlemiş olabilirsiniz. Twtpoll, kullanımı kolay bir siteye sahip. Sorunuzu, cevaplarınızı, geçerlilik tarihini siteye girdikten sonra kullanıcı adınızı da girerek anketi Twitter üzerinden gerçekleştirmiş oluyorsunuz.

 

Uygulama için: Twtpoll

{pagebreak::Twuffer}

Twuffer

Diyelim ki girmek istediğiniz birçok ileti var. Hepsi daha önceden belirlediğiniz ve bir süre boyunca girilmesini istediğiniz iletiler. Fakat iş güç derken girmeyi unutuyorsunuz. Twuffer ile bu isteğinizi gerçekleştirebilirsiniz. Örneğin “X gün kaldı” şeklinde her gün geri sayım yapmak istiyorsunuz. Twuffer aracılığıyla bu iletileri önceden belirleyerek, tarihlerini ve saatlerini de girerek, hafta boyunca iletilerin otomatik olarak yayınlanmasını sağlayabilirsiniz.

 

Uygulama için: Twuffer

:: Bu uygulamalar işinize yaradı mı?

 

 

Yorum Ekleyin