İçeriğe geç
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Sinema Dizi Akıllı Ev Motosiklet Mikromobilite Kripto Para Sağlık Teknolojileri Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Mobil
  3. Akıllı Telefon

Galaxy A80 tanıtıldı! İşte özellikleri ve fiyatı

Samsung'un orta segment telefonlarını konumlandırdığı Galaxy A serisinin en yeni ve en iddialı üyesi Samsung Galaxy A80 tanıtıldı! İşte Galaxy A80 özellikleri ve Galaxy A80 fiyatı!

Mert Can Orhan

Güncelleme: okunma

Galaxy A80 tanıtıldı! İşte özellikleri ve fiyatı

Samsung’un Galaxy A serisinin birçok orta ve orta-üst segment akıllı telefon modelinin yanı sıra şimdi de A serisinin en iyi üyesi olacak Galaxy A80 tanıtıldı. Peki Galaxy A80 özellikleri ile kullanıcılarına neler sunuyor?

Samsung’un ilk kızaklı akıllı telefon modeli Galaxy A80!

Galaxy A80’nin tasarım tarafında Samsung’un akıllı telefonlarında ilk defa denediği kızaklı kasa tasarımını görüyoruz. Kızaklı tasarımı ile ön kamerası gizlenen telefon, 6.7 inç boyutunda, Full HD+ çözünürlüğünde, Super AMOLED bir ekrana ev sahipliği yapıyor. Ayrıca neredeyse çerçevesiz ekran deneyimi sunan ürünün ekran/kasa oranı ise yüzde 86.

Galaxy A80, Qualcomm’un orta-üst segment arasında konumlandırdığı Snapdragon 730 yongasından güç alıyor. 8 çekirdekli bir yapıya sahip olan ve 1.8GHz hızında çalışan bu yonga setinin grafik tarafında ise Adrene 618 GPU‘su konumlandırılıyor. Ayrıca Snapdragon 730, yapay zeka desteğiyle birlikte geliyor.

8 GB RAM ile gelen A80, bunun yanı sıra 128 GB dahili depolama alanı sunuyor. Cihazın batarya tarafında ise 3.700 mAh kapasiteli batarya konumlandırılıyor.

3’lü kamera kurumuyla gelen telefonunun bu kameralarından birincili 48 MP çözünürlüğüne ve f/1.8 diyafram açıklığına; ikincil kamera (ultra geniş açı) ise 8 MP çözünürlüğüne ve f/2.4 diyafram açıklığına sahip. Cihazda 3. kamera olarak da ToF kamera yer alıyor. Bu sayede A80, daha iyi derinlik algılayabiliyor.

A80’in ön kamerasına baktığımızda ise oldukça ilginç bir teknolojinin yer aldığını görüyoruz. Cihazın arkasındaki kameralar, kızak açıldığında ön kamera olarak kullanılabiliyor. Yani A80’nin ayrı ayrı ön ve arka kamerası bulunmuyor.

Galaxy A80 modeli; Melek Altını, Hayalet Beyazı ve Hayalet Siyahı olmak üzere 3 renk seçeneği ile satışa sunulacak.

Galaxy A80 fiyatı

Samsung, ailenin yeni üyesinin fiyatı da belli oldu. Galaxy A80 fiyatı, etkinlikte açıkladı. 29 Mayıs günü satışa çıkacak olan Galaxy A80’in fiyatı 649 dolar olarak belirlendi.

galaxy a80

Samsung Galaxy A80 özellikleri

Boyutlar: 165 x 76.5 x 9 mm

Ekran: 6.7-inç; FHD+ 1080 x 2400, Super AMOLED + ekrandan parmak izi

İşlemci: Snapdragon 730 (4x Arm Cortex-A73 2.3GHz + 4x Arm Cortex-A53 1.7GHz)

Grafik Birimi: Adreno 618 GPU

Bellek: 8 GB

Depolama: 128 GB+ 256 GB’a kadar microSD desteği

Batarya: 3.700 mAh + 25W hızlı şarj

Ön Kamera : Arka kameranın yönü değiştirilerek kullanılır

Arka Kamera: 48MP, f/1.8, – 8MP, f/2.4 ultra geniş açılı, ToF

İşletim Sistemi: Android 9.0 Pie

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar (80)

