İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Mobil

Google O Klavyeyi Yasakladı

Google I/O‘da tanıtılan Android’in gelecek sürümü Android L, Materyal Tasarım konseptinde sunduğu yenilikçi görünüşüyle dikkatleri üzerine çekmişti.

Erhan Kahraman

okunma

Google (Görsel: Lukas Plewnia from Winterthur, Schweiz, CC BY-SA 2.0, Wikimedia Commons)

Google I/O‘da tanıtılan Android’in gelecek sürümü Android L, Materyal Tasarım konseptinde sunduğu yenilikçi görünüşüyle dikkatleri üzerine çekmişti. Nexus serisinde ön izlenim sürümü indirilebilirken, geri kalan Android kullanıcılarının bu yeni tasarımı tecrübe etmek için sonbaharı beklemesi gerekiyor.

Shen Ye adlı geliştirici tarafından sunulan Android L Keyboard adlı uygulama ise bu bekleyişe geçici de olsa bir çözüm getirmişti: Bu uygulamayı indirenler, Android L ile gelen yeni klavye tasarımını kullanabilecekti. Ne var ki Google henüz resmi olarak yayınlamadığı klavyenin 3. parti geliştiriciler tarafından halka açılmasına izin vermedi.

http://static.shiftdelete.net/img/article_new/android-l-6-628x4181403797431.jpg

Sözleşmeyi ihlal etti

Uygulamanın mimari Shen Ye, kendi Google+ hesabında yaptığı açıklamada 800 binin üzerinde indirilen uygulamasının Google tarafından yayından kaldırıldığını açıkladı. Geliştirici Dağıtım Sözleşmesi‘nin 4.4 maddesi uyarınca uygulamayı yayından kaldırdığını Ye’ye bildiren Google tarafı ise ekstra bir açıklama yapmadı.

Şimdi Android L klavyesini indirip yüklemek için iki yol kaldı: Cihazınıza root işlemi uygulamak veya Android L’nin resmi olarak yayınlanmasını (ve Nexus dışı bir cihaz kullanıyorsanız üreticinizin bu güncellemeyi kendi arayüzüne uyarlamasını) beklemek.

:: Android L klavyesini denediniz mi? Telefon root’lamaya değer mi sizce?

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar (22)

SDN Okuru

touchpal x in android l teması gayet güzel ama 4 dolar ama cihazınız rootlu ise freedom ile ücretsiz satın alabilirsiniz.

SDN Okuru

biriniz yüklesinde bizde kullanalım yahu

SDN Okuru

saçmalamayın,apk yı direkt yükleyebiliyoruz rootsuz

SDN Okuru

Bende kullaniyorum cokta memnunum

engerex

Ne güzel sürekli guncelleniyordu.

SDN Okuru

nexus kullanıyorum android l klavyesini değil android l nin kendisini kullanıyorum :D yaşasın developer preview :D

SDN Okuru

Nekadar şifreniz varsa L klavye ile yazın devam edin :)

SDN Okuru

Şuan onunla yazıyorum :D

SDN Okuru

:) htc one indirdim beğenmedim dursun bi köşede diye devre dışı bırakıp bekletiyrdm :)

SDN Okuru

iyide ben indirdim kullandım silmezsem google nasıl engelleyecek kullanmamı

Daha fazla yorum (12 yorum daha)

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.