Reklam

Facebook yapay zeka programını iptal etti!

20
Reklam

Geçtiğimiz hafta Elon Musk’ın Mark Zuckerberg’ün yapay zeka konusunda bilgisinin kıt olduğunu açıklamasının ardından yaşananlar oldukça ilginç. Zira Facebook’un üzerinde uzun süredir çalıştığı bir yapay zeka programı tamamen kapatıldı.

Elon Musk, Mark Zuckerberg’ü aşağıladı!

İngilizce yeterli değil!

Kapatılma sebebi ise işi oldukça ilginç bir hale getiren unsur oldu. Çünkü yapay zeka programı geçtiğimiz hafta kendi dilini icat etti ve İngilizce’nin iletişim kurmak için yeteri kadar efektif olmadığını belirtti.

17-08/01/yapay-zeka-artificial-intelligence-ai-sdn-shiftdelete.jpg

Reklam

Bunun ardından da kendi ürettiği kod kelimelerle iletişim kurmaya başladığı anda programın başında yer alan kişilerin aldığı kararla program tamamen iptal edildi ve yapay zeka çevrimdışı hale getirildi.

Teknoloji dünyasının en önemli isimlerinden Steve Wozniak, Elon Musk, Bill Gates ve yaptığı çalışmalarla insanlığı gerçek anlamda aydınlatan Stephen Hawking’in yapay zeka programlarına çok dikkatli yaklaşılması gerektiğini düşündüğü biliniyor.

Bu konuda aksini iddia eden tek kişi Mark Zuckerberg’dü ama yaşanan son olayların ışığında kararını değiştirmiş olabilir.

:: Yapay zeka programları sizce ne kadar tehlikeli olabilir?

20 Yorum

  1. kesin Türkçe kelimeler buldu ve onları kullanmaya başladı. İngilizcenin kabile dili olduğunu yapay zeka bile anlamış ama içimizdeki İngilizler hala anlayamayadi.

  2. Kapak! Büyük lokma ye büyük laf etme demişler. Daha düne kadar "onlomoyorum nodon yopoy zokoyo korsolor" diyordun. Demek ki neymiş? Yapay zeka ciddi işmiş öyle 2 foto 2 info ile sosyal ağ yaratmaya benzemiyormuş. Elon Musk 1 Mark zirtapozu 0.

  3. Elon Musk'ın haklı olduğu kanıtlandı. Bıraksalar neler olurdu acaba 🙂 Yapay zekanın şakası olmaz. İnsanın biyolojik gelişimine yönelmek daha mantıklı.

  4. uçmuş gibi olmayayım da,projede görev yapmış bir çalışan evinin garajında gizli gizli çalışmalarına devam ediyomuş falan filan.hani filmlerdeki gibi

  5. Gene kıt beyinli arkadaşlar iki satırlık yazıyla komplo teorileri üretiyorlar. Eskiden kahvehanelerde toplanırdı bu güruh şimdi nette. Yapay zekaya yorum yapmak için önce zekanız olması lazım

  6. Yapay zekaya tapan arkadaşlar çıkmışlar yine sahaya. Abartın bakalım nereye kadar şişireceksiniz bu meseleyi.

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version