Teknoloji Dostu

A80 aldim ful plastic metal yokcam saglam camera rahat bozuluyor eger bir kere camera ustune düşerse veya cok oynarsaniz metal diyen arkadas yanlari metal arkasi plastic batarya var orda bo*u yiyor direk

Teknoloji Dostu

Andiroit 10 gelmedi

Teknoloji Dostu

merhabalar,yorumşarınız okudum da nekadar boş konuşanı var,daha telefonu çikmadan gormeden konuşiyosunuz,1 ay oldu alalı a80 ve gayet guzel bir telefon,ben çok memnunum,hatta bayldım dıyebilirim,telefon kalın değim ince ama biraz ağır çunku metal ve ekran camdır,kamera muhteşem çekiyor,bi tek daha alişamadığım şey ses,konuşurken yada muzik dinlerken ayırı ses çikiş yok sanki telefonun butunluğundan ses geliyo ama bunada alışırım,sıkıntı yapmiyor,kılıfı ona gore uretildi zaten ama 15-20 liraya pazarlarda satılar kılıflan yan sanayı çakma olanlara alorsanız kamera çikarken takılma yapiyor kılıfa oyuzden turkcellden 60 tl aldım ve hiç takılma yapmadı,fiyatı arkadailar yuksek yazmişlar ama ben evkurdan aldım 6 ay taksitle 4800 ama peşin fşyatlar 4400 dur fiyatı,kameranın iniş çikişi zamanında bozulurmu bişe dıyemem ama ben fazla selfi secen olmadığım için benim elimde sıkıntı olacağına sanmiyorun,ben sırt gpruntulu konuşna yaptığımde kulaniyorum,batarıyası 3700 mah olduğuna rağmen ve butun gun telefonum elimden duşnedığına rağmen şarzım tam gun rahatlıkça uetiyor ozelikle ben hep internetın uzerşnde mesajlaşma ve göruntulu konuşma yapiyorum,yarım saate telefon full şarz oliyor,kılıfsız kulanılırsa telefon masaya koyuduğunuzde kamera masaya değiyo ama kılıfı kulandığınızde ozaman kamera havada kaliyo ve değme yapmiyor,bide a80 nın kameraşarın koruyucu lensler varmış ekran koruyucu gibi onun almayı ve yapıştırmayı duşuniyorum,şahsem çok memnunum,ha alirken 2 telefon arasında kalmiştım a70-a80 ama a70 ekran plastik govde plastik,bide ikiside telefon elime aldığımde ve kamera açtığımde farkettimki a70 32 megapiksel olduğuna rağmen çok bulanık yanı kamera net değil beğenmedim?oyuzden a80 da kaldım ve aldım,bence alanı pişman olmaz,telefonun dayanmasınada kulanmaya bağlı nekadar iyi bakarsan oda okadar dayanır.

bobarley007

suan yurt disi fiyati 330euro fakat samsung her ay fiyat cikardigi icin a90cikti artik bence degmez samsung almaya cok telefon cikariyorlar ve hep yeni özelikli bir yeni mobel ciktiginda eski modeli 2 3 kat fiyat düsüsü yasiyor örnegin sen 500euro alirsin 3ay sonra 200euro ya satamasin

Okur

suan yurt disi fiyati 300euro

Teknoloji Dostu

Radıyosu varmı

bobarley007

var

Teknoloji Dostu

Telefonun pahalı olması Samsungun suçu değil. Vergiler çok efendiler vergiler

Teknoloji Dostu

Snapdragon nedir Samsung exynos varken

Teknoloji Dostu

O 4. Beyazlı çok küçük gözüküyor yaa

Teknoloji Dostu

1000 sene de kalsam yine almam giderim en adi telefonu alırım yine a80 almam Samsung hiç düşük gelirli insanlari düşünmüyor

Daha fazla yorum (61 yorum daha)

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.

Reklam