Geçen forumda gezerken Uber arkadaşımızın yetkilerini bıraktığını gördüm.Eski ve deneyimli moderatörlerin yetkiyi bırakıp yerlerine egolu ve laftan anlamayan tiplerin gelmesi artık canımı sıktı.Yazdım buraya desteği de alınca konu açtım.Konuyu kilitlediler.
Bana diyorlar ki sorun yaşadıysan herhangi bir moderatörü şikayet edebilirsin,ama ben bir tek bir moderatörden şikayetçi değilim ki.Yeni gelenlerin hepsi ayrı değişik,13-15 yaşlarında ve işini düzgün yapmayan kişilerden oluşuyor çoğunlukla.
Olayın özeti budur.
Piril piril insanlari gaza getirip forumu biraktirdin ya helal olsun sana. Neymis efendim modlarin hepsi isini duzgun yapamayan, 13-14 yaslarinda kisilermis.
Hadi ya?
Bir tane mod da cikip bu arkadasa neden sunlari sormaz anlamiyorum;
Arkadas senin derdin nedir?
Hangi modu yetersiz gordun de boyle tepki gosteriyorsun?
Herhangi bir sikayetin varsa soyle, yoksa gerisinden sanane? Sana mi sorucaz mod alirken ?
...gibi benzeri sorular sorulmadigi icin olay genele yayildi, belli ki icinde onceden birikmisi olan gencler gaza geldi ve gitti.
Donerler, donmezler ayri mesele ama boyle sacma bir konudan dolayi boyle bir infial olusmasi bu eto arkadasin sucudur.
Biz de gecmiste yonetimle sorunlar yasardik, ama bu isler boyle olmazdi. Sorunumuz kimleyse onu direkt muhatap alir, geregini yazar, cevabimizi alir, gerekirse kavgamizi eder, hakkimizi savunurduk ve bunu alenen forum genelinde yapardik.
Ama boyle cikip da; "ben modlarin hicbirini begenmiyorum, benim arkadaslarim mod olsun yeaa" gibi bir yaklasimini da forum tarihinde ilk defa sasirarak izledim.
Yeni modlarin hic birini sahsen tanimam ama cocuklar hic bir karsilik almadan gorev yapiyorlar ve sen onlari tohmet altinda birakarak itibarsizlastirmaya calisiyorsun. Ust yonetim de bunu sessizce izliyor.. Ya da bizim bilmedigimiz baska seyler var.
Bu isler bu kadar kolay olmamali..