Reklam
    Reklam
    Donanım

    Fiyaskonun Bedeli Ne Olacak?

    Intel geçtiğimiz ay yeni nesil Sandy Bridge işlemcilerini ve onlarla uyumlu yeni yonga setlerini piyasaya sürdüğünde, tüm donanım dünyası tarafından övgülerle karşılaşmıştı.

    Bizler de yaptığımız testlerde yeni işlemcilerin ve yonga setlerinin ne kadar başarılı olduğunu sizlerin gözleri önüne sermiştik. Intel için her şey toz pembe bir rüya gibi gelişirken bir anda gelen bir haber rüyayı kabusa çevirdi. (Intel’den Feci Hata)

    Reklam
    Reklam

    P67 ve H67 yonga setlerinde SATA II portlarında bir sorun tespit edilmiş, bu yonga setlerinin üretimi durdurulmuş ve dünya çapında piyasaya sürülen yaklaşık 8 milyon adet ürünün geri çağrılacağı duyurulmuştu.

    Intel’in H67 ve P67 yonga setlerinde hata tespit edildi

    Reklam
    Reklam

    Maddi Zarar da Çok Büyük

    Bu olay yüzünden Intel’in saygınlığına gelen zararın yanı sıra işin bir de maddi boyutu var. Yapılan tahminlere göre tüm bu olaylar Intel’e yaklaşık 1 milyar dolara patlayacak.

    Bu 1 milyar doların 700 milyonu tamir ve değiştirme masrafları olurken, şirket yaklaşık 300 milyon dolarlık gelirden de olacak.

    Reklam
    Reklam

    Hatası giderilmiş yeni ürünlerin en erken Nisan ayında piyasada olması bekleniyor. O zamana kadar Intel zararını azaltmak için canla başla çalışmak zorunda.

    :: Intel sizce yaşadığı bu sıkıntıdan çok büyük zarar görür mü?

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    3 Yorum

    1. rtsbora

      bu durumda nisan ayına kadar sandy bridge mimarili sistem almayacak mıyız? nisandan sonra alsak bile anakartın hatalı olup olmadığını nasıl anlayacağız?

    2. LadyArch3r

      1 milyar dolar.gerçekden çok büyük kayıp.acaba şirket içinde sorumluları aranırmı.nede olsa testlerden geçiyor.

    3. ender1genc

      itibarı fazlası ile zedelendi fakat 1 milyar zarar inteli sarsmaz; sanki bu ilk hatası! daha önce yaptığı işlemci hatası olmuştu ve yanlış hatırlamıyor isem değişimde yapmamıştı.

    Diğer yorumları gör (2) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap