Firefox OS Sony’i de Arkasına Aldı
Mobil işletim sistemi pazarının yeni oyuncusu Firefox OS, pazara hızlı bir giriş yapabilmek için çalışmalarını sürdüyor.

Mobil işletim sistemi pazarının yeni oyuncusu Firefox OS, pazara hızlı bir giriş yapabilmek için çalışmalarını sürdüyor.
Sizlerle dün buradaki haberimizde paylaştığımız gibi 2013 yılı içerisinde ilk ürünlerini pazarda göreceğimiz Firefox OS deneyimlerimizi MWC 2013 etkinliğinden sizlere aktarmıştık.
Alcatel, LG ve ZTE‘nin üreteceği ilk cihazların ardından Huawei‘nin ürettiği akıllı telefonlar ile daha fazla mobil cihazda yer alacak Firefox OS‘nin arkasında artık yeni bir donanım üreticisi daha var. Sony Mobile ile Telefonica arasında imzalanan çok yıllık anlaşmada sırasında yapılan açıklama da bu anlaşma ile Sony‘nin Android kullanan akıllı telefonlarına desteğin yanı sıra açık kaynak kodulu mobil platform Mozilla Firefox OS kullanan cep telefonu geliştirmede teknik işbirliğine gidildiği açıklandı.

Yapılan açıklamada Bob Ishida, Sony Mobile olarak kullanıcılarına daha iyi bir deneyim sunmak için yenilikçi teknolojiler geliştirmeye devam ettiklerini söyledi. Mühendislerinin büyük bir potansiyele sahip olan Firefox OS ve HTML5 üzerinde çalışmalar yaptığını belirten Ishida buna ek olarak çalışmata oldukları operatörlerle birlikte projeler geliştirip 2014‘de pazara bu teknolojileri kullanan ürün sunmayı planladıklarını açıkladı.

Alcatel, Huawei ve ZTE‘nin ardından Sony gibi dev bir üreticiyi de arkasına alan Firefox OS, uygulama desteğini de sağlayıp mobil işletim sistemi pazarında önemli bir yere sahip olmak istiyor gibi görünüyor. Bakalım bu konuda başarılı olabilecekler mi ?
:: Firefox OS, özellikle iOS ve Android arasında yaşanan yarışa ortak olabilir mi?
Haberde hata mı var?Bize bildirin
Senin fikrin ne?
Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?
Yorumlar (33)
Gömülü uygulamalardan kurtulmanın yolu, açık kaynaklı işletim düzeneğine sahip bir yazılımdan geçer. Firefox OS ile Google Android veri hırsızından kurtulun. Canın cehenneme google.
Hamza Yeşil; Firefox os yüklü sony telefonları sabırsızlıkla bekliyorum. akıllı telefon beklentimde sağlamlık kalite uzun ömürlük güvenlik ve işletim sistemi özelleştirme ve açık kaynak olması benim 2014 tarine kadar beklememe değecek.
Sony doğru yolda kurtulsun şu dandik androidden...
Geek'leri bekliyoruz bu konuda özellikle ölmüş telefonlara can suyu vermelerini ümit ediyorum. (Benimki hala WMP 6.5 )
sony farklı bişey peşinde olsun sony ne yapsa efsane oluyor
KISACASI ANDROID OLSUN WINDOWS PHONE OLSUN IOS OLSUN NE OLURSA OLSUN APPLEIN YAPTIGI IOS KADAR STABIL CALISAMAZLAR IOSUN YERI HEP AYRI TUTULUYOR BENCE BU KONULARA HIC GIRMEYIP DIREK I PHONE YONELIN BEN ANDROID ALDIM ROOTUYDU ROMUYDU HAFIZA PROBLEMIYDI .. BUNLARLA UGRASMAMAK VE UCUZ HIZLI GORUNEN KALITESIZ TELEFON ISTEMEYENLER DIREK I PHONE ALSINLAR
android 〓 windows windowsdada ne kadar yüksek islemci olursa olsun kasmalar görebilirsnz androiddede ayni zte huaweinin firefox os u desteklemesi normal samsung apple kadar satis rakamlari yok onlarda yeni birseyler ariyorlar
Samsungun telefonlarda kullandığı camera sony nin, nasıl oluyorda sony hava atıyor bazı arkadaşlar ,sony sonydir unutmayın
küçük düşünen büyük yorumcular,, hakim olan 2 işletim sistemi yanına çıkacak güçlü bir sistem ve buna destek veren firma elbette kazanır,, pay büyük,, Misal; bir mahallede on bakkal iş yapmaz, dünyada 10 işletim sistemi iş yapar.. adamlar dünyaya satıyor neden bahsediyorsunuz siz?? ücretsiz oyun seçeneği çok olursa gençler atlar zaten, garisi fasa fiso
İşte beklenen haber :D Sony mozilla = gelişmeye açık kaliteli telefonlar