Akıllı gözlükler giyilebilir teknoloji sektöründe popülerlik kazanamayan ürünlerin başında geliyor. Akıllı gözlük denildiğinde ilk akla gelen firma olan Google, 2012 yılında Explorer Edition modelini kullanıcılarla buluşturmuştu.
1500 dolar karşılığında kullanıcılara sunulan gözlük, video kayıt yeteneğinin özel hayatı ihlal edebileceği endişeleriyle sıkça gündeme geldi. 2017 yılında ise kurumsal kullanıcılara yönelik Enterprise modeli piyasaya sürüldü.
Google Glass Explorer Edition için yolun sonuna gelindi
2012’de piyasaya sürülen Explorer Edition için yayınlanan son güncellemenin destek sayfasında, gözlük için kötü haber verildi. Gözlüğe olan destek büyük oranda kesilecek ve 25 Şubat 2020’den sonra Gmail, YouTube ve Hangouts gibi uygulamalar kullanılamayacak.
Bunun yanı sıra MyGlass uygulaması hem iOS hem Android‘de çalışmaz hale gelecek. Bu tarihten sonra gözlük sadece Bluetooth ile telefonla eşleşme, fotoğraf çekme, video kaydetme ve uygulama yükleme gibi standart işlevleri yerine getirebilecek. Tabi, Enterprise modeli için destek devam edecek.
Bu hamle sonrasında Google Glass modellerinin tamamen kurumsal kullanıma yönelik olduğunu söylememiz pek yanlış olmayacak. Bu arada, Glass Enterprise Edition 2, Mayıs ayında 999 dolar karşılığında Qualcomm’un Snapdragon XR1 işlemcisi ve Android Oreo ile piyasaya sürüldü.
{{user}} {{datetime}}
{{text}}