Evde kaldığımız günlerde sıkılan ve oynayacak oyun bulamayanlar için tavsiye vermeye devam ediyoruz. Bu hafta sizler için en ilginç simülasyon oyunları bu listede bir araya geldi.
En ilginç simülasyon oyunları bir arada
Aslında bunların hepsi simülasyon oyunları olsa da, genel anlam bir şeyler inşa ettiğiniz açık dünya oyunları. Ancak açık dünya oyunları çok çeşitli.
Bu oyunları ise biraz daha Minecraft benzeri, mekanik yaratıcılığınızı gıdıklayan oyunlar olarak tabir etmek mümkün. İşte seçtiklerimiz:
Besiege
Orta Çağ teması son yıllarda oyunlarda çok kullanılmaya başlandı. Besiege, tema olarak Orta Çağ olsa da, biraz farklı bir mekaniğe sahip. Açık dünyalı oyunda, elinizdeki malzemelerle istediğiniz gibi Orta Çağ savaş makinaları tasarlayıp, kaleleri işgal edebilirsiniz.
Tabii ki burada bir parantez açalım. Besiege adı gibi sadece kuşatma makineleri üretilen bir simülasyon oyunu değil. Oyun size gemiden, uçaklara kadar birçok aracı üretme imkanı sunuyor.
En güzel tarafı ise, multiplayer modunda arkadaşlarınızla birlikte de bu oyunu oynayabilmeniz. Ayrıca başka oyuncuların tasarladığı savaş makinelerini de kullanmanız mümkün.
Aslında, oyun bir nevi çocukken elimizden düşmeyen lego benzeri oyuncaklar gibi. Elinize verilen farklı parçalarla istediğiniz tasarımları oluşturuyorsunuz. Bu oyunun tek sınırı hayal gücünüz desek abartmış olmayız.
Ancak burada oyunun fizik motorunun çok başarılı olduğunu hatırlatmak gerek. Tasarladığınız ve çok güçlü diye düşündüğünüz o koca savaş makineleri bir ok darbesiyle bile dağılabilir. O yüzden oyunda işinizi sağlama almanızı tavsiye ediyoruz.
Yani ürettiğiniz bu savaş makinelerinin mekaniğine çok dikkat etmeniz gerekiyor. Çok eğlenceli ve aynı zamanda kafa çalıştıran Besiege, Steam üzerinde 25 TL fiyat etiketine sahip. Oyun hakkında daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
Space Engineers
Sizde çocukken Astronot olmak isteyen ama şartlar müsait olmadığı için bilim kurguya saranlardan mısınız? İşte Space Engineers biraz da olsa içinizde ki çocuğa hitap eden ve en ilginç simülasyon oyunları listesinin en farklı üyesi diyebiliriz.
Aslında oyun dediğimize bakmayın, baya bildiğiniz bir Astronot gibi uzayda çalışıyor, yük kaldırıyor, indiriyor ve hamallık yapıyorsunuz. Bunun pek kulağa eğlenceli gelmediği ortada. Ancak o kadar da sıkıcı bir oyun değil.
Oyunda başka gezegenleri keşfetmek için gemiler inşa etmek, kaynaklar toplamak, arızaları gidermek ve tabii ki hayatta kalmak gibi önemli dertleriniz var. Burada da sağlamlık ve uzay şartlarına uyum çok önemli. Oyun hem sizi farklı dünyalara götürüyor hem de uzaya dair bilmediğiniz detayları istemeden öğreniyorsunuz.
Kafa yorucu ve aynı zamanda gerçekçi bir fizik motoru olan similasyon oyunu bir kere alıştığınız zaman pek kolay yakanızı bırakmıyor, bizden uyarması.
Steam sayfasında Space Engineers 32 TL fiyata sahip. Bu ilginç uzay oyunu hakkında daha fazla detaya buradan ulaşabilirsiniz.
Poly Bridge
Aslında Poly Bridge fikri çok eskiye dayanıyor. Bir zamanlar çok daha basit şekilde karşımıza çıkan bu köprü inşa oyunları, zamanla daha da kompleks hale gelmiş durumda.
Şimdilerde ikincisi için çalışmalar yapılan oyunda amacınız, adından da anlaşılacağı üzere köprü inşa etmek.
Kolay geçen ilk bölümlerde kendinizi usta bir mimar ya da inşaat mühendisi sanabilirsiniz. Ancak oyun kısa sürede havanızı alacak şekilde tasarlanmış.
Eğer, oyun oynarken sabredemiyor ve oyun mekaniğini anlamaya çalışmıyorsanız, bu oyun size göre olmayablir.
Çünkü bu basit gibi görünen köprü inşa etme oyununun, kendine has bir fizik motoru var. Evet bazı şeyler statik hesapları ile örtüşmüyor olabilir. Ancak bir süre sonra, köprüyü yaparken neyi atladığınızı anlayıp, kafanıza vurmak zorunda kalabilirsiniz.
Biraz saç baş yoldursa da, anlatırken bile eğlendiren bu oyun, eğlenceli vakit geçirmek için birebir. Steam sayfasında 18,50 fiyata satılan oyunu buradan daha detaylı inceleyebilirsiniz.
Dieselpunk Wars Prologue
Ücretsiz olarak sunulan, Kickstarter kampanyasıyla hayatımıza giren bu oyun, tam anlamıyla savaş makineleri ürettiğiniz ve savaştığınız bir oyun.
Bir süre sonra ücretli versiyonunun da ortaya çıkması beklenen oyun, hala geliştirme aşamasında diyebiliriz. O yüzden bu oyunu oynanırlık açısından çok da yargılamamak lazım.
Oyun dizelpunk bir dünyada geçiyor. Bu dünya genelde 1. ve 2. dünya savaşından esinlenmiş, benzinli brütal makinelerin kullanıldığı, kasvetli bir dünya diyebiliriz.
Ancak oyunda, makinelerin köşeli ve brütal yapıları dışında bu havayı hissetmek pek mümkün değil. Buna karşılık oyunun hakkını da yememek gerek.
Savaş simülasyonları çok başarılı olan oyunda, savaş makinesi üretmek için 140’tan fazla element sunuluyor. Tek yapmanız ise bu elementleri doğru bir şekilde bir araya getirmek.
Karşınızda, savaş makinelerinizin gözünün yaşına dahi bakmayan bir yapay zeka bulunuyor. Yaptığınız tasarım hataları, güçlü yapmak için manevradan verdiğiniz ödünler, savaşta yok olmanıza neden olabilir.
Şu an için online modu olmasa da, oyunun tam versiyonunda bu tür bir güncelleme alması muhtemel. Bu arada bu hazırlanan versiyonun ücretli olup olmayacağı da henüz belli değil. Dieselpunk Wars Prologue oyununu Steam sayfasından daha detaylı inceleyebilirsiniz.
Scrap Mechanic
Gelin, en ilginç simülasyon oyunları listesinin en nadide oyununa daha yakından bakalım. Tam anlamıyla bir açık dünya oyunu diyebileceğimiz, Scrap Mechanic yine bir şeyler inşa ettiğiniz ve eğlenceli grafikleri bir oyun.
Biraz Minecraft benzeri olan oyun, henüz erken erişim döneminde ve tabii ki bazı hataları var. Buna karşın oyunun ilgi çekici bir mekaniği. Tam da zaman geçirmelik olan bu oyunların ortak özelliği de mekanik ve motor becerilerinize odaklanıyor olmaları.
Öncelikle karşımızda hikayesi olan bir mühendislik temelli açık dünya oyunu var. Bir tam otomatik tarım gezegenine bakım teknisyeni olarak gidiyorsunuz. Gezegene inerken geminiz bozuluyor ve bu tarım gezegeninde mahsur kalıyorsunuz.
Ve geldiğiniz bu gezegende robotların pek de normal çalışmadığınız görüyorsunuz. Normal görevlerini yapmayan ve insanlara saldıran bu robotlara karşı, teknik becerilerinizi kullanmanız gerekiyor. Etrafta bulduğunuz parçalarla makineler üretmeniz hatta evler yapmanız mümkün.
Oyunda 100’den fazla parçayı kullanarak cihazlar üretiyor ve hoşunuza gitmeyen, işe yaramayan, yanlış tasarımlı olanları çekicinizle parçalayabiliyorsunuz. Doğrusu bu parçalamanın verdiği his bile Scrap Mechanic oynamanıza neden olabilir.
Oyun kısa bir süre sonra 7 Mayıs tarihinde Survival modunu devreye sokacak. Bu modda bu uçsuz bucaksız olan dünyada arkadaşlarınızla birlikte hayatta kalmaya çalışıyorsunuz. Oyunun Steam fiyatı şu an için 31 TL. Oyun hakkında daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
Evde oynanabilecek oyun serimizi nasıl buluyorsunuz? Siz de oyun önerilerinizi yorumlara bırakabilirsiniz.
{{user}} {{datetime}}
{{text}}