İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. İnternet

Facebook’tan 1 Milyar Dolar Kar

5 milyar dolarlık halka arz girişimi açıklandığı andan itibaren Facebook ile ilgili yeni rakamlar da yayınlanmaya devam ediyor. Halka arz sürecinde bilgilerini açıklamaya devam eden Facebook’un, geçtiğimiz yıl elde ettiği kar da açıklandı.

Erdem Yaşar

okunma

Facebook’tan 1 Milyar Dolar Kar

5 milyar dolarlık halka arz girişimi açıklandığı andan itibaren Facebook ile ilgili yeni rakamlar da yayınlanmaya devam ediyor. Halka arz sürecinde bilgilerini açıklamaya devam eden Facebook’un, geçtiğimiz yıl elde ettiği kar da açıklandı.

Reklamlardan yeterince para kazanamadığı tartışılan Facebook, bu sorunu da atlatıyor gibi görünüyor. 2011 yılında 1 milyar dolar kar ettiklerini açıklayan Facebook’un kurucusunun önümüzdeki yıldan itibaren alacağı yıllık maaşın ise bu karın milyarda biri, yani 1 dolar olduğu haberini okurlarımızla paylaşmıştık.

Sitenin önceki yıllardaki kar durumuna bakacak olursak 2009 yılında 229 milyon dolar olan Facebook’un karı 2010 yılında büyük bir artış göstererek 606 milyon dolara çıkmıştı.

ABD’deki toplam sayfa gösterimlerinin %20’sini yapan ve 845 milyon kullanıcısı ile açık ara dünyanın en büyük sosyal ağı olan Facebook, şimdilik rakipsiz gibi görünüyor.

5 milyar dolarlık halka arz sonrasında 75 milyar dolar ile 100 milyar dolar arasında bir değere sahip olması beklenen Facebook ile ilgili açıklanan bir diğer ilginç bilgi ise Facebook’ta bulunan fotoğraf ve videoların 100 petabyte’ı (100 milyon GB) aşmış olması.

:: Facebook sizce 2012’de ne kadar kar edecek?

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar (4)

-Beneficence-

Taktire şayan bir kar olmuş açıkçası

alpay29

bizden kimseler ortak değilmiy miş....

acer

Yeni milyonerler doğacak. Facebook para kazandırır.

HapS

bunlar halk'a arzdan önceki reklam kokan hareketler

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.