Google Gelemedi, O Geliyor
2013 yılının sonbahar aylarında kullanıcıların hizmetine sunulacağı duyurulan Yandex.Navigasyon; gerçek zamanlı trafik bilgisi sunacak, trafik yoğunluğuna göre en hızlı alternatif rotaları önerecek, sesli yol tarifi yapacak ve tamamen ücretsiz olacak.

2013 yılının sonbahar aylarında kullanıcıların hizmetine sunulacağı duyurulan Yandex.Navigasyon; gerçek zamanlı trafik bilgisi sunacak, trafik yoğunluğuna göre en hızlı alternatif rotaları önerecek, sesli yol tarifi yapacak ve tamamen ücretsiz olacak.
Türkiye’de faaliyete geçtiği ilk aylardan bu yana, geniş ürün ve hizmet yelpazesi ile kullanıcılarının hayatlarını kolaylaştırmayı ilke edinen Yandex, 2013 yılının sonbahar aylarında ücretsiz bir mobil navigasyon uygulaması olan Yandex.Navigasyon’u kullanıma sunacağını duyurdu.
Kullanıcılar tarafından büyük ilgi gören ve kitle kaynaklı gerçek zamanlı trafik bilgisi de içeren Yandex.Haritalar servisini temel almasının yanı sıra, şirketin haritacılık alanındaki benzersiz tecrübesinin bir ürünü olan Yandex.Navigasyon, Türkiye’deki tüm şehirlerin ve yolların güncel vektörel haritalarını içerecek.

Uygulamanın öne çıkan özellikleri arasında son derece kullanıcı dostu arayüzünün yanı sıra; ücretsiz oluşu, kitle kaynaklı ve gerçek zamanlı trafik bilgisi sunması, trafik yoğunluğuna bağlı olarak en hızlı alternatif rotaları önerebilmesi ve sesli yol tarifi özelliği bulunuyor.
iOS ve Android tabanlı akıllı telefonlar ve tabletlerde kullanılabilecek olan uygulamanın buradaki adresindeki tanıtım sayfasında iletişim bilgilerini bırakanlar, Yandex.Navigasyon kullanıma sunulduğu gün haberdar edilecek.
Detaylı bilgi için buradan ilgili siteyi ziyaret edebilirsiniz.
Haberde hata mı var?Bize bildirin
Senin fikrin ne?
Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?
Yorumlar (81)
Merhaba, Avea intouch 2 cihaz kullanıyorum.Yandex Navigasyon yüklü.Verilen rotayı buluyor fakat bundan sonra gidilecek istikamete hareket edildiğinde,yerimi belirten sinyal çok geç kalıyor,ben herhangi bir noktayı geçiyorum,cihaz daha 1km arkamdaki yeri ancak algılıyor.Benim cihazımda Acaba bir program mı eksik de ondan düzgün çalışmıyor,ya da kullanmış olduğum Yandex Navigasyon da sesli uyarı yok mu,mesela 100m sonra sola dön,düz git gibi uyarılar vermiyor mu ? Daha once Nokia nın navigasyonunu kullandım,Avrupa nın bazı ülkelri dahil beni hiç şaşırtmadı.Misal dönüş noktasına 1 km kala uyarılara başlıyordu,900m sonra,700m sonra gibi ve kavşağa girmeden önce de sağa gir veya soldan devam et gibi.Ama bu Yandex te böyle bir şey yok.O zaman ne işe yarıyor sadece adres bulmak için mi ?Kardeşim ben o adresi 20 sene önce basılmış haritaya bakar yine bulurum.Navigasyonun önemi beni yönlendirmesi değil mi !?Birisi soruma cevap verebilirse veya yardımcı olabilecek birisi varsa sevinirim. A.GÜNEŞ
ve goooooooooool aslansın yandex
wp'lerde here drive var :)
gereken buydu... merakla bekliyoruz :)
yandeksin zaten mevcut harita uygulamasında da canlı trafik göstergesi var ve navigasyonu da var. sesli talimat istemedikçe yeterli bence
harika bir haber. gercekten google a gol olmus. erken kalkan yol alir diyorum ve eger google erken davranmazsa yandex bu boslugu kapatir, biz kullanicilarinda feedback yardimiyla!!
Bir süredir yandex servislerini kullanıyorum. Haritalar, disk, eposta, aramalar, metrica... Aramalar dışında pek bir eksikliğini görmedim Google'dan. Ayrıca, GMail ile 5 adet alt hesap tanımlanırken bu sayının Yandex mailde 10 olması ayrı cezbedici oldu. Aramalarda daha başarısız olmasına rağmen Yandex kullanmakta ısrar ediyorum çünkü Google'ın Türkiye'ye ikinci sınıf muamele etmesini sindiremiyorum. Bir de Youtube muadili bir video servisi olsa iyi olacak. Yandex'te var olan video servisi genel olarak video servisleri (youtube, dailymotion vs) üzerinde arama yapmaktan başka bir şey yapmıyor. Elbette ki yıllardır zirvede olan Google'ın veritabanı seviyesine ulaşmak kolay değil, bu yüzden arama performansının Google'a ulaşması biraz zaman alacak.
nokia çok iyi ama ben sadece kendi platformlarında var diye biliyorum androidde ve ios de hiç görmedim
POWERBLACK 02.09.2013 12:13 hiç kulanmdigim bişey google de zaten diyordu türkiyeye navigasyon hizmeti vermem lazim Sen kullanmıyor olabilirsin ama çok kişi kullanıyor özellikle arabasına navigasyon cihazı almamış olup cep tel. ile idare edenler
GOOGLE 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMINI UNUTTU FAKAT YANDEX UNUTMADI.SİZ GİDİN GOOGLE KULLANIN.