Real Player, QuickTime, Windows Medya Player veya Winamp gibi yazılımların burada yeri yok. Eski demode yazılımları unutun. Basit ama etkili medya oynatıcısından tutun en karmaşık ürüne kadar, en popüler olan yazılımları sizler için topladık. Bu yazılımda mutlaka sizlerin de ilginizi çeken bir ürün bulacaksınız.
En popüler medya oynatıcılarını sizler için seçtik.
Internet üzerinden video veya mp3 dinleyin. Web Radyo istasyonlarına bağlanın. Video Codec’lerle uğraşmayın. Hatta müzik CD’sinden MP3 yapan programlardan tutun, sabit diskinizde bulunan mültimedya verilerini sistemi kasmadan oynatan programlara mutlaka bir göz atın.
{pagebreak::DivX}
DivX
İlk medya oynatıcımızın adı DivX. Hem Mac hem de Windows platformlarda çalışan bir oynatıcı olan DivX, HD H.264 (.mkv) dosyalarını da oynatabilmesi ile ilgi çekiyor. Yazılımın içinde DivX Player, DivX Community Codec, DivX Web Player ve DivX Converter fonksiyonlar yer alıyor. Bu fonksiyon ile yüksek çözünürlüklü videolar da oluşturulabiliyor.
DivX tüm tarayıcılarla uyumlu. Bu ürün elbette DivX teknolojileri ile üretilen videoları da oynatabiliyor.
{pagebreak::AIMP Classic}
AIMP Classic
Winamp’dan mı sıkıldınız. O zaman AIMP Classic’i bir deneyin. AIMP Classic, Winamp’dan daha hızlı çalışıyor ve çok daha az kaynak tüketiyor. Esas özelliği gelişmiş bir mültimedya oynatıcısı olan bu ürün aynı zamanda çeşitli dosya uzantılarını dönüştürebiliyor.
AIMP Classic, sürekli yeni özellikler ekleniyor. Bu oynatıcı en az Winamp kadar popüler.
{pagebreak::aTunes}
aTunes
aTunes, sabit diskinizdeki müziklerinizi arşivleyen bir yazılım. Bu yazılım müzik CD’lerinizi mp3’e dönüştürebiliyor. Bu ürünü farklı kılan bir özellik oluşturduğunuz müzikleri internet’de Radyo Stream olarak yayınlayabilmeniz.
Java bazlı bir uygulama olan aTunes, FLAC, MP3, OGG, WMA, WAV ve MP4 formatlarını oynatabiliyor. Tag Editörüne sahip olan bu program, MP3, OGG ve WMA gibi formatlara, resim ve albüm adı gibi ek bilgiler de ekleyebiliyor.
MP3’lerinizi internet üzerinden paylaşın.
{pagebreak::Clipinc}
ClipInc
ClipInc ile mp3’lere ücretsiz olarak ulaşabilirsiniz. Internet radyo istasyonlarının yayınlarını kaydedebilen ClipInc, bu yayınları mp3 parçalarına ayırabiliyor. Yaklaşık 1000 adet radyo istasyonunu destekleyen bu program aynı anda üç adet radyo yayınını kayıt edebiliyor. Kayıt ettiğiniz dosyalar sunucularla haberleşip şarkı adı ve şarkıcı olarak adlandırılıyor.
İnternet’teki radyo yayınlarını kayıt edebiliyor.
{pagebreak::GOM Player}
GOM Player
GOM oynatıcısı Asya kıtasının en popüler mültimedya oynatıcısı. Bu ürün birçok dosya formatını zahmetsizce oynatabiliyor. Codec’i farklı olan dosya sistemlerinde, Codec’i internet üzerinden arayıp kendisine yükleyebiliyor. Altyazı desteğine sahip olan bu yazılım, bozuk olan AVI dosyalarını da oynatabiliyor. Kullanıcı dostu bir arayüzüne sahip olan GOM gerçekten kolay bir kullanım sunuyor.
AVI, DAT, DivX, MPEG ve XviD dosyalarını zahmetsizce oynatabiliyor.
{pagebreak::JetAudio}
JetAudio
JetAudio, hem video hem de müzik dosyalarını oynatabilen bir program. Müzik CD’lerini dönüştürmek, ses kayıtları oluşturmak ve en sevdiğiniz parçaları CD’ye kayıt etmek JetAudio için hiç de sorun değil. WAV, MP3Pro, OGG, WMA, MPEG, AVI, WMV, RM, MIDI ve MP3 dosya formatları destekleniyor. Bu ürün aynı zamanda 20 kanallı Ekolayzır , ses dosyaları için efektler, web radyo özelliği, Spectrum Analyzer ve birçok Encode özelliğine de sahip.
Bu yazılım için donanım ürünleri de geliştirilmiş durumda.
{pagebreak::Media Player Classic – Homecinema}
Media Player Classic – Homecinema
Media Player’in biraz daha kırpılmış versiyonu olan Homecinema, birçok video formatını herhangi bir Codec olmadan oynatabilen bir ürün. VCD, SVCD, ve DVD formatlarını destekleyen MPEG-2 codec’i bu ürünün içinde yer alıyor. Homecinema aynı zamanda altyazı desteğine de sahip. DivX ile LPCM, MP2, AC3 ve DTS gibi ses çözücüleri bu ürün için sorun değil.
Oldukça basit fakat etkili bir program.
{pagebreak::Phonostar Player}
Phonostar Player
4400 radyo istasyonunu bilgisayarınıza aktaran Phonostar Player, dinlediğiniz yayınları kayıt etmesi ile ilgi çekiyor. Burada istediğiniz müzik türlerine göre arama yapmanız mümkün. Ayrıca kanallarının önümüzdeki saatlerde çalacağı parçalar hakkında bilgi alabiliyorsunuz. Phonostar Player aynı zamanda haber bölümüne de sahip. Burada şarkıcılarının konserleri ve albümleri hakkında bilgiler yer alıyor.
Phonostar Player aynı zamanda bir haber servisine de sahip.
{pagebreak::Adobe Flash Player}
Adobe Flash Player
Bu ürün mutlaka herkeste olması gerekiyor. Adobe Flash Player, Internet Explorer, Netscape, Mozilla, Firefox Opera adlı tarayıcıların içinden Flash animasyon, oyunlar ve Flash videoları oynatabiliyor. Adobe Flash Player bir kere kuruyorsunuz. Kurulumdan sonra hiç bir şey yapmıyorsunuz. Tarayıcılar her şeyi kendileri yapıyor.
Bu program mutlaka yüklenmeli.
:: Sizce en iyi medya oynatıcısı hangisi?
{{user}} {{datetime}}
{{text}}