Reklam
    Reklam
    Teknoloji Haberleri

    Gezinti.com Kişisel Bilgileri Alıyor mu?

    Türkiye’nin en büyük internet servis sağlayıcılarından biri olan TTNET ile ilgili bir iddia son günlerde internette haber oldu. İddialara göre kullanıcılar yine bir TTNET hizmeti olan Gezinti.com sitesine yönlendiriliyor ve burada kişisel bilgileri alarak profile uygun reklamlar yayınlıyor.

    Reklam
    Reklam

    Konuyla ilgili iddialar artınca siteyi ve neler olduğunu sizler için araştırdık. konunun birinci dereceden mutahabı olan TTNET‘ten aldığımız resmi açıklama sitenin kişisel bilgileri almadığı yönünde oldu. Kişisel bilgilere saygılı olduğu bilgisinin verildiği açıklamada Gezinti.com‘un ilgi odaklı içerik ve kişiselleştirilmiş reklam sunan yenilikçi çevrimiçi bir hizmet olduğu vurgusu yapılıyor.

    İşte TTNET‘in konuyla ilgili resmi açıklaması:

    Gezinti, Türkiye’nin iletişim ve eğlence şirketi TTNET tarafından müşterilerine ilgi odaklı içerik ve kişiselleştirilmiş reklam sunan yenilikçi çevrimiçi bir hizmettir. Bu hizmet, iş ortağı siteler üzerinde oluşturulan özel alanlarda veya kullanıcıların ziyaret edeceği kendilerine özel kişiselleştirilmiş sayfalarda sunulmaktadır.

    Reklam
    Reklam

    Gezinti; kullanıcıların onayı sonrasında başlayan bir hizmettir. Kişiye özel bilgilerin takibi yapılmadığından gizlilik ilkelerine uyumlu şekilde çalışan bir teknoloji kullanılmaktadır. TTNET müşterileri, Gezinti’yi kullanmaya kendilerine yapılan çevrimiçi daveti kabul edip onaylamaları halinde başlamakta ve diledikleri anda bu hizmeti bırakabilmektedirler.

    Gezinti hizmeti sayesinde; kullanıcının kim olduğu ya da nereden internete bağlandığı bilinmeksizin sadece belirlenen ilgi alanlarına göre içerikler sunulmaktadır. Bu açıdan Gezinti son derece güvenli, kişisel verilerin gizliliğine saygı gösteren ileri teknoloji ürünü bir hizmettir.

    :: Bu hizmeti kullanıyor musunuz?

    Reklam
    Reklam

     

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    25 Yorum

    1. Ultrayer6

      "kişisel bilgilerinizi alıyoruz" mu diyeceklerdi? Yapsalar bile yapmıyoruz derler.

    2. sdelta

      Adsl hattım babamın üzerine kayıtlı ve ttnet te babamın telefonu kayıtlı. TTnet online işlemlerde ne zamanki cep telefonumu girdim benim telefonuma onlarca reklam araması geldi ve de babamın adıyla… Birileri ttnet in müşteri bilgilerini fena şekilde paylaşıyor… Ya haberleri yok yada bilerek izin veriyorlar.

    3. SDN Okuru

      İşin Kötüsü yeni aldığım telefonla evde wirelese bağlandım anında superonline dan mesaj geldi kampanya diye reklamlar reklamlar….rastlantıdır dedim ertesi gün amcaoğluna gitmiştim onun evinde telefondan internete gireyim dedim bağlanır bağlanmaz gene superonline mesajı geldi.Ttnet kullanıyoruz ikimizde..bi alakası varmı bilmiyorum ama işi o noktaya götürebilirlermi onuda bilmiyorum..Ama ttnetin çok bariz şekilde kullanıcı odaklı reklamları olduğunu okumuştum bi ara interneti kestiklerinde kişisel odaklı reklam olayını aktif etmişler …
      burada phorm denilen sistem anlatılmış
      Ttnetin Özetle İnternet kaburgası üzerinden Reklam uyguluyor ve kişisel bilgilerimiz malesef ellerinde..

    4. muratflash
      sdelta Nickli Üyeden Alıntı
      Adsl hattım babamın üzerine kayıtlı ve ttnet te babamın telefonu kayıtlı. TTnet online işlemlerde ne zamanki cep telefonumu girdim benim telefonuma onlarca reklam araması geldi ve de babamın adıyla… Birileri ttnet in müşteri bilgilerini fena şekilde paylaşıyor… Ya haberleri yok yada bilerek izin veriyorlar.

