Reklam
    Reklam
    Teknoloji Haberleri

    Esnemek Yasak

    Uzun ve yorucu bir gün, bomboş şehirler arası bir yol, yavaş bir müzik ve direksiyon başında kapanmaya başlayan gözler. İşte hayatınıza son verebilecek ya da sizi sakat bırakabilecek bir kazanın meydana gelmesi için gerekli reçete.

    Peki ya arabanız uyumak üzere olduğunuzda sizi uyarabilseydi? Olur mu öyle şey demeyin. Teknolojinin elinden hiçbir sorun kurtulamaz.

    Reklam
    Reklam

    ABD’deki Vanderbilt Üniversitesi’ndeki araştırmacılar araç kullanırken esneyip esnemediğinizi kontrol edebilen bir kamera geliştirdiler. Sadece bir kamera ve aldığı görsel verileri işleyebilen bir yazılımdan oluşan sistem sürücünün yüz ifadelerini tarayarak, esnediği zaman uyarıyor.

    Sistemin esnemeyi, gülmek, konuşmak ve şarkı söylemek gibi eylemlerden ayırabiliyor. Ayrıca sistem bunu görüş açısı ve ışık seviyesi gibi etkenlerden etkilenmeden yapabiliyor.

    Reklam
    Reklam

    :: Hiç başınızdan bir trafik kazası geçti mi? Geçtiyse sebebi neydi?

     

     

    Henüz yorum yok İlk Yorumu Yaz
    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    Yorum Yaz

    SDN Network
    Mobil Versiyondan Çıkış Yap