Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

Formattan Sonra Kurulması Gerekenler

Ana sayfa /

Bilgisayarınıza attığınız formattan sonra, eski alışkanlıklarınızı kaybettiğiinize üzülüyor musunuz? Eğer cevabınız evet ise, işinizi görecek temel yazılımları bir yerde listeleyip, formattan sonra bu yazılımları kurmak sizin sorununuza çare olacaktır.

Aslında bu tür durumlarda her format işleminden sonra aynı yazılımları tekrar tekrar yüklemek yerine, imaj dosyası oluşturma yoluna gidilebilir. Fakat bu konu ile ilgilenmiyorsanız, işleri manüel yollardan halleden biriyseniz, işinize yarayan yazılımların bir listesini yapmanızda fayda var.

Reklam
Reklam

Biz sizin için bir liste hazırladık ve ortalama bir bilgisayar kullanıcısının formattan sonra yüklemesi gerektiğini düşündüğümüz yazılımları sizlere bu yazıda sunduk…

{pagebreak::K-Lite Codec Pack}

K-Lite Codec Pack

Bilgisayar üzerinden DivX, XviD, HD formatlardaki videoları izleyebilmek için en pratik ve işlevsel codec paketlerinin başında K-Lite Codec Pack geliyor. Hemen hemen her medya formatını destekliyor ve kullanıcıya bu dosyayı açabilme/görüntüleyebilme imkanı sağlıyor. Formattan sonra olmazsa olmazlardan biri.

K-Lite Codec

{pagebreak::WinRar}

WinRar

Basit olan unutulur diye bir laf vardır. WinRar sayesinde bu lafa katılmamak elde değil. Zira hemen hemen her PC’de yüklü olan ve sıkıştırılmış dosyaları açmaya yarayan WinRar, genelde formattan sonra unutulur ve bir süre yüklenmez. Ne zaman ki büyük bir öneme sahip sıkıştırılmış bir dosyayı açmaya kalkarız, o zaman WinRar akla gelir ve yüklenir. Dolayısıyla siz de formattan sonra yüklenecekler listesine WinRar’ı eklemelisiniz.

WinRar

{pagebreak::Alternatif Tarayıcı}

Alternatif Tarayıcı

Alternatif tarayıcı da nereden çıktı diyebilirsiniz. Hemen açıklayalım; formattan sonra eğer bir linux dağıtımı kurmadıysanız ya da Mac platformunda değilseniz, muhtemelen kurduğunuz Windows ile birlikte Internet Explorer otomatik kurulu olarak gelecektir. Lakin format işleminden sonra IE’ye alternatif olan yazılımları gözden geçirmekte ve hatta sisteme kurmakta fayda var.

Chrome

Firefox

Opera

{pagebreak::CDBurnerXP}

CDBurnerXP

CD/DVD yazma işlevine sahip yazılımlar arasında Nero, lüks bir alternatif olarak görülebilir. Bu sebeple ücretsiz olarak dağıtılan ve işlevi ile bir hayli olumlu tepkiler alan CDBurnerXP, kullanıcıların da bu alanda rahatça tercih edebileceği bir yazılım. CDBurnerXP‘nin ücretsiz yapısı, yazılımı ayrıca cazip kılıyor.

CDBurnerXP

{pagebreak::Winamp}

Winamp

Kabul edelim, birçoğumuz bilgisayarımızdaki şarkıları Winamp aracılığıyla dinliyor. Tabii ki Windows Mediya Player ya da Aimp2 gibi yazılımları tercih edenler de vardır fakat, çoğunluğun tercihinin yıllardır Winamp olduğunu da kabul etmeliyiz. Basit arayüzü ve sistemi yormayan yapısıyla Winamp, adeta yılların verdiği deneyimi kullanıcıya keyif olarak aktarıyor.

Winamp

{pagebreak::Spybot Search & Destroy}

Spybot Search & Destroy

Format attıktan sonra yeni kurulan sistemi en iyi şekilde korumalıyız. Tabii ki bunun için piyasada birçok kaliteli antivirüs yazılımı mevcut. Fakat her kullanıcının, son derece önemli bir konu olan sistem güvenliği için onlarca lira para vermesini bekleyemeyiz. Dolayısıyla biz de sizlere ücretsiz fakat son derece kaliteli bir güvenlik yazılımı olan Spybot Search & Destroy‘u öneriyoruz.

Spybot Search & Destroy

{pagebreak::IrfanView}

IrfanView

Fotoğraflarınıza  bilgisayarınız üzerinden bakmak için kullandığınız herhangi bir yazılım var mı? Eğer yoksa, ücretsiz ama etkin bir yazılım olan IrfanView‘i denemek isteyebilirsiniz. Windows’un varsayılan yazılımı kimi zaman kullanışsızlığıyla sizleri tatmin etmiyor olabilir. IrfanView, görseli düzenlemek, yeniden konumlandırmak, topluca fotoğrafların boyutlarını değiştirmek gibi konularda kullanıcıya oldukça geniş bir yelpaze sunuyor.

IrfanView

:: Bu yazılımlardan hangilerini kullanıyorsunuz?

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam