İçeriğe geç
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Sinema Dizi Akıllı Ev Motosiklet Mikromobilite Kripto Para Sağlık Teknolojileri Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. İnternet

Filesonic Kendini Kapattı

ABD’de internetten yapılan paylaşımları engellemek için çıkarılmaya çalışılan SOPA ve PIPA yasaları henüz kanunlaşmadan etkisini göstermeye başladı. Servis sağlayıcılara geniş yetkiler veren yasa, ABD toprakları dışındaki sitelerin bile kapatılabilmesini öngörüyor.

Özgür Çetin

okunma

Filesonic Kendini Kapattı

ABD’de internetten yapılan paylaşımları engellemek için çıkarılmaya çalışılan SOPA ve PIPA yasaları henüz kanunlaşmadan etkisini göstermeye başladı. Servis sağlayıcılara geniş yetkiler veren yasa, ABD toprakları dışındaki sitelerin bile kapatılabilmesini öngörüyor.

İnternet kullanıcıları arasında büyük tepkiye sebep olan tasarılar henüz yasalaşmasa ve görüşmeleri ileri bir tarihe ertelenmiş olsa da etkileri görülmeye başladı. 20 Ocak’ta FBI tarafından baskına uğraşan Megaupload sitesi korsan paylaşım yüzünden kapatılmış ve sahibi göz altına alınmıştı. 

Sebebi net olarak açıklanmasa da Filesonic.com isimli dosyal paylaşım sitesi kendini kapattı ve artık dosya paylaşımı yapmayacağını açıkladı. Şirket ana sayfasına, ‘Bütün dosya paylaşım özellikleri iptal edilmiştir. Yanlızca kişisel olarak paylaştığınız dosyalarınızı yükleyebilir ve alabilirsiniz’ cümlesini yazdı.

SOPA ve PIPA henüz yasalaşmasa da Megaupload‘un başına gelenlerin diğer paylaşım sitelerini de etkilediği açıkça görülüyor. Filesonic gibi siteleri benzer hizmet veren diğerlerinin de takip etmesi bekleniyor.

:: Korsan paylaşımın bu şekilde engellenebileceğini düşünüyor musunuz?

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar (42)

SDN Okuru

bu satılan sc dvd lere rant sağlayacak. birçok kişi haksız kazanç sağlayacak. korsana karşı gelmek istiyorlarsa dünyayı havaya uçursunlar kısa yolu budur.

SDN Okuru

filesonic kendisi kapandı biliyorsunuz arkadaşlar megaupload gibi kapandı

SDN Okuru

Peki Bİzim premium üyeliğimiz vardı karşılığında ücret ödedek. BU sorunu nasıl gidereceğiz??

SDN Okuru

Hiç bir Şekilde Engellenemez. Korsan Paylaşımlar. İnternet Siteleri üzerinden yasaklansada limewire çalışma sistemi gibi programlardan gene yayılmaya devam edicektir. Bunun Önünü kesemezler.

SDN Okuru

torrent tarzı programlara teşvik var sanırım.. o tarz bi tek el promram sitesi oluşturup paralı sisteme geçirebilirler kanımca..

SDN Okuru

Torrentte herşeyi bulabileceğin tek adres: Btjunkie üstelik üyelik ve ratio derdi yok. Ayrıyeten thepiratebay, isohunt ve rarbg (biraz adult içerikli ve dns değişimi istiyor) Birde davetiye bulabilirsen yabancı olarak Torrentday yerli olarakta Leechturk önerebileceğim siteler arasında.

SDN Okuru

Dün 27 gün kulandığım filesonic üyeliğim için paypal dan şikayet edip 9 dolarımı geri aldım ;)

SDN Okuru

yahu ben 21 inde yeni account actım ve talihsizlik bu olay yasandı . para yı geri almaya calısıyorum ama bakalım zorlamalarım nereye kadar olacak . bu konuda tecrübesi olan var mı ? paypal üzerinden almıştım paypal da kargo türü olmadığı için bizim yapacağımız bişi yok diyor ?????

SDN Okuru

beyler kimse USENET nedir bilmiyor mu burada? Ne uğraşıp durursunuz uyduruk torrentlerle, sadece kendi karını düşünen sharing pazarlamacılarıyla? USENET varken sharing ÖLMEZ!

SDN Okuru

birzamanlar hotfile den birarbeydebenyemiştim ama arkadaşlar iş file sonic hotfile yad upload yadavb.. meselesi değil.artık mesele telifhakkı meselesi ve iştah kabartan büyükbir pazar. Bupazarda kimin nepay koparacağı ilerleyen zaman da belli olacak.. Korsan olmalımı dersek eğer korsan olmassa bizde olamayıs öle herşeye para verecekkadar zengin olsadık herşeyi lisans lıkullanırdık zaten.am artık internet eskisi kadar zevkli olmayacak yada ucuz?

Daha fazla yorum (32 yorum daha)

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.