İçeriğe geç
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Sinema Dizi Akıllı Ev Motosiklet Mikromobilite Kripto Para Sağlık Teknolojileri Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Oyun

Flappy Oyunlarına Geçit Yok

Habere “Nihayet” diyerek başlamak istiyorum. Çünkü bir anda popüler olan Flappy Bird oyunundan sonra yüzlerce “Flappy” isimli klon oyunlar App Store ve Google Play Store‘u işgal etmişti.

Ender Öztürk

okunma

Flappy Oyunlarına Geçit Yok

Habere “Nihayet” diyerek başlamak istiyorum. Çünkü bir anda popüler olan Flappy Bird oyunundan sonra yüzlerce “Flappy” isimli klon oyunlar App Store ve Google Play Store‘u işgal etmişti. Dong Nguyen‘ın Flappy Bird ile başlatmış olduğu bu furya, geliştiricinin uygulamasını sürpriz bir şekilde geri çekmeyesiyle yara almış, daha sonra da oyunun klonları hortlamıştı.

Her gün bir yenisi eklenen Flappy klonları artık yavaş yavaş tarih olacak. Apple ve Google‘ın almış olduğu karara göre artık uygulama mağazalarına Flappy isimli klon uygulamalar kabul edilmeyecek. Her iki platformun uygulama mağazaları da “çöpe” dönmeden önce firmaların böyle bir karar almasını doğru buluyoruz.

Flappy isimli oyunlar kabul edilmeyecek

Kuş veya başka türde bir karakteri uçurduğumuz Flappy oyunlarına gelen bu darbeden sonra bakalım geliştiriciler hala bu türde oyun geliştirmeye devam edecek mi?

:: Flappy Bird klonlarından sıkıldınız mı?

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar (14)

SDN Okuru

daha dandroid markette neleri çıkar virüslümü ararsın sahtemi ararsın. çöp play zaten.

Th3 Arrow

Bi gün sinirden biri birini bıçaklıcak

-Hewal-

Salak kuşlar Oyunun adına bak

eairmak

Biraz bu işten anlayan salayımda ne olursa olsun der yapar

SDN Okuru

Angaralı bird koyarlar adını ama yinede yaparlar :D

SDN Okuru

Bu ve benzeri oyunlar 7'den 70'e herkesin nasıl oynanacağını rahatlıkla kavrayabileceği (ancak bu kavrama oyunu iyi oynayabileceği anlamına gelmez) seviyede basit, sürükleyici ve endless (sonsuz, herhangi bir level ya da son aşama da yok) olduğu için bağımlılık yapma ve popüler olma olasılığı da yüksektir. Ayrıca bu oyunu okul öncesi bir çocuk da oynayabilir, 60 yaşındaki bir yetişkin de... Aynı mantıkla işleyen yeni bir oyun yapıp da mobil uygulama mağalarında farklı isimler ile yayınlama konusunda da teknik ya da yasal bir engel olmadığına göre bu şekilde pek çok oyun programcısı şansını denemeye devam edecektir diye düşünüyorum, ki "flappy" klonları da bunun ispatı sayılabilir. :)

SDN Okuru

Yapılması gerekliydi ama öncelikle google play kendi içerisinde bir düzenlemeye girmesi gerekli birden fazla sakıncalı içerik ve virüsler mevcut...

SDN Okuru

Google playden indirmek şartmı bir çok sitede var orjinali :D

SDN Okuru

Andoidciler apk olarak indirir ios cularda cydia dan indirir keeep calm

EfSaNeMeN26

Hiç oynamadım ama Flappy Bird'ün yapımcısının 50.000 dolar kazandığını biliyorum.Flappy Bird akınını durduramazlar bence.

Daha fazla yorum (4 yorum daha)

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.