İçeriğe geç
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Sinema Dizi Akıllı Ev Motosiklet Mikromobilite Kripto Para Sağlık Teknolojileri Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Yazılım

Google Chrome yeni güncelleme ile hızlanıyor

89 güncellemesi ile Google Chrome hızını artıran şirket, konuyla alakalı bir de video yayımladı. Yeni güncelleme ile Android ve Windows'da büyük performans artışları yaşanacak.

Gorkem Say

okunma

Pek çok kişi tarafından kullanılan Chrome‘u geliştirmeye devam eden Google, çalışmalarına devam ediyor. Son zamanlarda Opera ve Microsoft Edge‘nin adımları ile pazardaki rekabet artarken, Google’da elini güçlendirmek istiyor. 89 güncellemesi ile Google Chrome hızını artıran şirket, konuyla alakalı bir de video yayımladı.

Güncelleme, Chrome’un Android ve Windows 64-bit sürümü için kullanılabilir durumda.

Google Chrome 89 güncellemesi ile yüzde 22’lik performans artışı

Chrome ekibi, tarayıcının Windows’da yüzde 22, diğer uygulamalar üzerinde yüzde 8 ve GPU üzerinde yüzde 3’e kadar bellek tasarrufu oluşturduğunu belirtti. Tarayıcının yanıt verme hızı yüzde 9 arttı. Tüm bu gelişmelerin hepsi, Google’ın gelişmiş bellek ayırıcısı PartitionAlloc sayesinde meydana geldi.

Google Chrome, belleği nasıl kullanması gerektiği konusunda artık daha akıllı. Chrome, aktif olarak kullanılmayan sekmeleri optimize edecek. Böylece, bellek kullanımı azalacak. Android ve Windows’a ek olarak macOS’da da arka plan kullanımı azalacak.

Android’in yeni yeteneklerine göre güncelleştirilen Chrome, yüzde 5 hız artışı yaşadı. Böylece, sayfa yüklenmeleri daha hızlı olacak ve daha az kaynak tüketecek.

Google Chrome 89 güncellemesi ile gelen bir diğer özellik de Freeze-Dried Tabs. Android sürümü için getirilen bu özellik ile uygulamanın ilk açılışı hızlandırılıyor. Eğer kullandığınız sekme fazla işlem gücü istemiyorsa, asıl sekme yüklenene kadar kullanıcıya bir demo gösterilecek. Böylece, sayfalar daha hızlı yükleniyor gibi görünecek.

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar (11)

d121

chromeden bir şey olmaz temeli bozuk bi kere

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.