Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

Filmdi gerçek oldu: Hologram yoluyla bir insan uzaya ışınlandı

Ana sayfa / Popüler Bilim

Geçen ekim ayında NASA, uzay için yeni bir teknoloji türü deneyerek sanal toplantıları zirveye taşıdı: “Holoported“. Birçok kişinin aşina olmadığı bu terim aslında “hologram” ya da “ışınlanma” olarak da biliniyor.

Daha çok dizi ve filmlerde karşımıza çıkan bu teknoloji, gerçek olmaya adım adım yaklaşıyor. Geliştirilen bu teknoloji sayesinde ajans, uçuş cerrahı Dr. Josef Schmid‘i ışınlamayı başardı. NASA (ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi), bu başarıyı yakın zamanda duyurdu ve olayın arka planını paylaştı.

NASA’nın yeni Ay roketi sınıfta kaldı: Testler başarısız!

Bir süredir devam devam eden NASA Ay roketi testleri, NASA'nı aldığı kararla geçici olarak geri çekildi. İşte detaylar!

Reklam
Reklam

Hologram teknolojisi, gelecekteki görevlerde kullanılabilir

Yolculukta Dr. Josef Schmid’in yanında ‘holoport’ etmek için ekipmanın üretimine yardımcı olan AEXA Aerospace CEO‘su Fernando De La Pena Llaca ve ekibi vardı. Birlikte, astronotların doğrudan iletişim kurabildiği ve bir uzay gemisine binmeyen ilk insan oldular.

Microsoft Hololens Kinect kamerası ve Aexa Avrupa Uzay Ajansı (ESA) astronotu Thomas Pesquet’in özel yazılıma sahip kişisel bilgisayarı kullanılarak, Schmid ve De La Pena’nın canlı görüntüleriyle çift yönlü bir sohbet gerçekleşti. Sohbet boyunca hem görüntülü hem de sesli bir iletişim oldu. Dr. Schmid bu başarıyla ilgili şu açıklamaları yaptı.

Bu, çok uzak mesafelerde insan iletişiminin tamamen yeni bir yoludur. Ayrıca, insan varlığımızın gezegenin dışına seyahat edebileceği yeni bir insan keşfi şeklidir. Fiziksel bedenimiz orada değil ama insan varlığımız kesinlikle orada.

NASA, gelecekteki görevlerde daha geniş kullanımın öncüsü olarak bu yeni iletişim biçimini gösteriyor ve şunları ekliyor: “Bunu özel tıbbi konferanslarımız, özel psikiyatrik konferanslarımız, özel aile konferanslarımız için ve VIP’leri uzay istasyonuna astronotları ziyaret etmeleri için kullanacağız.”

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından ya da SDN Forum‘da bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam