Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

Fotoğraflarınızı Bu Sitelerde Depolayın!

Ana sayfa /

Fotoğraf çekmek hobi işidir. Birçok hobinin aksine fotoğrafçılık, beğenilme duygusunu da kabartır. Dolayısıyla insanların beğenisini kazanmak istemeniz gayet normal bir duygu. Fotoğrafçılar, bu vesileyle online fotoğraf depolama ve sergileme sitelerine büyük rağbet gösteriyor. Eğer siz de bilgisayarınızdaki fotoğrafları hem daha güvenli bir alana koymak hem de birçok kişi tarafından görüntülenmesini istiyorsanız, internetten yararlanmalısınız.

Fotoğrafları internette sergilemenin birçok avantajı var. Bunların başında güvenlik geliyor. Bilgisayarınızda sakladığınız GB mertebesindeki fotoğraf klasörünüz, günün birinde sabit sürücünüzün hasar alması veya bozulması durumunda erişilemez hale gelebilir. Bu gibi durumlarda veri kurtarma yazılımlarına başvursak da kimi zaman verileri kaybetmek elde değil. Bu gibi sorunlarla karşılaşmamak için online veri depolama servislerinden yararlanabilirsiniz.

Reklam
Reklam

Bir diğer avantaj ise daha fazla kişi tarafından görüntülenmek. Çektiğiniz fotoğrafları ne kadar çok kişi görüntüler ve yorumlarsa siz de fotoğraf çekmenin keyfini bambaşka bir boyutta yaşamış olursunuz. Biz de sizlere tercih edebileceğiniz en popüler ve kalabalık fotoğraf depolama sitelerini yazdık…

{pagebreak::Deviantart}

Deviantart

Online veri depolama siteleri arasında belki de en popüler site Deviantart’tır. Anasayfada bile belki de 10 saniyede bir 20 tane fotoğraf eklendiğini görebilirsiniz. Dolayısıyla buraya yüklediğiniz fotoğraflar, kısıtlı zaman sorunu yaşadığı için az görüntülenebilir. Fakat baskı seçenekleri, esnekliği ve yaygınlığı sebebiyle Deviantart’ı gönül rahatlığıyla tercih edebilrsiniz. Deviantart‘ın gelişmiş sosyal ağ kurma imkanları da burayı tercih etmeniz için bir diğer sebep.

Buraya yüklediğiniz fotoğrafları indirmeye açabilir, ya da şeffaf iz ekleyerek indirildiği vakit yasal haklarınızı koruyabilirsiniz. Sitenin en ağır basan yönlerinden bir diğeri ise sanatsal yönünün, alternatiflerine oranla oldukça ağır basması. Yani Deviantart’ta sanatsal çalışmalara rastlamak bir hayli mümkün.

İnsanın ufku bu sitede geçireceği 1 günün sonucunda bir hayli genişleyebilir. Başkalarının fotoğraflarını yorumlayabilir, favorilerinize ekleyebilirsiniz. Albüm oluşturma, gruplara katılma, fotoğrafları etiketleme gibi olanakları sayesinde Deviantart, bu konuda oldukça başarılı bir site.

Siteye ücretsiz üye olunabiliyor. Premium, yani ücretli üyelikte ise çok daha fazla sergileme seçeneğine sahip olabiliyoruz. Fakat ücretsiz üyelik bile sitenin kullanım amacında herhangi bir sıkıntı oluşturmuyor.

{pagebreak::Flickr}

Flickr

İnternet dünyasına adım attığı zamandan bu yana kendisini oldukça geliştiren Flickr, geçtiğimiz yıllarda da Yahoo tarafından satın alınmıştı. Bu satışın ardından Flickr, popülaritesini daha da artırıp online fotoğraf depolama siteleri arasında bir hayli zengin içeriğe sahip olmuştu.

Kullanıcılarının Flickr’ı tercih etmesindeki en büyük sebep ise sade ve basit arayüze sahip olması diyebiliriz. Flickr başlı başına bir sosyal ağ örneği olmasının avantajlarını da sonuna kadar kullanıyor

Tıpkı Deviantart gibi Flickr’da da fotoğrafları etiketleme özelliği mevcut. Etiketlere göre aranan fotoğraflara ulaşmak ise Flickr’da daha kolay. Zira anasayfası Deviantart gibi dinamik değil, durgun. Flickr’da da albüm oluşturabilirsiniz. Çeşitli fotoğrafları çeşitli gruplara yükleyebilir, sade arayüzü sayesinde fotoğraflarınızı bu sitede referans gösterebilirsiniz.

Flickr’ın bir diğer artısı ise, fotoğraf makineleri ya da ekipmanlar konusunda kendi çapında bir makale arşivine sahip olması.

{pagebreak::Photo.Net}

Photo.Net

Online fotoğraf depolama ve sergileme siteleri arasında belki de en eskisi Photo.Net‘tir. Bu site ilk başlarda bir üniversite öğrencisinin hobi olarak kurduğu bir siteydi. Günümüze kadar geçirdiği evrim ise siteyi bugünkü haline getirdi. Photo.Net‘in en büyük artılarından biri; sitenini bünyesindeki geniş makale arşivi. Bu arşivlerden yararlanarak fotoğrafçılık bilgilerinizi bir hayli geliştirebilirsiniz. Tabii bunun için ingilizceyi de orta seviyede bilmek gerekiyor.

Photo.Net’e ücretsiz üye olunduğunda kısıtlı bir kullanım imkanı sağlıyor. Ücretli üyelikte ise fotoğraflarınıza daha fazla müdahale edebiliyor ve çeşitli alanlarda daha fazla sergilenmesini sağlayabiliyorsunuz. Fakat ücretsiz üyelik kısmı da ortalama bir kullanıcıya yetebilecek türden.

{pagebreak::Google Web Picasa}

Google Web Picasa

İnternetin her yerine elini uzatabilen Google, fotoğraf sektörünü de es geçmedi tabii ki! Fotoğraflarınızı düzenlemek, organize etmek ve klasörlemek için şahane bir yazılım olan Google Picasa, internette de kullanıcıya hizmet veriyor.

Google Web Picasa olarak anılan bu servis, kullanıcılara fotoğraf albümleri oluşturma, sergileme ve paylaşma gibi imkanlar sunuyor. Google Web Picasa, diğer sitelerin aksine sosyal ağ yapısına sahip değil. Bu da, amacı sadece fotoğrafları online alanda depolamak isteyenler açısından daha kullanışlı hale getiriyor.

Sade tasarıma sahip olması da tabii ki siteyi daha da tercih edilebilir hale getiriyor. Albümlerin oluşturulma tarihleri, albümde kaç fotoğraf olduğu gibi özellikler ise diğer artıları. Ayrıca her ne kadar sosyal ağ yapısına haiz değil desek de, Explore butonu sayesinde diğer kullanıcıların albümlerini görüntüleyebiliyorsunuz.

:: Siz tercihinizi hangi siteden yana kullanırsınız?

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam