Havacılık

    Tarihte bir ilk: F-35 savaş uçağı düştü!

    ABD'deki Beaufort Hava Üssü'nden kalkan bir F-35 savaş uçağı düştü. Pilot uçaktan atlamayı başarırken bu kaza F-35 tarihinde bir ilk oldu!
    Tarihte bir ilk: F-35 savaş uçağı düştü!

    F-35 savaş uçağı son dönemde Türkiye ile ABD arasında yaşanan kriz nedeniyle sıkça gündemimize gelirken, ABD’den üzücü bir haber geldi. F-35 savaş uçağının ABD’de düşmesi ile bu olay bugüne kadarki ilk F-35 kazası olarak tarihe geçti.

    ABD Deniz Piyade Kolordusu’na ait olan ve Güney Carolina eyaletinde bulunan Beaufort Hava Üssü’nden kalkan bir F-35B tipi beşinci nesil savaş uçağı ile üsse 8 kilometre mesafede bağlantının kesildiği ve uçağın düştüğü belirtildi.

    İlk kez bir F-35 savaş uçağı düştü!

    Pilotun uçaktan atlamayı başardığı ve doktorun müdahale ettiği açıklanırken, sağlık durumu hakkında detaylı bilgi verilmedi. Benzer bir olay 2016 yılı Ekim ayında yaşanmış, aynı yerden havalanan F-35B’nin motorunda yangın çıkmıştı.

    O olayda pilot zorunlu iniş yaparak düşmekten son anda kurtulmuştu. Geçtiğimiz Ağustos ayında ise yine ABD’ye ait F-35 A Lightning II savaş uçağı, Eglin Hava Kuvvetleri Üssü’ne acil iniş yaptıktan sonra uçağın ön dikmesi çökmüştü.

    Kısacası daha önce F-35 ile ilgili birçok sorun ve kaza ile karşı karşıya kalındı. Ancak, yaşanılan bu olayda ilk defa bir F-35 savaş uçağı düşerek tarihe geçti.

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    11 Yorum

    1. Teknoloji Dostu

      Makine sonuçta ..

    2. Anonim

      Kul yapısı illa ariza yapacak..

    3. Teknoloji Dostu

      Bu uçaklar bana hic güven vermiyor. F-22 alalım vermiyorlarsa su-57 alalım. F,-35 ler çakma….

    4. Teknoloji Dostu

      F22 raptor neyimize yetemiyorki F18 hornet falan

    5. Teknoloji Dostu

      Insallah hepsinde arza olurda hic ucmaZlar su-57 aliriz yada kendi ucaklarimizi ayni sinifta hatda daha iyi yapariz bizim hizlanmamiz lazim
      Cünkü yetişme imkanimiz var

    6. Teknoloji Dostu

      O işler öyle olmuyor usta.

    7. Teknoloji Dostu

      F22 satilmiyor beyler az mal mal yazmayın . F35 motoru cok güçlü fakat av 8 harrier adlı ucaktada aynı sistem var. Burada suc sistemi ve motoru üreten ülkede. Su serisi hem çok büyük mig serisde oyle en iyisi tf-x hızlandırmak.
      Atak helikopterin %70 i yerli

    8. Teknoloji Dostu

      Kendi uçağımızı yapalım, elin yaptığı uçağa mahkum oluyorsun, ulan 1999 yılında prototipi yapılan F-35’in, 2002’de dahil olduk, 2002’de tuğla koyarak başlasak uçak yapmaya 16-17 senede bu uçağın 3’cü gelişmiş versiyonunu yapardık.

    9. Teknoloji Dostu

      Bilip bilmeden yorum yapmayin abd f22 yi kimseye satmadi ve f22 ile f35 arasinda fark var f22 avci ucagi f35 bombardiman ucagi ve savas ucagi yapmak o kadar kolay degil

    10. Teknoloji Dostu

      F22 raptor diyen arkadaş, yakıtının fiyatından haberin varmı acaba

    11. Anonim

      yorumlara bakıyorum da gülüyorum sadece. Dünyanın en iyi savaş uçağını minimum bilgisi ile kötüleyen ve lanetleyen var.

    Diğer yorumları gör (10) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    SDN Network
    Exit mobile version