Reklam
    Reklam
    Android

    Google Co-Presence ile Tanışın

    Google’ın üzerinde çalıştığı sayısız projeye bir yenisi daha eklendi. Aslında bir süredir hakkında irili ufaklı bilgiler gelen “platformlar arası dosya transferi” projesi görünen o ki Google’ın yeni oyun bahçesi oldu. Android 5.0 Lollipop ile her ne kadar benzeri bir transfer işlemi yapacak olsa da, şirket sadece bu görevi görecek bambaşka bir çalışmanın peşinde.

    Gelen bilgilere göre Android, iOS ve Chrome arasında herhangi bir sıkıntı yaşamadan istediğiniz dosyayı transfer etmenizi sağlayacak bu önemli projenin adı “Co-presence“. Mantıken şimdilik bir kod adı olduğunu tahmin ettiğimiz Co-presence, üç sistem üzerinde birbirleri ile veri alışverişi yapmaya, her üç platformda da dosyaların doğru şekilde aktarmaya yarayacak bir prototip.

    Reklam
    Reklam

    14-11/01/google-copresense-02.png

    Google’ın daha önce konum olarak birbirine yakın akıllı cihazların, birbirlerini tanıyarak bilgi paylaşımı yapmalarına olanak vereceği söylenen “Nearby” özelliği ile tamamen farklı bir sistem olacağı iddia edilen Co-presence, iOS, Android ve Chrome sistemleri arasında aynı anda veri transferi sağlayacak. Paylaşılacak olan verilerin ise dosya, fotoğraf, mesaj ve konum bilgisi gibi içerikler olacağı söyleniyor.

    Reklam
    Reklam

    Pratikte Nearby ile ortak özellikler taşıyan Co-presence, cihazların konum bilgisi ya da Bluetooth kullanarak iletişime geçmesini sağlayacak, Wi-Fi ya da Wi-Fi Direct üzerinden de transfer işlemini gerçekleştirecek. Bu da akıllara ilk olarak iOS ve Mac arasında transfer sağlayan yeni teknolojiyi getiriyor.

    :: Google ne gibi bir işin peşinde olabilir?

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    4 Yorum

    1. SDN Okuru

      wp 8-8.1 i de katsın ya ne bu hep ayrımcılık yapıyor tamam benim wp telefonum yok ama ne youtube ne chrome ya da herhangi uygulaması yokken ios a her uygulama var çok saçma sanki wp dan korkuyor.

    2. SDN Okuru

      Dropbox’u incelesin.

    3. SDN Okuru

      Olur olurda bu kadarmı dışlamacılık olur.

    4. SDN Okuru

      Wp korkmasiyla alakasi yok tolga abi bt ile 5 çayinda bahsetmisti lisans ucreti aldığı icin windowsa boyle yapiyor

    Diğer yorumları gör (3) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap