Okunma

Facebook Fotoğraflarınızı Siliyor


12 Haziran 2016 Pazar 05:00
Facebook Fotoğraflarınızı Siliyor

Dünya genelinde 1.59 milyar kullanıcı ile en çok kullanıcıya sahip sosyal medya platformu konumundaki Facebook’un kullanıcıların varlığından bile haberdar olmadıkları eski grup fotoğraflarını siliyor.

Facebook fotoğrafları siliyor

Facebook 2012 yılında “telefondan senkronize” adı altında bir özellikle, kullanıcıların profillerinde fotoğraflarını gizlemeleri seçeneğini sunmuştu.

Facebook ayrıca, söz konusu gizli fotoğrafları ileri ki bir tarihte tekrar yüklemeniz için size bir bildirim gönderiminde bulunmuştu.

Facebook şimdiki süreçte ise kullanıcılara bildirim gönderilmesine rağmen siteye geri bildirim göndermeyen kullanıcıların profillerinde gizli kalmış fotoğrafları silme yoluna gidiyor.

16-06/12/facebook-1200x600.png

Facebook’un söz konusu işlemi 7 Temmuz 2016 tarihine kadar gerçekleştirmesi bekleniyor.

The Independent’da yer alan habere göre şirketin, bu tip bir karar almasındaki en büyük etkenin 2015 yılının Haziran ayında başlatılan “Anlar” adı altındaki özellik olarak gözüküyor.

Nitekim Facebook’un bu özelliği, kullanıcıların eski fotoğraflarını senkronize etmelerine gerek duymadan, otomatik olarak eski fotoğrafları düzenlemesine olanak tanıyordu.

“Anlar” özelliği, kullanıcıların eski fotoğraflarının gününe uygun olarak Facebook üzerinden tekrar paylaşma seçeneği sunuyordu.

Şimdi ise kullanıcılar, “Moments(Anlar)” adlı uygulamayı indirerek, Facebook’un bu özelliğini kullanabilecekler. Facebook “Anlar” çözümünü bu uygulama ile sunacak.

16-06/12/s-5b154e9d7b105b94ffa4472510bb36f392c34ec7.jpg

Facebook’un söz konusu fotoğrafları sileceğine dair kullanıcılara herhangi bir bildirim gönderip göndermeyeceği merak konusu.

Facebook, 7 Temmuz 2016 tarihine kadar söz konusu fotoğrafları silmiş olacak.

:: Facebook’un eski fotoğraflara yönelik olarak tercih ettiği işlem hakkında ne düşünüyorsunuz?




yazarAta Ateş

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nde okuyan Ata; teknoloji, müzik, film ve popüler kültür yazılarıyla SDN’de kariyerine devam ediyor.
Yazarın diğer haberlerine ulaşmak için tıklayın.

Yeni ! ShiftDelete.Net ya da SDN Forum hesabınız ile yorum yaparak yorumlarınızın rumuzunuz ile yayınlanmasını sağlayabilirsiniz. Giriş için tıklayın.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

5 yorum - “Facebook Fotoğraflarınızı Siliyor”

  1. SDN Okuru dedi ki:

    oh be!

  2. SDN Okuru dedi ki:

    silmesin ben o resimleri konmak için çok uğraştım. ne karışır benim resimlerim .ne karışır silemez işte o kadar

  3. SDN Okuru dedi ki:

    Facebookun eski fotoğrafları silmesini çok olumlu buldum ve memnunluk duydum.

  4. SDN Okuru dedi ki:

    Bildirim geldi. 100 tane fotoğrafım varmış. Ne ara senk. oldu bilmiyorum..

  5. SDN Okuru dedi ki:

    Bana mail yoluyla ulaşıp gizli fotoğraflarımın silineceğini, anlar uygulamasına 7 temmuza kadar giriş yaparsam silinmeyeceğini bildirdiler.

" Facebook Fotoğraflarınızı Siliyor konulu haberimizde ShiftDelete.Net olarak sizlere Facebook Fotoğraflarınızı Siliyor ile ilgili son gelişmeleri aktarmak istedik. Hemen yukarıda Facebook Fotoğraflarınızı Siliyor ile ilgili yorum ve görüşleri inceleyerek sizlerde yorum bırakabilirsiniz. "