Facebook da Kapatılabilir!
Ülkemizde Twitter‘ın erişime engellenmesinden sonra, bugün de yüklenen “ses kayıtlarından” sonra YouTube‘a da erişim engeli gelmişti.

Ülkemizde Twitter‘ın erişime engellenmesinden sonra, bugün de yüklenen “ses kayıtlarından” sonra YouTube‘a da erişim engeli gelmişti. Mevcut videoların silinmesinin talep edilmesinin yerine direk erişimi engelleyen TİB‘in çok yakında popüler sosyal ağ Facebook’u da engelleyeceği iddia ediliyor.
Facebook’a da erişim yasağı gelebilir
Star TV Ana Haber bülteninde yer alan habere göre; Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı, Facebook‘u da engelleme gibi bir düzenlemede bulunuldu. Eğer bu haber doğru çıkarsa bu gece saatlerinde Twitter ve YouTube’un ardından Facebook da erişime engellenmiş olacak.

Alınan kararlar yanlış!
Bu kararların çok yanlış olduğunu, sakıncalı veya tehdit unsuru oluşturan videoların silinmesi yerine direk sosyal medya ile iletişimin kesilmesinin sağlıksız olduğunu tekrar tekrar belirtelim. Umarız TİB bu engelleme kararlarından bir an önce vazgeçer ve sosyal medya platformları DNS ve VPN kullanmadan erişime açılır.
Haberde hata mı var?Bize bildirin
Senin fikrin ne?
Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?
Yorumlar (107)
@Turab Garip ne demek kardeşim ya.Her zaman, sen iste yeter ki Benim öyle yeteneklerim vardır,sana cevap olarak yazdığım paragraflarda cevabı göremedin.Ne yapayım,kitap yazıp adresine mi postalayayım.Normal olarak ben de vazgeçtim davamdan,haklısın deyip tartışmayı bitirdim.Ama sen daha bir metre yol alamadan aynı lafları farklı cümlelerle yoruma yazıyorsun,bende laf olsun niyetine öyle konu dışı mesajlar atıyorum işte Twitterla Facebookun farkını hala anlamamışsın,ikisini aynı kefeye koymuşsun.Üstüne üstlük aynı kefeyi bırak,Facebook u daha da indirmişsin.Yani tanınmış kişilerin Twitter ile Facebook aktivite durumlarını da bilmiyorsun öyleyse ? Biz işimizi yaparız.Hani reklamda diyor ya icraat diye,tam ondan bahsediyorum. Şu zamanlarda film izlemeyi bıraktım,ama sana birkaç sene önce izlediğim bir filmin kesitini sunayım. "Şurası bir gerçek ki bu dünyada iki tür insan var.Birincisi konuşan tür,ikincisi yapan tür.Birinci grup sadece konuşur,tek yaptıkları da budur.Yapanlar ise konuşmak yerine yaparlar,yaparken bizi de değiştirirler.Geri kalanlar ise kahve dedikodusundan başka bir şey değildir." Konuşmaya devam et.Gerçekte alamadığın hevesi burada almaya çalış.Benim niyetim ben haklıyım demek değil,ben zaten haklı olduğumu biliyorum.Tek niyetim haklı bildiğime başkalarını da çağırmak,ama görüyorum ki sende tam tersi milleti ateşe sürüklemeye çalışıyorsun kelime oyunlarıyla.Ben senden ümidimi kestim,sana bir şey anlatmaya vaktim de yok niyetim de yok. Oldu mu ? Aldın mı cevabını ? Rahatladın mı ? Kusura bakma,gene cevap verememişimdir ben,gene konuyu saptırmışımdır.Olur böyle şeyler,herkes on lisans bitiremedi maalesef.Sana iyi forumlar Yağmur yağıyor burada,ne güzel değil mi,git biraz açık havada dolaş,bu dünya siyasetten ibaret değil.Güzellikleri de tatmak lazım..
i7_core Nickli Üyeden Alıntı Sende aynı takımdansın yani.Biri gelir kelimeleri ağzımızdan alır,diğeri konuşma hakkımızı verir.Allah razı olsun.İzin verdiğinde söyle de konuşayım... Abi dayağı kendi atıp da dayak yemiş gibi mazlum edebiyatını sizden daha iyi yapanı görmedik. Yasağı kendileri yapıyorlar, ama konuşma hakkı elinden alınanlar da onlar? Bu şekilde şahsileştirmek istemiyorum ama işittiğim hakaretin haddi hesabı yok, "senin tahsilin ne" diye kibirli yaklaşımlara maruz kalıyorum, tahsilden bahsedince "ne övünüyorsun, eşek yükü onlar" diye alaya maruz kalıyorum, sorularımın hiçbirine cevap verme cesareti gösterilmiyor, ancak "yav he he" şeklinde boş ve çocukça yanıtlar alıyorum, tartışmalara müdahil olmayıp, pislikler ortaya çıkınca susup böyle vur kaç mahiyetinde ortaya bir kelime atılıp kaçılıyor.. Sonra da "konuşma hakkımız elimizden alınır" diye mazlum edebiyatı yapılıyor. Anlatayım; ben Ahbari'nin yaptığı gibi senin konuşma hakkın yok demedim. Önceki mesajımı okumadığın için komik duruma düşmüşsün demek istedim. Önceki mesajımda "Twitter'ın bu gerekçelerle kapatılması haksa, Facebook'un zaten ondan da önce kapatılması gerekirdi" dedim; ama sen hiçbir şey okumadığın için kendini komik duruma düşürmüş oldun. Çünkü konunun başını konuşmuyorsun, ortasını konuşmuyorsun, hiçbir şeyi açıklayamıyorsun, en sonda gelip alakasız bir yorum yapıp gidiyorsun. Böylece demek istediğim şudur, konu hakkında soruları cevapsız bırakıp, hiçbir şey konuşamayıp da rastgele bir yerde dalıp bir cümle söyleyip kaçamazsın. Sense bunu "konuşmaya bile hakkımız yok" gibi alakasız bir şekilde yorumlamayı tercih ediyorsun. Ve hala da konu hakkında konuşmadan tartışmaya devam etmeyi başarabiliyorsun, tebriğe değer.
Sende aynı takımdansın yani.Biri gelir kelimeleri ağzımızdan alır,diğeri konuşma hakkımızı verir.Allah razı olsun.İzin verdiğinde söyle de konuşayım...
Burası "sosyal paylaşım" sitelerinin defalarca yasaklandığı ülke. Seni mi kıracağız, Twitter olsun, zira bire bir aynı durum oldu, olmaya devam ediyor. O yüzden Facebook da Twitter gibi, YouTube gibi kapandığında sizi bu konuya tekrar bekleriz. Zaten "kapanmamasına şaşırmak gerekir" başlıklı mesajımı da okuyup bir cevabın olsaydı, o zaman daha bir hakkın olurdu konuşmaya.
Oo hepten kafa gitmiş.Face açık gibi sanki,orası hangi ülke ?
Normalde bir adamı öldürdüğün zaman sana bir ülkede idam cezası verilir, bir ülkede müebbet vs. Sana sorarlar, neden bu cezayı aldın; cevabını verirsin, "cinayet işledim". Şimdi Facebook yasaklandı. Yasaklanmasını destekleyen partizanlara soruluyor; neden kapatıldı? Cevaplar şöyle: 1- Vergisini ödesin kardeşim, vergi ödemiyor! 2- Ne vergisi ya arkadaş, ondan değil ülkenin gizli bilgileri yayınlandığı için yasaklandı! 3- Ne alaka ya, zaten türlü yollarla girilebiliyor; esas tavır koymak için yasakladık! 4- Tavır koyduk da bizi takmadı, biz ona maddi zarar vermek için kapattık. Türkiye'den girilmeyince bilmem şu kadar zarar etti. 5- Başbakana hakaret ediyorlar, tabii ki yasaklanacak! Yani ortada hiç net bir bilgi yok. Kendi aralarında bile anlaşamıyor, kendi aralarında bile birbirlerine laf atıyorlar. Sonra diyorsun ki hah resmi açıklama geldi, şimdi anlaşılır neden kapatıldığı; okuyorsun.. Yusyuvarlak ifadelerle, kem küm kem.. Eğer ortada "gerçek bir sebep" olsaydı, herkes bu sebebin ne olduğunu bilmez miydi? Ortada bir sebep olmadığı için, herkes kendince bahane bulmaya çalışıyor neden kapatıldığına dair. Halbuki örnekte söylediğim gibi, adam cinayet işlemişse, aldığı cezayı tartışmazdık ki; herkes bilirdi bu cezayı niye aldığını. Ama tartışıyorsak, kimse bilmiyor, herkes kendine göre yorum yapıyor demektir. Tek başına bu durum bile partinin telaş içinde olduğunu, ne yapacağını bilmez bir durumda sağa sola sataştığını ispat etmeye yeter.
Bu foruma acilen "fehmi koru" rütbesi eklenmesi lazim.
@mr_rain sağolsun konunun çok yakından takipçisi. "Bu proje artık bitti" demek, projenin kabul edilmesi demek değil midir? Ne ilginçsiniz gerçekten. Yani "biz Amerika'nın hesabına çalışıyorduk, artık proje rafa kalktı". Özür kabahatten büyük.. Hani dese ki "biz niye Amerika'nın ortadoğuyu şekillendirmesine maşa oluyoruz, niye İsrail'in projesinin uygulayalım; bunu fark ettik ve bıraktık" dese, iyi kıvırdı diyeceğim. Lakin öyle de demiyor, buraya koyduğun videoda olayı itiraf ediyor, proje dağılmış, o yüzden devam edememiş. Yani proje devam etseymiş, Diyarbakır yine yıldız(!) olmaya aday bu İsrail projesinde projede. Ama kahretsin ki proje bitmiş işte, ne yaparsın kısmet.. Çok ciddi söylüyorum, gerçek olduğunuza inanmak bana zor geliyor. Adam alenen ben İsrail'in projesi için çalışıyorum dedi. Üstünden yıllar geçti, bu eleştirilere verdiği cevaba bak; evet çalışıyorduk da olmadı, proje bitti. Ah keşke İsrail başka bir proje daha yapsa yazık üzüldüm şimdi, proje bitmiş.. Abi ne olursunuz biraz olsun düşünmüyor musunuz siz? Gerçi kime diyorum ki; müslümanlar(!) bile "sıra Lübnan'a, İran'a gelecek" diyor.. İsrail'in projelerini direkt müslümanlar sahiplenmiş artık; İsrail'e ne gerek var, düşman olarak biz bize yeteriz. Halbuki bak @ByEGT, buraya koyduğun karikatür ne kadar anlamlı.. Her kimin zoruna giderse gitsin, Facebook'un, YouTube'un apar topar kapatılması, büyük bir telaşın göstergesidir, başka bir şey değil. Üstelik "ne farkı var her türlü yolla zaten giriliyor" diyen arkadaşların da yasakları "ülkenin gizli görüşmeleri yayınlanıyor" diye desteklemesi de bir acayip değil mi? Esasında kendi cevabını kendi veriyor; madem ki "ne fark eder", madem ki "türlü yollarla zaten girilebiliyor", öyleyse yasaklamanın mantığı nedir?
Haçlılar savaşla yenemedi ama insanları bir birine düşürerek yenecek az kaldı inşallah kapanır face'de
Turab Garip Nickli Üyeden Alıntı … Alıntı yaptığın kısmı görünce Gezici damarın kabarıp cevap vermişsin. Öncelikle şöyle bir açıklama yapmış RTE: http://www.youtube.com/watch?v=T-tvz2S3rEc 2. olarak tamamını dinlemeni tavsiye etmemle birlikte asıl alıntıladığım kısım 3.30: http://www.youtube.com/watch?v=kf0t2Kh3Shg#t=210 http://islamihaykiris.com/wp-content...klar%C4%B1.jpg >