      TTnetteki müşteri bilgileri mutlaka dışarıya sızdırılıyor yaa bunu bilinçli olarak satıyorlar yada bi ttnet çalışanı bu bilgileri dışarıya sızdırıyor.. Çünkü benide sürekli Dsmarttan arayıp bize gel diyorlar tamam bu bi kampanya ama dsmart müşteri hizmetleri yada müşteri temsilcisi herneyse benim ttnetteki özel bilgilerime bakarak konuşuyor.. Yanii benim bilgilerime ttnet dışında bi şirket nasıl ulaşabiliyor??.. Yada bi müşteri temsilcisi adı altındaki bi kişi nasıl ulaşabiliyor?..

    5. SDN Okuru

      Hukuki yollara başvurun. Cep numaranızı paylaşıyor TTNET. Bunun yaptırımı ve cezası yüklü bilginiz olsun!

    6. Kayıtsız Üye

      Kişisel bilgileri almadığı yönünde ve kişisel bilgilere saygılı olduğu söylemişler

      Umarım TTNet bu yalana inanmamızı beklemiyordur.

      Diğer arkadaşlarında dediği gibi beni de farklı adsl firmaları aradı ve ne hikmetse aboneye ait kimlik bilgilerini ve aboneliğin ne zaman biteceğini felan biliyorlardı.

      Ayrıca bu yaşadığım tek olay değil adsl aboneliği babamın adınaydı ancak ttnet online işlemleri için kendi mail adresimi eklemiştim.
      Her ay fatura gönderiyorlar hakklarını yemeyelim ancak neden ben ödedikten sonra fatura detayları geliyor anlamadım normalde faturanın önce gelip ve senin faturaya bakarak miktarı ödemen gerekmez mi?
      Konuya dönecek olursam her ay ttnet mail gönderiyordu ancak birgün farklı bir şirketten babamın adında mail geldi ve gerçekten çok şaşırmıştım.

      Kısacası TTNet’te kişisel bilgi güvenliği diye birşey yok kimse kendini kandırmasın.

    7. SDN Okuru

      Çok aptal bir site imiş..

    8. SDN Okuru

      TTnet sadece kişisel bilgilerimizi almakla kalsa teşekkür bile ederiz ancak bu bilgileri üçüncü kişilere satıyor maalesef. Bunu TTnet’e uydurma bir isimle kayıt olup daha sonra cep telefonundan bu sahte isimle hitap edilerek aranmaya başlamış bir kişi kanıtlamış durumda. Yakında internete düşer zaten.

    9. SDN Okuru

      “Hukuki yollara başvurun” diyen arkadaş bu konudaki bilgilerini daha detaylı paylaşabilir mi acaba? Çünkü temel kişisel bilgilerimi ellerinde tutan hiç tanımadığım kuruluşların reklam amaçlı aramalarından bıktım artık. TTNet aboneliğimi bile iptal ettim ama halen sık sık aranıyorum. Bu yasa dışı olmalı ve hesabı sorulmalı bence.

    10. selman_ayas

      Hiç inandırıcı bir açıklama değil. Siteyi açınca önceden girdiğim sitelerle alakalı içerikler seçilmiş oluyor zaten. Ya sistem çok iyi siteye girer girmez ilgi alanımı anlayabiliyor yada bilgileri alıyor

    11. Kayıtsız Üye

      "phorm ttnet" diye google’da aratın.

      Ttnet hepimizi fişliyor.

    12. aslanx

      Arkadaşlar
      Sabit ev telefonundan, T.Telekom adına aradıklarını ve anket yapmak istediklerini söylüyorlar ama telefon numarası çıkmıyor ve kapsam dışı yazıyor.
      Müşteri Hizmetlerini aradım ve durumu anlattım, beni takrar aradıklarında; arayan kişinin T.Telekom özel bayiisi olduğunu söyledi ve istersem gizli numaraya ücretsiz kapatalım ve bir daha aranamasın dediler ve kabul ettim.
      Aradan bir ay kadar geçtikten sonra yine başka bir gizli numaradan arandım ve yine Müşteri Hizmetlerini aradım ve şikayetimi yaptım ama şu ana kadar bir cevap gelmiş değil.
      Gizli numaradan aranmaya kapatılmış olduğu halde, nasıl oluyorda yine gizli numaradan arıyorlar anlamış değilim.
      Bizim telefon numaralarımızı, en azından T.Telekom ve TTNET ile anlaşmalı tüm işyerlerine veriyorlar. Bundan kesinlikle eminim.

    13. engerex
      aslanx Nickli Üyeden Alıntı
      Arkadaşlar
      Sabit ev telefonundan, T.Telekom adına aradıklarını ve anket yapmak istediklerini söylüyorlar ama telefon numarası çıkmıyor ve kapsam dışı yazıyor.
      Müşteri Hizmetlerini aradım ve durumu anlattım, beni takrar aradıklarında; arayan kişinin T.Telekom özel bayiisi olduğunu söyledi ve istersem gizli numaraya ücretsiz kapatalım ve bir daha aranamasın dediler ve kabul ettim.
      Aradan bir ay kadar geçtikten sonra yine başka bir gizli numaradan arandım ve yine Müşteri Hizmetlerini aradım ve şikayetimi yaptım ama şu ana kadar bir cevap gelmiş değil.
      Gizli numaradan aranmaya kapatılmış olduğu halde, nasıl oluyorda yine gizli numaradan arıyorlar anlamış değilim.
      Bizim telefon numaralarımızı, en azından T.Telekom ve TTNET ile anlaşmalı tüm işyerlerine veriyorlar. Bundan kesinlikle eminim.

      Görünmeyen numara iki (veya daha fazla) şekilde olabilir. 1- Numaranın karşı tarafta gözükmesini istemezsin. 2- Kırsal kesimlerde numara gönderme, numara görme olmayabiliyor. Gizli numara bunlar için geçerli olmayabilir. Bundan faydalanmış olabilirler.

    14. Pikeas

      Nisan ayında benim de başıma gelmişti.
      Taahhüt biter bitmez bütün ADSL şirketleri aramaya başladı. Hepsini hayır istemiyorum deyip kapatıyordum.
      Son günlerde birisi aradı. Yazlıktaki internet hattı eşim adına kayıtlıydı. (Kapattırdım.) Arayan kişi ile ben arasındaki diyalog:
      – Evin hanımı nerede
      – Evin hanımı mı?
      – …. hanım yok mu?
      – Yok bana söyleyin
      – Bulaşık telleri ile ilgilenir misiniz?
      – Hayır ben ne yapacam bulaşık telini.
      – Ama şöyle iyi böyle iyi
      – Siz benim karımı nerden biliyorsunuz ve bu numarayı nerden buldunuz
      – Telekomdan buldum.
      dıt dıt… (kapandı.)

    15. SDN Okuru

      Ben de bilgisayara virüs falan girdi sandım baktım Firefox’u açar açmaz yönlendirme attı. Böyle bir reklam tarzı olabilir mi?

    16. SDN Okuru

      internet gezgincisini açar açmaz google yerine gezinti.com a yönlendirme var.bu resmen kişilere zorla reklam yapmaktır.
      gireceğim varsa bile asla girmeyeceğim.

    17. SDN Okuru

      “Türkiye’nin iletişim ve eğlence şirketi TTNET tarafından müşterilerine ilgi odaklı içerik ve kişiselleştirilmiş reklam sunan yenilikçi çevrimiçi bir hizmettir.” demişler Yani kişiye uygun reklam koyuyoruz deniyor işte niye öyte dememişler diye haber yapılmış enteresan!

    18. SDN Okuru

      Benim ağdaki 2ci PC de oldu bu durum.Geri döndürdüm düzeldi..Ama işin ilginç yani bu gezinti com tarayıcıda açıldığında kapatırsanız kabul etmiş sayılıyormuşsunuz ….Yani arkadaşlar artık (x) kapat tuşunun adı değişti.Yeni adı “kabul ediyorum” tuşu…Ramazan bitsin gidip bizzat TTneti bir ziyaret idicem.Telefon edince beklemeye alıyorlar…

    19. SDN Okuru

      şimdi ttnetin destek hattına aynen şuna yazdım.

      Merhabalar

      bu günki internet girişimde sizin tarafınızdan yönlendirilen gezinti.com adresine giriş yaptı, fakat sayfayı normal kapatmama ragmen ilgileniyormuş gibi beni üye yaptı. Eger gezinti.com yüzünden telefonuma tek bir reklam gelirse sizi müşteri bilgilerini farklı firmalara vermekden dolayı dava açarım .

      sizde tepkinizi koyun her gün yeni bir element uydurmasınlar.

    20. SDN Okuru

      Ben istemeden bana niye sayfa actiriyorki? Laf soyleyincede kıvırıp duruyolar

    21. SDN Okuru

      ccleaner ile bilgisayarınızı temizleyin derim

    22. SDN Okuru

      Yalan. Ben asla bu hi,zmeti kabul etmedim ama tarayıcımda görüyorum

    23. SDN Okuru

      Bu nedir ya hangi siteye girersem gireyim çıkıyor hayır diyorum öyle kalıyor lanet olasıca pislikler

    24. SDN Okuru

      İlla gel söv diyorlar. Abi dava edilmesi gereken bir olay.

    25. SDN Okuru

      Parasını verdiğim ADSL hattında neden yabancı bir site var, böyle saçmalık mı olur? Ayrıca TTNET’in cep telefonu numaralarımızı paylaştığı doğru. Bizim de ADSL hattı babamın adına, ama benim cep numaram kayıtlı iletişim için. Beni reklam aramalarında babamın adıyla arıyorlar. Spam SMS’lerin zaten haddi hesabı yok.

    Diğer yorumları gör (24) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap