Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

Dünyanın en yavaş internetine sahip 10 ülke

Ana sayfa / SDNTV

Günümüzde internet, özellikle de koronavirüs salgının etkisiyle hayatımızda hiç olmadığı kadar fazla yer kaplar hale geldi. İçinde bulunduğumuz 2021 yılında şirket çalışanlarının büyük bir çoğunluğu evden çalışma sistemi ile istihdam olmaya devam etmekte. Haliyle de internet bağlantısı bu konuda en önemli olgu olma özelliğini sürdürüyor.

İnternetin yavaş olması durumunun ne kadar büyük problemlere yol açtığı biliniyor. Zira yavaş bağlantı hızına sahip olmak, oyun oynamanın, acil bir sorunu çözmenin, hizmet almanın, videolar izlemenin, fatura ödemenin ve kişinin sevdikleriyle sağlıklı görüşme gerçekleştirmesinin önüne geçmektedir.

Alınabilecek ucuz ve iddialı TaoTronics kulaklıkları inceledik

Ucuz ve iddialı kablosuz kulaklıkları incelemeye devam ediyoruz. TaoTronics SoundLiberty 53 PRO ve SoundLiberty 92 modellerini inceledik.

Reklam
Reklam

En yavaş internet hızına sahip 10 ülke

Görece gelişmiş olan ülkeler, sahip oldukları yeni teknolojiler sayesinde her zamankinden daha hızlı internet bağlantılarına sahip olabiliyor. Ancak bazı ülkeler internet kalitesi açısından o kadar da şanslı değil.

Zira altyapı sıkıntıları, politik meseleler, gelişmişlik düzeyi ve maddi gerekçeler sebebiyle bu ülkeler dünyanın geri kalanına kıyasla daha yavaş internet bağlantılarına sahip. Biz de sizler için 2021 yılında dünya üzerindeki en yavaş internet hızına sahip olan 10 ülkeyi mercek altına aldık.

Suriye

Speedtest’in hazırladığı listede global indeksine göre listemizin 10. sırasında Suriye var. 2011 yılından beri iç savaşla boğuşan komşumuz Suriye, global indeks sıralamasında 171. Sırada yer alıyor. Ülkenin sabit geniş bant genel internet ortalaması 9.97 Mbps olarak belirlenmiş durumda.

Burundi

Afrika’nın ve dünyanın en fakir ülkelerinden biri olarak lanse edilen Burundi, listemizde 9. sırayı aldı. İnternet değeri de gelişmişlik seviyesiyle aynı oranda olan Burundi’nin sabit geniş bant puanı 9.54 Mbps belirlendi.

Gine

Listemizin 8. sırasında ise Batı Afrika’dan Gine var. Genel olarak çok önemli maden kaynaklarına ve kahve çeşitliliğine sahip Gine, sahip olduğu çeşitliliği kullanamayan ülkelerden. Gine’nin sabit geniş bant puanı 9.33 Mbps.

Demokratik Kongo

Eski adıyla Zaire, yeni adıyla Demokratik Kongo, internet hızı en yavaş ülkelerden biri. Afrika’nın en büyük ikinci ülkesi olan Demokratik Kongo, 7.80 Mbps sabit geniş bant puanına sahip.

Sudan

Sudan internet konusunda ilginç atılımlara sahip bir ülke. Geçtiğimiz yıllarda ülkede yaşanan protestolar nedeniyle kesintiler yaşandı. Son olarak da hükümet, üniversite sınavlarında kopya çekilmemesi için bağlantılarını sabah saatlerinde kesme kararı aldı. Sudan’ın sabit geniş bant puanı 7.45 Mbps.

Cezayir

En yavaş bağlantı hızına sahip bir başka ülke de Kuzey Afrika’dan Cezayir. Kara kıtada Etiyopya ile birlikte kesinti yaşanan ülkeler arasında kendine yer bulan Cezayir, Speedtest’in raporunda da sonlarda yer alıyor. Ülkenin sabit geniş bant puanı 7.14 Mbps.

Küba

Dünyada Komünizm ile yönetilen birkaç ülkeden biri olan Küba’da halkın interneti kullanması kararı 2019 yılında alındı. Wi-Fi hizmetinin saat başına bir dolar olduğu Küba’nın sabit geniş bant puanı 6.24 Mbps.

Ekvator Ginesi

Afrika’nın en küçük ülkelerinden olan Ekvator Ginesi, internet hızı konusunda da oldukça gerilerde yer alıyor. Sahra Altı Afrika’sında yer alan ülkenin sabit geniş bant puanı 5.73 Mbps.

Yemen

İç karışıklıklarla boğuşan bir başka ülke de Yemen. Zengin petrol kaynaklarına ve bir o kadar zengin komşu ülkelere sahip Yemen’in sabit geniş bant puanı 4.84 Mbps olarak belirlendi.

Türkmenistan

Türkmenistan, Speedtest’in belirlemiş olduğu listenin en son sırasında yer alıyor. Hükümet tarafından sık sık kesinti yaşanılan internet fiyatlarında da geçtiğimiz yıllarda iyileştirmeye gidildi. Ancak bu bile ülkenin en yavaş internet hızına sahip olmasının önüne geçemedi. Türkmenistan’ın sabit geniş bant puanı 4.19 Mbps.

Öte yandan Türkiye, listede kendine orta sıralarda yer buldu. 35.16 Mbps hıza sahip olan Türkiye, bir sıra gerileyerek 180 ülke arasında 102. oldu.

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam