Google’dan Avustralya’ya tehdit: Kapatırız
Avusturalya'da hazırlanan bir yasa tasarısı, Google'ı, haber yayıncılarına ödeme yapamaya zorluyor. Bu durum üzerine Google, Avusturalya yönetimini tehdit etti.

Avustralya’da hazırlanan bir yasa tasarısı, Google’ı, haber yayıncılarına ödeme yapamaya zorluyor. Bu durum üzerine Google, Avustralya yönetimini tehdit etti. Popüler arama motoru, bu yasa tasarısının senatodan geçmesi durumunda, ülkeden çekileceğini açıkladı.
Avustralya yönetimi, Google’ın haber yayıncılarına ücret ödemesini istiyor
Google, günümüzde, haber içeriklerinin okuyuculara ulaştırıldığı önemli mecralardan biri oldu. Avustralya’da bu duruma, medyanın lehine ancak Google’ın aleyhine bir hamle hazırlığı vardı. Fakat Google’dan tepki geldi.
Avustralya yönetimi, Google tarafından haber yayıncılarına ödeme yapılmasını zorunlu kılan bir yasa tasarısını değerlendiriyor. Bu tasarının senatodan geçmesi halinde ise Google’ın Avustralya’da hizmet vermeyeceği açıklandı. Popüler arama motoru, yasa tasarısı uygulamaya geçilirse ülkeden çıkacak.

Google Avustralya İdari Direktörü Silva: Uygulanamaz
Google Avustralya’ın İdari Direktörü Mel Silva, senatoda, bu yasa tasarısının uygulanamaz olduğunu açıkça belirtti ve yasanın bu haliyle onaylanması durumunda Google’ın Avustralya’da verdiği hizmeti sonlandırmak zorunda kalacağını açıkladı.
Bu tepkiye Avustralya Başbakanı Scott Morrison da cevap verdi. Morrison, Avustralya’daki kuralları Avustralya belirler dedi. Bu konudaki kararların da parlamentodan çıktığını belirten Morrison, tehditlere boyun eğmeyeceklerini söyledi.
Haberde hata mı var?Bize bildirin
Senin fikrin ne?
Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?
Forumda konuşulanlar
Yorumlar (23)
İleride dünyayı şirketler yönetecek. Şimdiden başladılar.
Bu Türkiye'de olsa devlete soversiniz işte adamlık da burda başlıyor
Bu şirketlerin verdiği hizmetlerin kalitesi ve zengin içerikleri ortada. Google senin de olsa sen de para kazanmak istersin. Milyonlarca dolar kaybetmeyi göze almaz kimse. Demek ki şirket büyük zarar edecek. Şirketleri denetlemek ile onlara zarar ettirecek zorlamalarda bulunmak aynı şey değil. Ben burada Google ı destekliyorum.
Google istediğini yaptırır alternetif yok malesef
sonuçta bir internet sitesi. kendini ne zannediyor. defolup gitsin
Çekilmezsen taaaa.... deyip çıkartın kanunu. Devletler, şirketlerden güçlüdür. Sen yoksan yandex var. O yoksa bing var. Şu var bu var. İnsanlar alışmış google yazmaya. Başlarım googlına.
İşte egemen ve bağımsız devlet budur!!!
Google biraz kontrolden çıkıyor sanki. Alternatifsizlik aşırı güçlenmelerine neden oldu.
Çekerse çeksin başka arama motoru mu yok sonu watsapp gibi olur
Güzel; ülkeler en büyük tehdidin bu sosyal medya devlerinden geldiğini gördüler şimdiden arayı bozup ya ülkelerin kanunlarına göre hareket ettirecekler ya da böyle yaparak ülkeden kovacaklar