Reklam
    Reklam
    Teknoloji Haberleri

    Facebook’tan Etiket Özrü

    Çok sayıda fotoğrafın siteye hızlıca yüklenebilmesi için gerekli optimizasyonu yapan Facebook yazılımcıları, yüklenen fotoğraflarda bulunan kişilerin etiketlenmesi işini de kullanıcıların üzerinden almaya çalıştılar.

    Bu amaçla geliştirilen yüz algılama fonksiyonu ile otomatik etiketleme özelliği gerçekten bazı kullanıcıların işine yarasa da yanlış etiketlemeler ve daha da önemlisi etiketlenen kişinin onayının alınmadan otomatik olarak etiketleniyor olması kullanıcılardan tepki aldı.

    Reklam
    Reklam

    Hatalı etiketleri tek tek silmek zorunda kalan kullanıcılar aynı zamanda etiketlenmek istemedikleri çok sayıda fotoğrafın başkaları tarafından yüklenmesi sonucu Facebook’a şikâyette bulunmaya başladılar.

    Önce ABD’de yaşayan Facebook kullanıcılarına açılan bu özellikle bir süre önce Türk kullanıcılar için de aktif hale gelmiş ve açıkçası pek de hoş karşılanmamıştı.

    Reklam
    Reklam

    Bu fonksiyonun yarattığı hoşnutsuzluk giderek artınca Facebook yöneticileri de özür dileme kzorunda kaldılar.

    :: Otomatik etiketlemeden siz de şikayetçi misiniz?

     

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    2 Yorum

    1. mylife.eg

      Evet gereksiz bence.

    2. SDN Okuru

      yüz tanıma teknolojisini geliştirip, alan testi yapıyorlar. böylece yazılımda bulunan hatalar ortaya çıkacak ve daha da kolay tanınmanızı sağlayacak. fbi cia gibi güçler de isminizi yazıp nerede olduğunuzu şıp diye bulacak. belki kendi bilgisayarınızın webcami bile sizi ele verecek.

    Diğer yorumları gör (1) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap