Eski şoförler bilir, karşı şeritten gelen bir araç arka arkaya selektör yapıyorsa ileride ya kaza vardır ya da radar cezası kesen bir trafik polisi. Bu uyarı şekli artık tarih oluyor diyebiliriz. Zira Google, 2019 yılında yurtdışında kullanıma açtığı özelliğini Türkiye’ye getirdi. İşte Google Maps Trafik Bildirimi özelliği ve detayları…
Radarlar önceden fark edilecek! Google Maps “Trafik Bildirimi” özelliği!
Bilenler bilir, trafiğin kendine ait bir dili vardır. Mesela önünüze istemeden atlayan bir sürücü dörtlü sinyallerini 2 kere yakıp söndürdüğünde bu “özür dilerim” anlamına gelir. Buna ekstra örnek olarak tek korna, çift korna, uzun korna gibi gibi bir sürü eklenti yapabiliriz.
Özellikle uzun yolda karşı şeritten gelen aracın bize 2 kere veya daha fazla selektör yapması da bu gizli dilin işaretlerinden bir tanesi. Bu selektör ile birlikte yolumuzun üzerinde bir kaza, çalışma, farklı bir tehlikeli durum veya radar cezası kesen bir polis ekibinin olup olmadığı bildirilir.
Bu iletişim şekli özellikle acil durumlarda kullanıldığında oldukça faydalı. Ancak başka sürücülerin “radarı atlatıp devamında yine kuralların dışında otomobil kullanmasına” neden olduğu için de oldukça sakıncalı bir durum. Bu sebeple bu tarz iletişim şekillerini acil durumlar dışında kullanmamanızı ve kurallara uymayan sürücülere gerekli cezai işlemin yapılmasını tavsiye ediyoruz.
Google tarafından yayınlanan yeni özelliğe gelirsek aslında 2019 yılından beri Maps uygulamasında yer aldığını bildirerek başlayalım. Trafik Bildirimi olarak adlandırılan bu özellik sayesinde kullanıcılar yolda gördükleri kaza, yavaşlama, yol çalışması, kapalı şerit, istop etmiş araç (arızalı araç), yol üzerinde yabancı nesne ve radar noktası gibi durumları diğer sürücülere uygulama üzerinde bildirmek mümkün.
Google Maps “Trafik Bildirimi” özelliği nasıl kullanılır?
- Google Maps uygulamasını açın.
- Konumunuzu belirleyin.
- Baloncuk içerisinde bulunan “+” simgesine dokunun.
- Eklemek istediğiniz bildirime dokunun ve bildirimi ekleyin.
- Eğer yanlış bir bildirim de bulunduysanız “geri sayım bitmeden” bu bildirimi geri alın veya düzeltin.
Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizimle yorumlar bölümünde paylaşmayı unutmayın. Daha fazla içerik için ShiftDelete.Net YouTube kanalına abone olabilir video bildirimlerini açabilirsiniz. Ayrıca ShiftDelete.Net sosyal medya hesaplarını da takip edebilirsiniz.
{{user}} {{datetime}}
{{text}}